Celebs die moeder werden na hun 40e

Celebs die moeder werden na hun 40e

Afgelopen week beviel Janet Jackson op haar vijftigste van haar eerste kindje. Daar kun je van alles van vinden maar ze is in Hollywood zeker niet de enige die op een latere leeftijd aan kinderen begint. Als je een hele drukke carrière hebt op het witte doek of podium, schieten relaties en een gezin stichten daar logischerwijs lange tijd bij in. Als je dan eindelijk tijd hebt vrijgemaakt, een fijne partner gevonden hebt en het gelukt is om zwanger te worden, blijft dat gewoon fantastisch nieuws.

Vandaag een rijtje celebs die na hun veertigste moeder werden.

Gwen Stefani was 44 toen ze beviel van haar derde kindje

Halle Berry was 41 bij haar eerste en 47 bij de komst van haar tweede kind. Over haar zwangerschappen zei ze het volgende:

"Mijn zwangerschap was fantastisch. Ik was zo vrolijk de hele tijd. Ik voelde me goed, had veel energie en voelde mezelf superwoman. Ik zou willen dat ik me de rest van mijn leven zo zou kunnen voelen, zo heerlijk was het!"

Na het tragische verlies van hun zoon op zestienjarige leeftijd, waren John Travolta en Kelly Preston dolgelukkig met de komst van hun kleine Benjamin in 2010. Kelly was op dat moment 48. Over de zwangerschap zei Kelly het volgende:

"Ik hield niet echt rekening met de risico's die ik liep om op latere leeftijd zwanger te raken. Ik hield er enkel rekening mee dat het niet heel makkelijk zou zijn. We zijn vooral ontzettend blij dat we zo gezegend zijn nog een kindje te mogen krijgen."

Brooke Shields kreeg na haar eerste kindje te kampen met een heftige postnatale depressie. Toch kreeg ze op haar 41e nog een tweede dochter om het gezin compleet te maken.

Na meerdere rondes IVF en een hartverscheurende miskraam, zette Celine Dion op haar 42e de tweelingjongetjes Eddy en Nelson op de wereld. Na de bevalling sprak ze zich uit over de angsten rondom haar zwangerschap met betrekking tot risico's en complicaties:

"Mijn dokters hebben mij constant gerust moeten stellen. Elke week had ik een echo zodat ik de hartjes kon horen om zo minder gestrest te zijn. Ik keek naar mijn groeiende buik en kon alleen maar bezorgd zijn. Als ik alle maanden in bed had moeten liggen dan had ik dat gedaan. Het aller belangrijkst was dat deze twee jongetjes veilig en gezond ter wereld gebracht zouden worden."

Helen Hunt was 40 toen ze beviel van haar dochter. Helen maakte de problemen om zwanger te geraken aan de wereld bekend in een interview dat ze gaf. Ze was hier bijzonder openhartig over:

"Het bleek lastiger om zwanger te worden dan ik had gedacht. We probeerden het een hele lange tijd en er gebeurde gewoon niets. Tot het moment dat zwanger worden gewoon de aller grootste wens in ons leven werd maar tegelijkertijd ook de grootste uitdaging. We begonnen aan onze laatste echte poging een kindje te krijgen als dat niet was gelukt zouden we verder gaan kijken voor adoptie. Maar toen raakte ik zwanger!"

Meryl Streep kreeg haar vierde kind op haar 42e

Haar eerste biologische kind, kreeg Nicole Kidman op haar veertigste. Haar laatste kind kreeg ze met een draagmoeder. Over moeder worden op haar veertigste zei Nicole het volgende:

"Ik heb twee kinderen opgevoed toen ik twintig was, maar dat is echt iets heel anders. Ik was toen zelf nog een kind en mentaal en emotioneel gezien een heel ander moeder dan ik nu ben. Er is iets met 'moederen' op latere leeftijd. Er is veel angst en bezorgdheid maar mijn kinderen nemen deze angsten vaak weg."

Mariah Carey was 42 toen ze de tweeling Moroccan en Monroe op de wereld zette. Eerder kreeg ze een miskraam.

Na twee kinderen met haar ex Ethan Hawke, kreeg Uma Thurman op haar 42e haar derde kindje.

En als laatste mama op leeftijd voeg ik Janet Jackson aan het rijtje toe. Ze zag er prachtig uit met haar zwangere buik als je het mij vraagt. Je kunt discussiëren of het wel verstandig is om op zo'n late leeftijd een kindje te krijgen maar ze heeft het gedaan en vooralsnog is alles voorspoedig verlopen. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • Nog-even!

    Afgelopen week??? 5 jaar geleden bedoel je

  • Mama-Manda

    Dit is toch erg…

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50