beamke's profiel

Over mij

Hey hallo!

Leuk dat je even hier komt kijken. Ik ben 'Beamke' (= Boompje in het Fries), ben 34 jaar, getrouwd en moeder van 2 jongens. De jongste heeft wat langer op zich laten wachten.

Op 20 september 2012 bleek ik een buitenbaarmoederlijke zwangerschap te hebben en ben ik hier met spoed aan geopereerd. Hierbij is mijn rechtereileider verwijderd. Gelukkig heeft dit geen grote gevolgen voor de toekomst, maar leuk is het niet natuurlijk.

Vol goede moed zijn we verder gegaan. En het wachten is op 28 april beloond met een positieve zwangerschapstest. We gingen van het goede uit, maar ik had er eerst geen goed gevoel over. Ik realiseerde me heel goed dat het ook niet goed kon gaan. Die twijfels verdwenen toen we een echo zagen met een kloppend hartje. Rond de 10 weken vol trots het aan onze familie verteld, maar het ging helaas alsnog mis. De termijnecho die we rond de 11,5 weken hadden op 20 juni liet geen kloppend hartje meer zien. Een missed abortion werd geconstateerd. :'( Het was na 8+6 weken al opgehouden met groeien. Vijf dagen later is het gelukkig op natuurlijke wijze verlopen, zonder complicaties. Later die week hebben we hem/haar begraven in het bos. Het was een korte, maar heftige periode.

Dus vol goede moed gingen we opnieuw verder. De wens voor nog een kindje bleef. Maar zoals een songtekst zegt: 'Lost, before I found you. Gone, before you came. But I love you just the same.', zo zullen wij ook altijd houden van dat wat we niet hebben mogen leren kennen. 'Missed you, before I met you. On earth we never can. But in heaven we'll meet again.' 

Ons lange wachten werd opnieuw beloond met een zwangerschap! Ik had niet meer verwacht dat het spontaan zou lukken, maar op 22 december 2014 had ik een nieuwe positieve test in handen. En in september 2015 is onze zoon gezond ter wereld gekomen. Hij lijkt qua uiterlijk ontzettend op zijn broer, maar hij is een hele andere baby. Een heel stuk gemakkelijker en hij sliep al met 6 weken heerlijk door. We zijn erg blij en voelen ons gezegend met 2 jongens.

 

Voor ons gevoel zijn we nog niet helemaal compleet. Daarom zijn we nu sinds september 2016 bezig om ook nog een derde kindje te maken.

 

Dit gedicht kwam ik laatst hier op BB tegen en ik vond hem zo mooi en toepasselijk. Geen idee wie het heeft geschreven, maar het gedicht is o zo waar.


Zijn rupsjes geen beestjes 
wanneer ze niet tot vlinder mogen ontpoppen?
En zijn roosjes geen bloemen meer 
wanneer ze blijven in de knoppen?

Is een herfstblad geen blad meer 
wanneer het valt van de boom?
En is liefde niet oprecht 
wanneer het niet kan worden getoond?

Is het ijs er nooit geweest?
Alleen omdat het smelt?
En is een mooi verhaal niet mooi meer 
wanneer het nooit kan worden verteld?


is een kaars geen kaars meer 
wanneer het lichtje is gedoofd?
En is een leugen geen leugen 
alleen omdat je er in hebt geloofd?

Vragen die niet zijn gesteld 
zijn dat dan geen vragen?
En mijn kind.....is hij/zij geen kind?
Alleen omdat ik hem/haar niet mocht voldragen...?!

Ook op mijn profiel:


Laatste: 15/03/2017
Laatste: 13/08/2019
Jongste: 14/09/2015

Mijn Babybytesgeschiedenis:

Over 70 dagen ben ik 2700 dagen lid. Ik schreef 913 reacties op blogs en 60 reacties op artikelen. In het forum heb ik 151 Topics geopend. Ik heb op 2775 Topics gereageerd.. Ik heb 3 Polls gemaakt.. Ik heb 31 Vrienden gemaakt.Ik heb 1891 Berichten berichten aan andere leden gestuurd. Ik kreeg tot zover 323 's en heb 116 's aan anderen gegeven. Bedankt!