Nieuwe trend in bevallingsland? Creatief met... navelstreng!

Nieuwe trend in bevallingsland? Creatief met... navelstreng!

Er is een nieuwe trend in post-partum-zwangerschapsland: navelstrengkunst! Na de smoothies en hachee van placenta, dachten we dat we de gekste dingen omtrent dit onderwerp wel hadden gezien, maar daar zaten we even goed naast zeg!

Creatief met kurk maar dan anders
Moeders van over de hele wereld delen trots hun foto’s van hetgeen ze gefabriceerd hebben en dan heb ik het niet over het nageslacht dat ze vers op hun schoot hebben liggen. Nee, het is de navelstreng die de hoofdrol speelt in menig foto op social media.

De creatieve moeders spellen onder andere de naam van hun pasgeboren zoon of dochter met het koord, maken er hartjes van of zelfs rondjes om later iets aan te kunnen ophangen of een dromenvanger mee te maken.

 
 

 

Navelstreng in een ovenschaal
Zodra baby geboren is en de navelstreng nog vers, kun je hem in vrijwel elk mogelijke vorm buigen. De navelstreng he, niet de baby ;).

Daarna leg je de navelstreng in de oven en bakt deze op een lage temperatuur. Zo droogt de navelstreng helemaal in en blijft hij in vorm.

Hoewel wij op de redactie in eerste instantie wat geschokt reageerden en een beetje een vies gezicht trokken, is dit wel een uitermate unieke manier om het nieuwe leven dat uit je buik komt te vereeuwigen. Ofzo. 

 

Ik heb zelf wel het navelstompje van mijn dochter nog in het klemmetje bewaard en in een doosje gedaan omdat ik dat toch erg bijzonder vond, maar dit zie ik mezelf nog niet zo snel doen… wat jullie?

Reageer op dit artikel

reacties (12) Stuur een bedankje


 • Fam86

  Ieder moet t zelf weten maar ehh...

 • Tiens

  Ieder zijn ding, niet mijn ding dan...

 • roxbaby

  Mooi maar bah dat ga je toch niet in de oven neerleggen heb ze wel bewaard in een doosje..

 • sannybannie

  Vind t wel mooi een hartje eruit maken.. naja ieder zijn ding he !

 • Name It

  O bah! Daar heb ik helemaal niks mee! De kraamverzorgster keek me al verbaasd aan dat ik antwoordde op haar vraag of ze het navelstompje voor me zou bewaren in een bakje: "Nee, gooi maar weg in de prullenbak." Het bewaren van de schaar waarmee de navelstreng is doorgeknipt vind ik mooi zat!

 • Mammalovesyou

  Niets voor mij

 • MaaikeT2

  Ik heb de navelstompjes ook niet meer hoor. Op de couveuse afdeling hadden ze 'm nog wel voor me bewaard. Lag 'ie daar netjes in een bakje. Wilt u die meenemen? Nou eh...nee. Gooi maar weg. Niet mijn ding...

 • Shrimp

  Iel haha. Stompjes heb ik bewaard en vond ik al zozo haha. Die zitten ook gewoon in hun bewaardoos, niet als raamdecoratie ofzo haha. Maar ieder zn ding. Onze placentas liggen in de tuin onder een boom. Moeten sommige ook niet aan denken

 • wandaapje

  Wat ranzig zeg. Echt. Mensen gaan veel en veel te ver. Dat is mijn mening. Ik word er helemaal onpasselijk van. Bah. Gelukkig heb ik geen social media buiten b.b. want als ik ongevraagd en zeker heel ongewenst in een keer zo een post voorbij zie komen terwijl ik net lekker aan mijn boterhammetje zit gaat alles weer naar buiten. Waar slaat het op? Hache smoothie. En nu dit stuk dood vlees wat in vormen gekneed word en met trots getoont. Dat je een mooi wonderlijk kindje krijgt is niet genoeg. Dat zie ik liever. Vind ik interessanter dan een stuk dood vlees op me beeld scherm. Getver. Denk als ik ooit weer een blaar heb dat ik dat stuk vel er ook aftrek en leuk op de foto zet. Het heeft me toch al die tijd gedragen. Prachtig. Ranzige vrouwen.

 • Barbamammie79

  Haha... helemaal mee eens

 • Brennieama

  Ben nu wel erg benieuwt naar de foto van de blaar voor het raam. Hahaha. Zo met je eens trouwens

 • Sharon

  Iets wat in Amerika een trend is waait niet per direct over...

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

6 leden zijn nu online
Aanmelden