13 parenting fails die we allemaal weleens hebben gemaakt

13 parenting fails die we allemaal weleens hebben gemaakt

Ondanks dat we allemaal de beste intenties hebben met onze kinderen, slaat iedere ouder weleens de plank volledig mis. Oeps, foutje! Het kan verkeren. Deze fouten heeft iedere moeder of vader weleens gemaakt. No shame!

- Dat je je verdiept hebt in een gesprek met je vriendin, blij dat je kinderen eindelijk in het stadium zijn dat ze rustig met elkaar kunnen spelen, en je vervolgens ziet dat ze elkaar, de muur, de tafel, de kat en de kussens hebben geverfd.

- Dat je kind in de klas vertelt dat het belletje van de ijskocar rinkelt omdat het ijs op is en ze vervolgens door heel de klas wordt gepest omdat ze zo goedgelovig is. Sorry schat, volwassenen vertellen leugens.

- Als je de kunstwerken in de gang van de school aan het bewonderen bent en de bijdrage van je kind ontdekt bij het thema ‘wat we tijdens de vakantie deden’. ‘We zijn naar McDonald’s geweest.’ Ja, op de heenweg voor onze vakantie!

- Als je ze een speciale traktatie geeft waar je weken, maanden of jaren spijt van krijgt. Ze vergeten het nooit, verwachten élke keer hetzelfde en krijgen een peuterwoedeaanval als je het ze niet geeft.

- Wanneer je kind de telefoon beantwoordt, en je ze vrolijk hoort vertellen tegen je baas / de goede-doelen-meneer / je moeder (please!) dat “mama niet kan komen. Ze doet een stinkende poep.”

- Dat je je kinderen altijd hebt geleerd dat ze niet mogen liegen en je de cassière bij het pretpark vertelt dat je kind vier is, zodat-ie gratis naar binnen kan en je kind dan hard roept: “Nee mama, ik ben vijf!!”

- Wanneer je kind tegen een jonger kind ‘Nee, nu!’ zegt, op een angstaanjagende manier waarvan je je realiseert dat het een imitatie van jouw stem is.

- Als jouw kind tegen een ander kind doodleuk vertelt dat Sinterklaas niet bestaat, recht voor de neus van de ouders van dat teleurgestelde kind.

- Wanneer je de arm van je kind stevig vastpakt na een playdate, dan het beleefde gesprekje met de moeder moest houden, terwijl je je kind moest overtuigen om het ‘verstop voor mama’-spel te beëindigen en ze ‘mama, dat doet pijn’ zegt. Awkward.

- Aan je kinderen uitleggen dat de tandenfee een heel slecht geheugen heeft en ze het soms vergeet.

- Als je besluit dat het veilig is om over te steken (oké het was misschien geen groen) en je kinderen schreeuwen: ‘We gaan dood!’

- Wanneer je je kind aanmoedigt om een knuffel/deken/stuk kleding vast te houden tijdens het slapen en je beseft dat dit aftandse stinkende stuk stof nu het allerbelangrijkst in huis is en voortdurend moet worden bewaakt.

- Als je de woonkamer verlaat terwijl je kind een educatief natuurprogramma op tv aan het kijken is en je weer terugkomt en er achterkomt dat ze de afstandsbediening hebben weten te bemachtigen en vol ongeloof naar iets kijken waar ze helemaal niet naar mogen kijken.

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Bron

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50