12 dingen die jonge moeders niet meer willen horen

12 dingen die jonge moeders niet meer willen horen

Je bent jong moeder geworden: superleuk! Alleen denkt niet iedereen er zo over of is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Regelmatig krijg je dan ook vragen of opmerkingen naar je hoofd geslingerd waar je eigenlijk helemaal niks mee kunt. 12 dingen die jonge moeders niet meer willen horen!

Vind je het niet zonde om al zo jong voor een kind te moeten zorgen?
Vind jij het niet zonde om al zo lang aan te kloten met je leven en je studie?

Maar nu kun je niet meer stappen, op vakantie of spontaan naar de kroeg!
Ik zit niet met handboeien vastgeketend thuis hoor.

Wil je niet nog een wereldreis maken dan ofzo?
Nee. En anders kan dat ook als de kinderen de deur uit zijn, dan ben ík nog jong…

Zeg maar ‘doei’ tegen je carrière.
Ik ben niet arbeidsongeschikt geworden hoor.

Was het een ongelukje?
Pardon?

Je bent zelf nog een kind.
Nou ik heb een huis en werk, dat zie ik een kleuter nog niet voor elkaar krijgen.

Je had beter kunnen wachten tot je wat meer verdient.
Ik dacht dat liefde het belangrijkste was voor een kind?

Nu heb je niet voluit van je jeugd kunnen genieten.
Ik heb een prima jeugd gehad hoor, dank je.

Je twintigerjaren zijn ervoor bedoeld om jezelf te ontwikkelen, niet om kinderen te krijgen.
En dat bepaal jij?

Maar nu heeft je kind geen vriendjes om mee te spelen omdat je vriendinnen nog geen kinderen hebben, en zodra zij die hebben is jouw kind veel ouder.
Ach gut, bel anders even de kinderbescherming met dit nieuws.

Nu heb je niet zo lang kunnen genieten van een strak lichaam.
Als je jong zwanger wordt is de kans groter dat je lichaam volledig herstelt dan wanneer je ouder bent hoor, smartass.

Vanaf nu heb je dus ook geen fatsoenlijk seksleven meer, en je bent pas in de twintig.
Nou, dat hebben we altijd nog zelf in de hand hè.

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Reageer op dit artikel

reacties (27) Stuur een bedankje


 • Liefenkids

  Haha, de vragen zijn inderdaad vreemd.. maar hoe oud je ook bent die vragen blijven.. ik ben 31, mijn oudste is bijna 11 en daaronder twee meiden. Ik kreeg toen ik bijna 30 werd de vraag ... zijn ze wel allemaal van dezelfde vader ? 🤨

  Sorry maar ten 1e is dat nogal onbeschoft en wat dan nog ? 2e van mij krijg je dan echt een kut antwoord terug, en dat was ongeveer “ ja dat dacht ik wel” nu 31 en onze 4e kindje is onderweg

 • Soccer-Mom

  Het is zeker weer komkommertijd want de oude artikelen worden wederom afgestoft. Niet dat zij er beter op zijn geworden. De reacties op jonge moeders vind ik al vreemd maar de antwoorden net zo vreemd.

 • Soccer-Mom

  Het is zeker weer komkommertijd want de oude artikelen worden wederom afgestoft. Niet dat zij er beter op zijn geworden. De reacties op jonge moeders vind ik al vreemd maar de antwoorden net zo vreemd.

 • MamaJL

  De ene jonge moeder is de andere niet.

 • tantnana

  raar dat mensen zich zo kunnen moeien met anderen, een mening kan je hebben, maar die hoef je niet te delen als het denigrerend is.

 • Assiral

  Herkenbaar!!

 • Nx4

  mensen hebben altijd wat te zeuren, ik was 19 toen ik zwanger van de eerste werd en ben nu 34 en zwanger van de 4de en ook dat is niet goed in veel.mensen hun ogen want 4 kinderen war doe je je zelf aan??? pfff laat ieder toch lekker voor zich zelf weten wanneer en hoeveel kinderen ze willen.

 • Tiens

  Zeg maar ‘doei’ tegen je carrière.

