10 tips om iemand blij te maken

10 tips om iemand blij te maken

Soms heb je van die dagen waarop niet alles even lekker loopt. Hoe leuk is het om in dat geval blij gemaakt te worden door iemand anders? Of hoe leuk is het om zelf iemand blij te maken? Met deze tips gaat je dat lukken!

1. Bied een luisterend oor

Soms is het voldoende om even de tijd voor iemand te nemen en goed te luisteren naar wat hem of haar dwars zit. Het is fijn om begrepen en aangehoord te worden. En je vriendschap bloeit hier ook van op.

2. Geef een knuffel

Wie houdt er niet van knuffels? Knuffels van mensen die ons lief zijn gaan negatieve emoties tegen. Het is dus eigenlijk een heel goed medicijn tegen stress. Knuffel er dus lekker op los.

3. Voor hen koken

Hoe fijn is het om verrast te worden met een heerlijke maaltijd of iets lekkers tussendoor? Maak iets wat jouw vriend lekker vindt. Het kost je niet al te veel moeite, maar de dank zal groot zijn!

4. Stuur bloemen

Dit is misschien een beetje cliché maar dat maakt niet uit, want het effect werkt! Men wordt gelukkig van bloemen en het staat (en ruikt) natuurlijk heerlijk in je woonkamer. 

5. Spa dagje

Hoe leuk is het om je vriend(in) mee te nemen naar een spa? Lekker even een dagje met z'n tweeën op pad. Quality time tot en met!

6. Hun huis schoonmaken

Als je iemand echt blij wil maken dan doe je dit! Je kunt bijvoorbeeld ook zijn of haar was opvouwen. Kleine gebaren met veel blije gevolgen!

7. Plan een avondje thuis

Met z'n tweeën dan! Maak er iets gezelligs van. Doe maskertjes in jullie haren of op jullie gezicht, open een fles wijn, zet de chips op tafel, en gaan met die banaan.

8. Samen trainen

Omdat het met z'n tweeën zoveel leuker is dan alleen! En daarnaast kun je elkaar mooi motiveren, ook wel zo fijn toch ;).

9. Schrijf een briefje voor hen

Hoe leuk is het om een handgeschreven lieve brief te krijgen! Dit is zoveel specialer dan een lief appje. 

10. Complimenteer hen wat vaker

Of vertel hen hoe trots je op hun bent en hoe goed ze het doen. Dit zijn zinnen die veel goeds kunnen doen!

Waar word jij nou echt blij van?

Tags: Relaties, Blij

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50