10 tips voor een mooi huwelijkscadeau

10 tips voor een mooi huwelijkscadeau

Je beste vriendin gaat trouwen, je collega, je gay best friend of een familielid. Superleuk dat je binnenkort een bruiloft hebt! Alleen… wat moet je in gódsnaam als huwelijkscadeau geven? Ik geef je 10 originele tips.

Tip 1: Meestal staat er op de uitnodiging een envelopje. Dit betekent dat een bruidspaar het liefst een envelop met inhoud wil. Hoeveel geef je dan? Het blijft een moeilijk punt want niet iedereen heeft heel veel te besteden. Het hangt af van een aantal factoren. Ben je daggast? Dan geef je meestal tussen de 75-150 euro. Ben je avondgast? Dan geef je meestal tussen de 25-100 euro. Maar nogmaals: dit zijn geen harde regels. Kijk ook naar wat je kunt missen. Je bent niet voor niets uitgenodigd. Het bruidspaar wil graag dat je erbij bent! Kun je geen geld missen, wellicht kan ik je dan helpen met de volgende cadeautips.

Tip 2: Soms heeft een bruidspaar ook een cadeaulijst gemaakt voor het sparen van een servies. Ook bij de Bijenkorf kun je een wensenlijst van cadeaus maken als bruidspaar. Kijk wat er in je budget past en kruis het meteen aan. 

Tip 3: Laat een mooie foto van het bruidspaar op hout of ander materiaal printen.

Tip 4: DIY (Do It Yourself). Kijk op bijvoorbeeld Pinterest of Welke.nl voor originele cadeautjes die je zelf kunt maken. Je kunt tevens op YouTube veel vinden. Dan moet je wel goed de smaak van het bruidspaar kennen.

Tip 5: Laat een huisnaambordje graveren. Handig, origineel en passend!

Tip 6: Ben je uitgenodigd als vriendengroep? Bedenkt iets gaafs als groepscadeau. Bijvoorbeeld een barbecue van een goed merk. Of een picknicktafel voor in de tuin (eventueel met jullie namen erin gebrand). Of als ze een kindje mogen verwachten een fietsstoeltje. Of dat mooie schilderij wat ze heel graag willen hebben. Wat ik zelf altijd erg gaaf vind, is als het bruidspaar live op de trouwdag geschilderd wordt. Dus tijdens de ceremonie, het diner of het feest. Als je googlet op ‘live painting’ of ‘bruiloftschilderij’ vind je meerdere schilders. 

Tip 7: Koop drie goede flessen wijn en verpak ze in een kistje. Doe daar een voorspelling over 1-5-10 jaar bij en verzegel deze. Hoe leuk & hilarisch zou dit zijn als je voorspelling klopt? (Je kan natuurlijk ook één fles wijn doen).

Tip 8: Bied aan op hun huisdieren te passen tijdens de huwelijksreis. Kost geen geld, maar wel een fijn, praktisch cadeau.

Tip 9: Laat een koffersticker ontwerpen! (Wel even checken welke naam de bruid gaat aannemen of houden.)

Tip 10: Indien de bruid of bruidegom je beste vriend is en jullie samen heel veel avonturen hebben meegemaakt: schrijf een boekje met jouw favoriete belevenissen samen inclusief foto’s. Een persoonlijker cadeau kun je niet geven! Of je maakt een fotoboekje. 

Veel succes!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50