  Arg, ik haat die

  En enig aantal mensen die dan nog zo brutaal waren om daar in verder te gaan als ik vertelde niet te willen stoppen met werken... "wie gaat er dan voor het kind zorgen?"

  Euh, ik heb dat kind niet alleen gemaakt hoor. Heeft ook nog een papa. En daarbij leven we in Nederland in 2017, waar we gelukkig werkende moeders juist willen steunen. Sterker nog wordt het je lastiger gemaakt als je thuis wil zitten. Opties genoeg.

 • kim991

  Ik krijg vaak de opmerking: Dan ben je er wel vroeg bij he? Euh.......zo jong is t niet hoor. K be geen 17 ofzo......

 • Lieve mamma

  Ik snap niet dat er nooit nieuwe artikelen worden geplaatst, oudere artikelen worden telkens herhaald, niet echt professioneel.

  Maar terugkomend op het onderwerp, ik ben 25 jaar en ik heb een zoon van 3 en een dochter van 1. Ik heb nooit zo'n opmerking gehoord en dat is maar goed ook!

 • Vi3r-kindjes

  Dit soort commentaar heb ik enkel gehad van Nederlandse mensen. In mijn omgeving juist niet. Ik was 18 toen mijn eerste werd geboren, getrouwd en al. Nu bijna 26 en zwanger van nummer 4

 • Shrimp

  Is heel cultuur gebonden ja. We hebben nu heel veel vluchtelingen uit syrie in het dorp en die komen naar de vluchtelingendag die de kerk organiseerd. Die mensen zijn heel lovend als je zegt thuismoeder te zijn. 28 en zwanger vd vierde. Hier is het " oh nou als ze straks groter zijn kun je weer lekker gaan werken" eh..hoezo..ik wil graag nog meer kids. Als het gegeven is zijn er anderen klein als de eerste groter zijn haha

 • Vi3r-kindjes

  Ja precies. In die culturen is het juist heel normaal dat je jong trouwt en kinderen krijgt. En meestal ook dat de moeder thuis is en de kinderen opvoed. Traditioneel dus. Maar in mijn ogen is er niks mis met traditioneel.

  Jou insteek heb ik ook. Ik ben dankbaar voor hetgeen waar ik mee bem gezegend. Ik heb geen behoefte om te werken, wereldreizen te maken. Daarbij komt dat als mijn oudste 18 is, ik 36 ben. Dan gaan we wel lekker op reis samen! Hier hebben we enorme last van vergrijzing. We gaan weer terug naar een staat waar de kinderen voor de ouders moeten zorgen, dat gaat lastig icm drukke banen en weinig kinderen. No offence naar moeders met "weinig" kinderen trouwens. Ieder moet dit voor zichzelf weten natuurlijk.

 • Nx4

  klopt Nederlanders zijn een raar volk wat meestal een ander niks gunt en overal wel mee wil bemoeien. en ja ben zelf half Nederlands maar ik ervaar het toch echt zo..

 • Vi3r-kindjes

  Dat heb je helaas overal. Echter is hier in Nederland wel een soort nieuwe standaard gekomen. Vrouwen werken en zo laat mogelijk kinderen krijgen. Eerst genieten van het leven en het liefst maximaal 2 kindjes. Niks mis mee als je dat zelf wilt, maar heel vervelend als je van die standaard wil afwijken. "Ja we leven niet meer in de jaren 20 dat vrouwen stopte met werken en aan de slag gaan als baarmachine"

 • Linaa

  Ik herken heel heel erg ,, ik ben 25 en heb 2 kinderen 1 van 2jaar en de andere 8 maanden. Zelfs zie ik er ook heel jonger uit dan mijn leeftijd, meeste denken dat ik nog begin 20 ben ofzo. En ik krijg vaak te horen zijn dat jouw kinderen? Ja natuurlijk ,, ohh je bent wel erg jong. Ik antwoord dan meteen met'' ik ben super gelukkig met ze, en wat ben ik God dankbaar met twee prachtige kinderen, zou niks anders willen. Allebei waren gewenst

 • Baby02

  Ven trots en blij dat ik jong kinderen heb gekregen ben net 26 en heb 3 prachtige kinderen had het niet anders willen doen. Heb voor de kinderen me diploma's gehaald Rn me man had op ze 18e eigen zaak wat nu super loopt dus wij zijn gelukkig zo met de kids!!! En zo kunnen wij langer van onze kinderen genieten en wie weet ook langer van de klein kinderen straks

