10 dingen die elke moeder mist aan zwanger zijn

10 dingen die elke moeder mist aan zwanger zijn

Ja, wij weten er alles van: zwanger zijn is zeker niet altijd een knalroze wolk van geluk. We zijn de misselijkheid, vermoeidheid en bekkenpijn namelijk niet vergeten. Maar zwanger zijn heeft toch ook wel hele bijzondere punten. 

Je maakt het maar enkele keren in je leven mee, en hoewel sommige mama's daar héél blij mee zijn, zijn er ook zeker een aantal dingen die je toch wel mist, als je eenmaal zwanger-af bent. Vandaag sommen wij er 10 op. 

Het gevoel van schopjes in je buik

Dat eerste gefladder in je onderbuik, wat later regelrecht getrappel wordt. Ik vond het heerlijk! Ook vond ik het zo ontzettend bijzonder om contact met mijn uk te kunnen maken. Als ik mijn hand op mijn buik legde, dat er dan precies daar geschopt werd. 

Alle kleding staat je leuk

Normaal gesproken sta je misschien niet altijd te springen om jezelf in een strak jurkje te hullen. Elk hoopje vet en rolletje wordt benadrukt en dat is niet altijd even flatterend. Maar als je zwanger bent, kan je je buik niet genoeg benadrukken. Kom maar door met die strakke jurkjes! Oh en op het moment dat je zo hoogzwanger bent dat je alleen nog maar joggingbroeken aan wilt, vergeeft iedereen je. 

Fantaseren

Hoe zal je kleintje er straks uit zien? En mag je dan écht al die snoezige babypakjes gebruiken? Je snuffelt aan flessen Zwitsal, leest urenlang babytijdschriften en fantaseert je een ongeluk over hoe je leven er straks met een kindje uit zal zien. En die slapeloze nachten? Jouw baby slaapt vast meteen door! ;-)

Eindeloos shoppen

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik HOUD van shoppen. En meestal leg ik mezelf een stop op (iets met een lege bankrekening voor het einde van de maand), maar tijdens mijn zwangerschappen ging ik compleet los. Snoepige babypakjes hier en daar, een volledige kinderkamer-inrichting, kinderwagens, speelgoed, flesjes. Ik vond het heerlijk om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de komst van mijn kleintje. Heel eerlijk: ik was een beetje té goed voorbereid.

Je prachtige zwangere bos met haar

Als zwangere verlies je minder haar. Het resultaat: een prachtige, stralende, ontzettend volle bos waar Beyoncé nog jaloers op zou worden. Zo mooi als je coupe tijdens de zwangerschap is, zal die niet snel meer worden. Weken na de bevalling vallen de plukken er namelijk met bergen tegelijk vanaf :-(

Dutjes

Niemand kijkt op van een zwangere die in het laatste trimester een gat in de dag slaapt. Héérlijk en neem het er ook gerust van! Als je kind geboren is, zal je niet zo makkelijk meer tot rust komen en met een volgende zwangerschap moet je voor de eerste zorgen. Dus lieve first-time zwangere: geniet ervan! 

Eten zonder je schuldig te voelen

We weten inmiddels wel dat je tijdens je zwangerschap echt niet voor twee hoeft te eten. Maarehh... het kán wel. En als de baby om een donut vraagt...

Aandacht

Niet elke zwangere zit op de adoratie voor haar bolle buikje te wachten, maar alle aandacht, lieve woorden, interesse en hulp is stiekem wel erg leuk. Vreemden in de supermarkt roepen je complimentjes na, je moeder staat wekelijks op de stoep om een verse pan soep voor je te bereiden, je partner gaat 's avonds laat nog naar de McDrive als je een softijsje wilt en je wordt overladen met cadeautjes voor je kleintje. LEUK!

Geen menstruatie

Behoeft geen verdere uitleg, toch?

Excuus voor alles

Geen zin in de verjaardag van je oudtante? Geen probleem, dan trek je gewoon de zwangerschapskaart! Gedurende negen maanden kom jij heel makkelijk overal onderuit waar je geen zin in hebt. Je bent zwanger en iedereen heeft er begrip voor als je even iets niet op kunt brengen. Geniet ervan zo lang het duurt! 

Wat vond jij het fijnst aan zwanger zijn?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


 • panty

  mijn borsten groeien enorm zodra ik zwanger ben gemaakt

  dus ik heb nu bh met 3 verschillende cupmaten

 • panty

  ik vind het heerlijk om zwanger te zijn , alleen al omdat ik dan veel grotere borsten heb

 • MissSevda

  Ik vond het heerlijk om aan het einde zwanger te zijn, eindelijk mocht ik genieten van mijn buik en mijn uk in mijn buik. Totdat ze besloot 3 weken voor de uitgerekende datum te komen. Was echt super verdrietig en miste mijn buik enorm, vooral omdat we nog dachten we hebben nog 3 weken.

 • Sterremama

  Ik vind de grotere boezem ook een voordeel

 • MamaJL

  Die zet ik dan toch liever bij nadelen

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50