10x films met een alleenstaande ouder

10x films met een alleenstaande ouder

Zet de kaarsjes en de popcorn maar vast klaar. Het is weer bijna tijd om lekker binnen op de bank te zitten. Met wat heerlijke filmlijstjes kom je de herfst en winter wel door. Dit keer een lijstje met films waar alleenstaande ouders een hoofdrol spelen.

1. Erin Brockovich

Het waargebeurde verhaal van Erin, een alleenstaande moeder van drie kinderen die geen rode cent meer heeft en een baan krijgt op een advocatenkantoor. Ze spoort de advocaat aan om een rechtszaak aan te spannen tegen een bedrijf dat giftige stoffen loost (chroom 6) in het drinkwater. Hierdoor werd een grote groep mensen ziek.

2. The Holiday

De Amerikaanse Amanda en Engelse Iris doen een huizenruil. Allebei zijn ze erg ongelukkig in de liefde, maar misschien doet deze vakantie wonderen. Hier komt geen alleenstaande moeder is voor, maar een alleenstaande papa.

3. Jerry Maguire

Sportmanager Jerry wordt ontslagen, is al zijn klanten kwijt en wordt verlaten door zijn vrouw. Jerry besluit voor zichzelf te beginnen en weet zijn ex-secretaresse en alleenstaande moeder Dorothy voor zich te winnen. Jerry heeft nog één klant, genaamd Rod Tidwell. Met zijn drieën proberen ze het best mogelijke neer te zetten.

4. Waitress

Jenna is een zwangere, ongelukkig getrouwde serveerster in het zuiden van Amerika. Dan ontmoet ze een nieuwkomer in haar stad.

5. Stepmom

Jackie vindt dat Isabel haar rol als stiefmoeder niet goed vervult. Isabel is een succesvolle fotografe en Jackie begrijpt niet dat haar werk ook belangrijk is. Als Jackie te weten komt dat ze kanker heeft en dat dit haar fataal kan zijn, wil ze het weer goed maken met Isabel.

Bekijk ook:
Leuke films om tijdens je verlof te kijken

6. Sleepless in Seattle

Nog een fillm over een alleenstaande vader. Na de dood van zijn vrouw verhuist Sam samen met zijn zoontje Jonah naar Chicago. Jonah belt een radio psychiater die Sam zover krijgt zijn hart uit te storten over de ether. Duizenden mensen luisteren, waaronder Annie. Zij mist iets in haar relatie.

7. Forrest Gump

Een film over een jongen met een laag IQ die alle winden mee heeft en per toeval grote historische gebeurtenissen meemaakt. Niet alleen wordt hij zelf opgevoed door een alleenstaande moeder, hij eindigt zelf ook als alleenstaande ouder.

8. E.T.

Deze film kennen we natuurlijk allemaal. De kleine Elliot vindt een alien en helpt hem zijn weg naar huis te vinden. Als kind zie je het verhaal van Elliot, nu je wat ouder bent kun je de film vanuit het perspectief van zijn alleenstaande moeder bekijken.

9. Pay It Forward

De jonge Trevor krijgt een opdracht van zijn leraar maatschappijleer, hij moet namelijk een manier bedenken om de wereld te verbeteren. Hij neemt dit heel serieus. Trevor bedenkt een plan, waarbij iedereen een goede daad moet doen voor drie mensen, die dat op hun beurt ieder weer bij drie anderen moeten doen. Eén van deze drie mensen is zijn aan alcoholverslaafde, alleenstaande moeder.

10. Changeling

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de verdwijning van Walter, het zoontje van Christine Collins. Christine is een alleenstaande moeder in 1928. Ze vecht hard voor het politieonderzoek en de zoektocht naar haar zoon en wordt totaal niet serieus genomen.

Ken jij nog leuke films met alleenstaande ouders?

Tags: Film,

Gerelelateerde artikelen


Dora gaat naar de bioscoop

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50