 • babymommy94

  hahaha geweldig! en zo herkenbaar! toen ik 19 was zwanger van de 1e is uitgelopen op een mk. zelfs dan hebben mensen het lef om te zeggen dat het maar beter was omdat ik dan zelf verder kom met mijn eigen leven.. nu bijna 22 en zwanger van de 2e. vriendlief en ik zijn dolgelukkig en nog steeds vragen mensen of ik niet een beetje te jong ben om een kind te krijgen.. like .. serieus en wie ben jij om te bepalen wanneer ik klaar ben voor kinderen.. zo jammer inderdaad dat mensen ongeacht de situatie of leeftijd altijd wel iets weten te vinden om te bekritiseren..

 • nona-c

  Heel herkenbaar. Ik ben net 28 en mijn oudste is 11. Word nog regelmatig in de supermarkt aangesproken en op t hart gedrukt eerst maar van de oppaskindjes te genieten etc. En dan die gezichten wanneer ze beide mama zeggen haha!!

 • Aicha28

  Ik was 20 met de eerste en toen ik 23 was kreeg ik de derde. Vanaf de eerste hoorde ik, oh zonde je gaat zeker stoppen met studeren. Nee hoor. Gewoon doorgegaan met veel hulp van mijn man en moeder en hoogzwanger van nummer drie gewoon afgestudeerd. Was niet makkelijk maar het was het zeker waard!

 • Shrimp

  Sjonge....zijn er echt mensen die dit zeggen?...Misschien ontwapen ik sommige al voor ze zoiets kunnen zeggen ( onbewust dan) maar heb nooit zoiets gehoord...niet in m'n gezicht. Ben net 27 en heb 3 kinderen

 • mijn~meisje

  gelukkig nooit echt gehoord... Behalve die vraag van het ongelukje, maar dat was het ook en lag er ook echt dik bovenop.

 • Mamavanhen

  Ik was 20 toen ik van de eerste beviel. Nu 23 en weer zwanger maar heb nooit wat te horen gekregen.

 • joro en 3 bengels

  Heel toevallig net een blog begonnen met ons leven met 3 bengels. Ik ben 22 en de eerste werd geboren op mijn 16e. De tweede kwam met 19 en de derde met 21! Dat levert pas leuke gezichten op haha ;)

 • Tiens

  (Mijn eerste kwam met 24 jaar, heb er ook wel een paar) "En is de vader nog in the picture?" "Euh... Ja, en was dat niet zo... Wat boeid kouw dat?" En na de tweede werdt hij helemaal leuk "Zijn ze allebij van hem?" "Van wie anders?"

 • Earl-grey

  Ja, deze is ook wel herkenbaar!

  Zijn jullie nog samen? (Echt vlak na de geboorte van onze eerste al) euhm,ja..we waren al getrouwd?

  Is jouw man dat heel erg gelovig?🤷‍♀️ (blijkbaar trouw je dan standaard heel jong?)

  Was het een ongelukje? Euhm..nee?

  En de 1e en 2e hebben veel leeftijdsverschil. Nu word er gewoon vaak vanuit gegaan dat ze beide van verschillende vaders zijn.

  Terwijl we gewoon al 15 jaar erg gelukkig samen zijn en het prima doen😅.

  Over leeftijdsverschil krijg ik ook veel opmerkingen trouwens. Alsof mijn eerste een ongeluk was en dat nummer 2 een bewuste keuze was op een meer gemiddelde leeftijd.

  Of, jeetje..dat je daar nu nog aan begint

  .

  (Terwijl het leeftijdsverschil nooit een bewuste keuze is geweest, maar blijkbaar word wel eens vergeten dat zwanger worden niet altijd vanzelf gaat)

 • Sharon

  Oh die bemoeienissen bluh! bij mij kregen ze altijd het weerwoord...en hoe ging dat toen de generatie van ons opa en oma jong was...precies zo...enige verschil was dat die nog "moesten" trouwen.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

6 leden zijn nu online
Aanmelden