11x wat het allerleukste is aan zwanger zijn

11x wat het allerleukste is aan zwanger zijn

Zwanger zijn: is er íets mooiers?! Het meest prachtige van alles is natuurlijk dat er nieuw leven in je buik groeit en dat je straks moeder wordt van jullie kindje. Maar er zijn nog véél meer redenen waarom het geweldig is om zwanger te zijn.

Alles draait om jou en het kind

Waar je normaal misschien de neiging hebt om jezelf een beetje weg te cijferen of niet in het middelpunt te staan, mag je het er nu uitgebreid van nemen. Jij bent zwanger en heel de wereld mag het weten! Uitgebreid verhalen vertellen over hoe je je voelt, hoe de echo was, iedereen die vraagt hoe het gaat: heerlijk toch? “Oh ja, en hoe gaat het eigenlijk met jou?”, vraag je dan maar netjes na 2 uur lang kakelen… 

Je partner zorgt extra goed voor jou

Of hij misschien even een kopje thee voor je wil halen. Tuurlijk. Of-ie even een lekker broodje voor je wil maken. Uiteraard. “Blijf maar zitten schat, ik doe het wel”, is een van de meest gehoorde (en geliefde) zinnen tijdens je zwangerschap. Deze maanden is hij extra voorzichtig en zorgzaam. Geniet er maar van want voor je het weet sta jij weer de vuilniszak buiten te zetten en de boterhammen te smeren. (O enne, die kattenbak hoef je sowieso komende maanden niet schoon te maken hè.)

Shop ‘till you drop

Babykleertjes, schoentjes, rompertjes, een kinderwagen, een box: er moet héél nodig geshopt worden! En euh… dit keer mag je alles betalen van de gezamenlijke rekening.

Extra vaak éven iets eerder weg van werk

De termijnecho, de 20-weken-echo, eventueel meerdere echo’s als je een tweeling verwacht. “Tja, sorry baas, ik moet weer even wat eerder weg van kantoor. Hè, vervelend. Anja, neem jij even die graftaak van vanmiddag van me over? Dank jeee!”

Lees ook:
Dit mis ik vooral NIET aan zwanger zijn! 

Hello boobies

Behoorde jij altijd tot de club van cup A? Voorlopig niet meer. Welkom in de club van minimaal cup C!

Mooi haar

Door alle hormonen die vrijkomen beschik je daarnaast ook over een mooie bos glanzend dik haar in plaats van dat bosje stro waar je het eerst mee moest doen. Helaas ook tijdelijk, maar toch. Geniet ervan zolang het kan.

Vrije tijd

Minimaal 16 weken vrij: wat houden we toch van zwangerschapsverlof. Eindelijk tijd om Suits, New Girl of Game of Thrones eens helemaal af te kijken. Om de babykamer mooi te maken. Om koffie te drinken met je vriendinnen. Om alle moedertijdschriften eens te lezen die je hebt ontvangen. Heer-lijk!

Lekker uitbuiken

Waar je normaal altijd een beetje je buik inhoudt bij dat ene net-iets-te-strakke jurkje, hoef je nu geen moeite meer te doen. Je hebt een dikke buik en bent er potverdorie trots op ook!

Iedereen staat voor je op

Reis je vaak met het (overvolle) openbaar vervoer? Dan is deze ook heel fijn: iedereen staat voor je op zodra jij de coupé binnen komt waggelen. Leg - om het nog even extra duidelijk te maken dat je zwanger bent - nog even een hand op je buik en steun met de andere hand in je rug. Puf en hijg eventueel extra opzichtig en die zitplek is gegarandeerd van jou. Heerlijk, was je maar voor altijd zwanger…

Legitiem joggingboeken dragen

Jij kunt er ook niks aan doen dat je niet meer in die kokerrok of spijkerbroek past toch? Je hebt nu eenmaal kleding nodig met stretch. Veel stretch. En dus loop jij dagelijks in je wanstaltige maar ó zo lekker zittende roze joggingbroek.  

Ongegeneerd eten

Iedereen weet dat zwangere vrouwen ineens de raarste dingen naar binnen werken. Dus als jij om 3 uur 's nachts een tosti ham-kaas op een bedje van spekjes en hagelslag naar binnen zit te werken hoef je je niet te verantwoorden. Hallo-ho, de baby vraagt erom hoor!

Wat vind/vond jij het allerleukste aan zwanger zijn?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50