15 moeders vertellen: 'Toen wist ik dat ik klaar was voor een baby'

15 moeders vertellen:

Moeder worden: het lijkt je mooi, hoor, maar wanneer weet je nu precies of je er klaar voor bent? Dat is een lastige. Gelukkig kunnen deze 15 moeders je misschien een beetje een idee geven. "Wanneer ik er klaar voor was? Dat was ik niet. Niemand is dat."

Aan wie stel je als moeder(-to-be) het liefst vragen? Aan ervaringsdeskundigen, natuurlijk. Moeders snappen namelijk vaak precies wat je zorgen en onzekerheden zijn. Wanneer weet je bijvoorbeeld of je nu echt klaar bent voor het moederschap? De volgende 15 moeders hebben daar ieder een interessant antwoord voor je op. 

“Toen ik, na onveilige, dronken seks, helemaal oké was met het mogelijke gevolg.”

“Tijdens mijn weeen.”

“Ik werd op een ochtend wakker en dacht: Jeetje, ik ben 29. Tijd om deze show eens te laten beginnen.”

“Mijn beslissing om aan kinderen te beginnen was compleet irrationeel. Ik wist dat ik er klaar voor was toen ik een partner kreeg die mijn leven verrijkte - iemand die me het gevoel gaf dat ik alles kon zijn en het beste in me naar boven bracht. Doordat onze relatie zo sterk was, had ik het vertrouwen dat ik voor een nieuw leven op de wereld wilde zorgen.”

“Het punt waarop ik er klaar voor raakte, was na een gesprek met een vriendin, die zei dat je er nooit 100% klaar voor bent en gewoon moet ‘gaan’. Als je wacht tot je er helemaal klaar voor bent, zal het waarschijnlijk nooit gebeuren.”

“Toen de zuster vroeg of ik er klaar voor was mijn zoontje vast te houden.”

“Eh, toen hij eruit kwam.”

“Ik voel me er op sommige dagen nog steeds niet klaar voor, maar ik wist dat ik moeder wilde worden. Alles wat ik kon bedenken om het niet te doen, voelde als een excuus, omdat het een enge verandering is. Maar angst is geen goede reden om het niet te doen.”


Foto: Shutterstock
“Ik was er helemaal niet klaar voor. Niemand is er klaar voor, want je weet pas hoe het is een kind te hebben als het er eenmaal is.”

“Toen hij ongeveer een jaar oud was.”

“Toen mijn schoonvader kanker kreeg, kregen we het gevoel een beetje te moeten opschieten met onze kinderwens. Helaas heeft hij de kinderen niet mogen meemaken.”

“Bij mij heeft het idee meegespeeld dat ik niet een hele bucketlist hoefde af te werken voor ik een kind kreeg. Als iets belangrijk genoeg is, doe je het toch wel, met of zonder baby.”

“Elke jaar zeiden we: ‘Laten we volgend jaar proberen een kind te krijgen.’ En toen maakte ik een foutje in het berekenen van mijn cyclus. Ik dacht dat ik onbeschermde seks kon hebben. Niet dus. Het is de beste fout die ik heb gemaakt. Meteen toen ik zwanger was, was ik er blij mee.”

“Om eerlijk te zijn wist mijn man eerder dat ik er klaar voor was dan ik. Ik ben bang geweest tot het moment dat onze dochter geboren werd. Daarna liet zij me zien dat alles wel op zijn pootjes terechtkomt.”

“Na die twee roze streepjes had ik acht maanden om me voor te bereiden. Hij is nu zes, maar ik vraag me nog steeds af of ik hem goed kan opvoeden.”

Wanneer was jij klaar om moeder te worden?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50