14 baby dingen die je echt bij oma thuis wil hebben liggen

14 baby dingen die je echt bij oma thuis wil hebben liggen

Het is natuurlijk heel fijn dat oma & opa op jouw kleintje willen passen als je moet werken. Maar dan is het wel zo handig dat zij alles qua baby dingen in huis hebben en niet misgrijpen. Dit zijn de dingen die je altijd bij je ouders wil hebben liggen:

1. Reisbedje

Deze bedjes zijn ideaal omdat je ze ieder moment makkelijk uit elkaar kunt halen. Je hebt het bedje binnen mum van tijd paraat, en dus kan de kleine er zo in. Het fijne is ook dat ze zo weer in elkaar geklapt zijn en maar weinig ruimte in beslag nemen.

2. Luiers

Wees niet zuinig met luiers, liever te veel dan te weinig. En je kunt het je moeder ook niet aandoen om zonder komen te zitten.. Zorg daarom altijd dat je een behoorlijke voorraad achterlaat of meegeeft.

3. Vochtige doekjes

Je kunt uiteraard ook kiezen voor normaal wc papier, maar vochtige doekjes zijn toch echt plezieriger voor je kleintje. Bewaar deze doekjes ook in je auto en in je tas. Ook hier geldt: je kunt er geen genoeg van hebben.

4. Verschoonmatje

Je kunt het riskeren om je kindje te verschonen op de tafel, bank of het bed, maar dan loop je wel het risico dat dit een poeperige bedoeling wordt. En als het even kan willen we dit uiteraard niet. 

5. Kinderwagen

Misschien vindt oma het wel even fijn om de kleine de wereld te laten zien, maar dan moet zij natuurlijk wel naar buiten kunnen met hem of haar. De kinderwagen is in dat geval geen overbodige luxe. Leen haar die van jullie!

6. Kinderhekje

Misschien het huis van je ouders niet zo kidsproof als dat van jullie, in dat geval is het handig om een kinderhekje aan te schaffen. Op deze manier voorkom je eventueel een aantal onnodige ongelukjes.

7. Thermometer

De thermometer wil je ten alle tijden bij je ouders hebben liggen. Als je kleine ziek is of lijkt te worden moeten zij dit uiteraard op tijd kunnen meten. Zorg daarom altijd dat zij een thermometer in de buurt hebben.

8. Flesjes

Wees ook hier niet te zuinig mee. Liever mee verlegen dan om verlegen. Vaak raken flesjes zoek dus bewaar ze als het even kan op dezelfde plek. Het is ook fijn als je extra voorraad altijd schoon en dus direct bruikbaar is.

9. Slabbetjes

Kleintjes knoeien dus slabbetjes zijn een absolute must. Als ze een slabbetje hebben kun je ze ook lekker laten knoeien. En het fijne is dat je ook niet hoeft te stressen over de dure stoelen van oma. Lekker laten gaan dus.

10. Bakjes & bestek

Zorg dat oma en opa voldoende plastic bakjes, bestek en kommetjes in huis hebben. Anders eet het zo vervelend.. En daarnaast gaat er natuurlijk met die bakjes gegooid worden dus ze kunnen maar beter van plastic zijn.

11. Kinderstoeltje

Als het kindje in de kinderstoel zit gaat eten stukken makkelijker. Als je dit item niet hebt zul je handen te kort komen en dat gaat vroeg of laat een hoop frustratie veroorzaken. Je kunt deze stoeltjes vaak herstellen dus je kunt er lang mee vooruit.

12. Snacks

Zorg dat er voldoende lekkers voor jouw kleintje is. Ze vinden het heerlijk om hun favoriete snackje weg te peuzelen en dit is voor oma ook wel even lekker makkelijk. Er is genoeg lekkers, makkelijks en gezonds op de markt dus aan mogelijkheden geen gebrek.

13. Extra kleertjes

Kleintjes maken snel hun kleertjes vies. Dit kan komen door een ongelukje of omdat zij wel erg enthousiast waren met hun hapjes. Hoe dan ook, je wilt liever altijd wat schoons qua kleding hebben klaarliggen.

14. Speelgoed

Gun oma en haar kleinkind een leuke dag met voldoende speelgoed. Zorg voor voldoende afleiding en leuke dingen want dan kunnen ze zich hier lekker mee uitleven. Boekjes zijn ook een goed idee!

Tags: Baby, Oma, Spullen

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

6 leden zijn nu online
Aanmelden