Emotionele ontrouw

Ik heb advies nodig.....ik zie het zelf niet meer helder. Mijn man zoekt veel contact met de buurvrouw.
Als hij thuiskomt van zijn werk en ze staat toevallig buiten, duurt een praatje vaak een uur.
Hij zoekt haar op....even dit vragen, even kijken of de kinderen daar zijn. Hij heeft onlangs een cadeautje voor haar gekocht omdat hij
Zo'n grappige foto wel af moest drukken.
Vandaag was de druppel! Ik zat thuis met lekkere dingen, klaar voor de intocht.
Man en kinderen zaten bij de buurvrouw (omdat hij de kinderen ging halen die daar aan t spelen waren) en kwamen om half twee terug. Ze hadden daar gezellig de intocht gekeken!
Ik had hem geappt maar helemaal geen reactie. Ik was te boos om daarheen te gaan om ze te halen.
Ik heb mn tas gepakt en ben weggegaan...ik voelde me zo alleen!
Toen ik thuis kwam en vroeg wat er speelt, kreeg ik als antwoord dat
er niks aan de hand is. Maar ik weet t niet, het voelt niet goed.
Stel ik mij nou aan en zie ik dingen die er niet zijn of speelt er volgens jullie ook meer?

3754 x gelezen, 5

reacties (16)


 • MAMADEBBY2009

  Herkenbaar. Vaak is het gewoon onschuldig hoor,en heeft de man totaal geen benul van het feit dat hij zo naar die persoon toe trekt en jou er uberhaubt mee kwetst. Maar soms..en dan praat ik over mn eigen ervaring,schuilt er meer achter dan je lief is. De vader van mn dochter had dezelfde band met zn kapster. Hij kent haar al 10 jaar ,maar al de tijd dat ik samen was met hem is ze maar 2 keer bij ons geweest(om te knippen) en verder geen contact. En ineens als er een meningsverschil was met mn ex en mij, wist hij te vertellen dat zij er toch anders over dacht,zij ging mee zn nieuwe motor uitzoeken(en dat vertelde hij later pas),zij ging mee zn nieuwe telefoon kopen,zij ging mee naar verjaardag van zn beste maat(en ik moest thuisblijven) en zo nog meer dingen. Het is over tussen ons,en jawel,hij woont met haar samen nu. Dus soms kan het anders uitpakken. Maar ik zal eens eem gesprek aangaan . Gewoon ook met de buurvrouw,gezelligheid maken. Vaak als er niks is(of iig geen wederzijdse gevoelens richting je man)doet ze echt wel leuk terug.als er meer speelt merk je al gauw het ongemakkelijke ervan(mijn ervaring)...succes!

 • mijn~meisje

  en als jij nu is gezellig mee gaat kletsen? ga er gewoon bij staan. Onder het mom van duurt zo lang is vast erg gezellig hier ik wil ook wel lekker mee kletsen etc.

 • proudmamaof l,s,l,v

  Het is wel heel raar en hij doet wel heel erg ze best voor de verkeerde vrouw. Ik snap heel goed, dat je niet zo goed weet wat je er mee moet.

  kan zijn dat hij het zich zelf niet bewust is dat hij gevoelens voor haar heeft.

  vraag hem anders gewoon of hij geluklig is, of hij iets mist?

 • eigenwijs88

  vind het maar een vreemd gedrag van je man hoor. hoe kan hij je laten zitten dan je vergeet je eigen vrouw toch niet.ik zou ook wantrouwig worden hoor . ik heb wel een ex die vreemd is gegaan niet met de buurvrouw maar hij heeft het goed verborgen gehouden achter af kom je pas over al achter en dan voel je je stom dat je het niet eerder in heb gezien. me ex was veeel werken ook weekenden en dan denk je nie zo na over vreemd gaan. maar hij woonde na onze breuk wel in 3 dagen samen met een ander dus en achter af horen van mensen hij is wel vaker vreemd gegaan . die van mij kon heel goed liegen. hoe doet jou man het met ze tel verstopt hij hem of neemt hij hem overal mee naar toe zo dat je er niet in kan of mag kijken ?

  of verdacht veel op ze telefoon zitten?

  en doet hij tegen jou anders als de buurvrouw er bij is ?

