Oproep: is jouw baby veel te vroeg ter wereld gekomen?

Oproep: is jouw baby veel te vroeg ter wereld gekomen?

Via Instagram liet acteur René van Kooten weten dat zijn dochter na 26 weken en een dag zwangerschap via een keizersnede ter wereld is gekomen. Veel te vroeg, maar gelukkig gaat het goed met moeder en dochter. Is jouw baby ook veel te vroeg geboren?

Het meisje dat de naam Sophia Giulia heeft gekregen, werd op 14 november geboren en onlangs pas maakte de acteur dat bekend. Het waren natuurlijk hele spannende weken. Zijn vrouw Tanya was eigenlijk in februari uitgerekend, maar dat liep heel anders toen Tanya plotseling heel ziek werd. Hun kindje moest meteen geboren worden en dat gebeurde via een keizersnede.

Lees ook:
Zo zoet: elf weken te vroeg geboren tweeling laat elkaar niet los

Instagram

De foto die hij op Instagram laat zien, is twee dagen na de geboorte genomen. Inmiddels is het meisje 30 weken en “doet ze het naar omstandigheden fantastisch.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Dit ben ik op 16 november met een piepklein Apie op m’n borst; buidelen heet het, een bijzonder woord. Dat Apie heet Sophia Giulia van Kooten en is op 14 november via een keizerlijke weg gehaald, na 26 weken en 1 dag zwangerschap, omdat haar mama @tanyavanderkooij plotseling heel, heel erg ziek werd. Veel te vroeg en amper 900 gram. Wat volgde waren spannende dagen op de intensive care voor mama en spannende weken voor Sophia in de couveuse. Gelukkig gaat het met Tanya weer een stuk beter en ook Sophia vecht zich als een leeuwin in de couveuse een weg naar haar papa en mama en supertrotse, grote zus Senna toe. Ze is nu bijna 30 weken, weegt bijna 1300 gram en doet het naar omstandigheden fantastisch. De afgelopen periode was onwerkelijk, intens, zwaar en spannend voor iedereen. De komende periode wordt dat ook. We hadden het tot nu toe nooit gered zonder de briljante medische zorg in Leiden en zonder de fantastische, hartverwarmende steun van alle familie en vrienden.. uit het diepst van ons hart; dank! Wees lief voor elkaar, dat helpt echt... Knuffel. #prematurebaby #vechter #leeuwenhart #heldenvandezorg #koekie #perky #apie #ourtrioisuptofour #buidelen #vroegertje #alleenmaarliefde

Een bericht gedeeld door Rene van Kooten (@renevankooten) op

Oproep: is jouw baby ook veel te vroeg geboren?

Heb jij dit ook meegemaakt? Dat jouw baby veel te vroeg ter wereld is gekomen? En hoe gaat het nu? BabyBytes is benieuwd naar jouw verhaal! Mail naar chantal@babybytes.nl o.v.v. ‘Veel te vroeg geboren’, of reageer hieronder of op Facebook.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50