Rlyblue's profiel

Over mij

30-10-2018

Ik heb twee prachtige kinderen. Hij is precies zijn vader in mijn kleuren en zij is precies mij in zijn kleuren. En hoewel ze zijn kleuren heeft zie ik soms echt mezelf in haar. Dan neemt ze een houding aan en zie ik een foto van vroeger. Of dan heeft ze zo'n blik, is het alsof ik in een spiegel kijk. Echt heel bijzonder, zeker omdat veel mensen zeggen dit bij hun eigen kinderen niet te zien.

Mijn zoon is nu ruim 4. Na een moeilijk begin heeft hij zijn draai gevonden op school en hoewel hij het niet geweldig vindt, gaat hij zonder mopperen heen en komt hij redelijk vrolijk terug. Het is nu ook zo leuk om met hem samen dingen te doen! We zijn voor de eerste keer naar de bioscoop geweest, we zijn naar de kermis geweest en gaan wandelen waarbij hij op zijn fiets reed. Sinterklaas is er weer bijna en hij kijkt daar zo naar uit! De gesprekken worden langer en interessanter terwijl mijn jongen de wereld probeert te ontdekken en mijn hulp daarbij vraagt. Ik kan daar echt van genieten. Dat zijn de dingen waar ik zo naar uitkeek in het moederschap en eindelijk zijn ze hier.

Mijn dochter is twee en een echte peuterpuber. Ze zegt regelmatig nee, maar even vaak negeert ze je gewoon. Dan doet ze of ze je niet hoort, maar wanneer je snoep aanbiedt is ze ineens niet meer doof. Als oma komt oppassen kan ze niet wachten tot ik weg ben, want dan mag ze met oma koffie zetten en dan voelt ze zich zo groot. Ze speelt graag 'de vloer is lava' alhoewel ze het nog niet helemaal begrijpt. Ze gooit alle kussend op de vloer, gaat ze heel netjes tegen elkaar aan leggen en rent er vervolgens gierend van het lachen op rond. Ze zingt graag liedjes en wil het liefste de hele dag op de telefoon of tablet kijken. Ook hamertje tik en kleien vindt ze leuk en alles wat haar broer doet wil zij ook.

Met een peuterpuber en een kleuterpuber kan het soms erg hectisch zijn in huis. De jongste heeft momenten dat ze voor geen meter luistert terwijl de oudste vooral heel brutaal kan zijn, de hele dag, maar vooral wanneer hij moe is. Ook hebben ze regelmatig ruzie. De oudste wil de jongste controleren in haar gedrag en zij reageert momenteel met bijten, slaan, knijpen en haren trekken.

We hebben onze handen vol aan deze twee, maar ze zijn zo'n verrijking van ons leven, we zouden ze niet meer willen missen. Kinderen zorgen ervoor dat we alles in het leven anders bekijken. Tijd voor onszelf hadden we nog nooit zo gewaardeerd! En hoe bijzonder is het om je eigen woorden van een kleuter terug te horen of te merken dat je peuter net zo eigenwijs kan zijn als jij?

Ook op mijn profiel:


Laatste: 26/04/2016
Laatste: 13/11/2019
Jongste: 04/09/2016

Mijn Babybytesgeschiedenis:

Over 73 dagen ben ik 2500 dagen lid. Ik schreef 1482 reacties op blogs en 144 reacties op artikelen. In het forum heb ik 22 Topics geopend. Ik heb op 1041 Topics gereageerd.. Ik heb 5 Polls gemaakt.. Ik heb 45 Vrienden gemaakt.Ik heb 259 Berichten berichten aan andere leden gestuurd. Ik kreeg tot zover 87 's en heb 22 's aan anderen gegeven. Bedankt!