Ontroerende foto's: vaders met hun pasgeboren baby

Ontroerende foto
  • in Baby
  • 0
  • 5847
  • 14/09/2021

Ook voor vaders is het belangrijk om tijd door te brengen met hun baby. Vooral de eerste 1.000 dagen, want dat is de belangrijkste ontwikkelingsfase van een kind. Om te laten zien hoe belangrijk dat is, bracht fotograaf Adriana Zehbrauskas een bezoekje aan de afdeling verloskunde om nieuwbakken vaders te fotograferen.

De foto's zijn onderdeel van een project van Unicef, die langs ging bij verloskunde-afdelingen in onder andere Mexico, Thailand, Turkmenistan en Groot-Brittannië. De organisatie hoopt dat de foto's andere vaders in de wereld stimuleren om een meer actievere rol te spelen aan het begin van het leven van hun kind. Immers de eerste 1.000 dagen zijn de belangrijkste van de ontwikkeling van een kind. Dat wordt ook door experts bevestigd.

Lees ook:
1000 dagen de tijd voor een gezond voedingspatroon bij je kind

Overheid en werkgevers

Unicef wil dat de overheid en werkgevers barrières wegnemen bij kersverse vaders zodat ze meer tijd kunnen besteden aan hun jonge kind. De organisatie wil dat de overheid en werkgevers meer investeren in cursussen voor ouders en betaald verlof.

Emotionele foto's

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50