 • wish2bmom88

  Mijn buurvrouw is sinds kort alleen en heeft ook vaak mijn man nodig voor de meest simpele dingen. Gelukkig weet ik dat mijn man haar absoluut niet zou “doen”. Maar ik begrijp je volkomen. Praat erover en laat weten dat je meer open communicatie wilt en dat hij laat weten dat hij daar kijkt zodat je ook langs kan komen. Zo moeilijk kan dat niet zijn voor hem toch?

 • Lovelyness76

  Of er wel of niet iets speelt tussen die twee.Respect voor jou is ver te zoeken .Ze hebben je gewoon laten zitten!!!

  Ze hebben een mooi moment samen met je kinderen van je afgepakt. Ik zou een goed gesprek met hun aangaan.Dat dit gedrag afgelopen moet zijn.Stopt dit niet dan zou ik mezelf afvragen of je zo verder wilt gaan met iemsnd die jou op de zoveelste plaats dat.

  Succes!!!

 • VivaMoi

  Ik zou ook enorm kwaad zijn, alleen al om het gezellige moment met je gezin dat je is afgepakt. Ik ben totaal niet van het emoties inhouden in mijn relatie dus hier zou een flinke flinke bom gebarsten zijn. Ik duim voor jou dat een stevig gesprek voldoende gaat zijn om je man weer met beide benen op de grond te krijgen. Succes !

 • Mamavandriedametjes

  Dit gaat in mijn beleving wel de grens van 'normaal burencontact' over. Of ze zijn inmiddels dikke vrienden waar je echt niks anders bij hoeft te denken, maar dan word jij er wel weinig bij betrokken.

  Heeft je buurvrouw een partner?

  Ik zou beginnen met een stevig gesprek met je man. Houdt hij de boot af, zou ik het gesprek verleggen naar je buren.

 • china-dad

  Ook ik vind dat dit niet goed voelt, het lijkt er sterk op dat er ergens iets niet klopt. Als hij zo graag bij de buurvrouw rondhangt, is jullie relatie nog wel goed...? Beter daar achter te komen voordat er eentje echt vreemdgaat dan erna.

 • 2x.Mama

  Ik kan heel goed begrijpen dat je dit absoluut niet leuk vind! Ik vind niet dat je je aanstelt.. dit hoor je in mijn ogen als getrouwde man gewoon niet te doen, zoveel 'aandacht' zoeken bij een andere vrouw.

  Ik zou een heel goed gesprek voeren met je man en jouw gevoelens hierbij goed uitleggen. Sterkte!

 • tweede83

  ik kan me heel goed indenken dat je hier wat van gaat denken. En dat van vanmiddag, ik zou het ook niet leuk vinden en begrijp je wel heel goed.

  Ik zou eerder met mijn man in gesprek gaan en dan de rollen omdraaien. Bijvoorbeeld dat er dan een mooie buurman woont en dat jij zo lang staat te praten, en dan ook zijn gedrag gebruiken als voorbeeld. Confronteer hem. Laat merken dat je hem er niet van verdenkt dingen te doen die niet mogen, maar dat hij wel deze indruk geeft door zijn gedrag. Wat ik wel van hem zou vragen is om geen cadeautjes te kopen, dat ze ook niet mee hoeft met een eigen gezinsuitje. Dat je dit wel graag voor jezelf wilt houden, een soort van grenzen stellen. Je kunt uitleggen dat dit dingen zijn die voor jou niet als prettig word ervaren. Ik ben wel van mening dat hij wel rekening moet houden met jou gevoelens en er ook moet zijn voor zijn gezin. Boos worden begrijp ik ontzettend goed, je bereikt er alleen niets mee. Eerder dat je hem niet meer bereiken kunt,

  IK wens je alle wijsheid en sterkte in deze moeilijke situatie

 • Florien84

  Ik zou hier echt boos om worden. Ik ben totaal niet jaloers maar dit zou moeten stoppen.