12 x een baby aankleden? Dit herken je!

12 x een baby aankleden? Dit herken je!

Een baby aankleden is nog best een puzzel, vooral wanneer het je eerste kind is. Klittenband op onmogelijke plekken, drukknoopjes die niet open- of dichtgaan: elke ouder kent het gevecht. En dan ben je eindelijk klaar, kun je een uur later weer van voor af aan beginnen…

Deze 12 dingen zul je zeker herkennen als je net een kindje hebt gekregen:

1. Het maakt niet uit hoe hard je je ook concentreert en hoe goed je ook je best doet, je zult altijd een drukknoop missen.

2. Je merkt al snel waarom babyrompers van die kleine schouderflappen hebben zodat je zijn/haar rompertje naar beneden uit kan trekken in plaats van over het hoofd… Het resultaat is namelijk niet prettig als je dit de eerste keer fout doet.

3. Een wiebelende baby in een slaapzakje krijgen voelt als een octopus in een zak proberen te krijgen.

4. Sokken blijven precies tien seconden zitten.

5. Het afdoen van een vieze luier zonder een schone binnen handbereik overkomt je slechts één keer.6. Niemand waarschuwt je voor het spul dat zich verzamelt in de oksels en onder de nek van je baby.

7. De variatie in de maten tussen de winkels loopt belachelijk ver uiteen, waardoor je eigenlijk nooit weet welke maat kleding je moet hebben.

8. Alle leuke outfits die je hebt gekregen van vrienden en familie zijn een drama om aan en uit te doen, waardoor je toch steeds maar weer die failproof kleding uit de kas van je baby pakt.

9. Die gloednieuwe outfit wordt onvermijdelijk binnen een uur ondergekotst.

10. Babypoep spettert meer dan je denkt. 

11. Je besteedt het grootste deel van je dag met lagen kleding aan- en uittrekken als je je verplaatst van de winkel naar je auto en weer naar je huis, en je bent er constant van overtuigd dat je baby het te warm of te koud heeft. 

12. En zelfs als je denkt dat je het goed doet, is er wel weer een familielid/kennis/wildvreemde die opmerkt dat hij of zij een deken nodig heeft of minder lagen aan moet. 

Tags: Baby,

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

3 leden zijn nu online
Aanmelden