15 dingen die ik had willen weten voordat ik een baby kreeg

Wil je op alles voorbereid zijn? Nikole is moeder van een vier maanden oude baby en geeft je met de volgende vijftien punten inside information over hoe het leven nu echt is na de bevalling. 

 1. Koop wel newborn kleding, ook al zegt iedereen dat je dat maar een week kunt gebruiken en het daarom niet nodig hebt. 
 2. Koop boxpakjes met voetjes, want sokjes vallen altijd van babyvoetjes af. En ga voor kleding met een rits, zodat je niet met knoopjes aan het prutsen bent. 
 3. Houd de slaaptijden bij. Zorg dat baby’s niet te lang wakker zijn, zodat ze niet chagrijnig en huilerig worden omdat ze oververmoeid raken. 
 4. Moedermelk kun je overal voor gebruiken. Babyacne, schaafwondjes, geïrriteerde oogjes, moedermelk is de oplossing. 
 5. Alle baby huilen... Ook al zie je op social media alleen maar rustige, slapende en lachende baby’s. 
 6. De dagen zijn kort en de nachten zijn lang. Je doet overdag powernaps waardoor je weinig ‘dag’ hebt en ‘s nachts ben je veel wakker. 
 7. Het duurt soms een tijdje voordat de vader een band opbouwt met de baby. Raak niet van slag als hij vertelt dat hij niet meteen op die roze wolk zit. 
 8. Alles is een fase, je hebt goede tijden en slechte tijden. 
 9. Je eigen lichaamsgeur is sterker. 
 10. Niet iedereen kan genieten van eten tijdens de zwangerschap, veel vrouwen voelen zich juist snel vol doordat de baby op hun maag drukt. De eerste maand na de bevalling eet je juist super veel omdat je van borstvoeding honger krijgt. 
 11. Je hebt veel buikpijn na de bevalling. 
 12. Na de bevalling, in ‘het vierde trimester’, krijg je weer andere kwaaltjes die bij ontzwangeren horen. Zoals eczeem of haaruitval. 
 13. Je krijgt een lichte identiteitscrisis. Je hele leven verandert en alles wat je daarvoor deed wordt anders.
 14. Ouderschap is een fulltime baan. Je kan niet je eigen ding blijven doen en tussendoor voor de baby zorgen. Het is andersom, je zorgt voor de baby en alles wat je verder wil doen is extra. 
 15. Je bekkenbodem is veranderd en het voelt anders als je moet plassen. 

Zitten er punten bij die jij totaal niet aan had zien komen en graag had willen weten voor je moeder werd?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

7 leden zijn nu online
Aanmelden