Soms zit het mee en soms....

Soms zit je er gewoon doorheen.
Ben echt zo vreselijk moe. Moe van al het gezeik, de continue stroom aan schuldgevoelens en de slapeloze nachten (en dan de dagen vechtend om niet in slaap te vallen)

Twee jaar geleden kochten mijn man en ik ons droomhuis. Een prachtige nog te bouwen twee onder 1 kapper in een nabijgelegen dorpje met nog geen 800 inwoners. Flinke tuin van 180 vierkante meter en ruimte voor uitbreiding van gezin en wellicht ooit kantoor aan huis.
Ons eerste huis samen, wat waren we trots en gelukkig toen we tekenden.
Wat een nachtmerrie is en blijft het.

Tot op heden is het huis nog steeds niet klaar, nog niet eens bijna. De werkbare dagen zijn verstreken en we hebben alleen een benedenverdieping!
De ene strijd na de andere zijn we aan het voeren, de aannemer bericht ons nergens over en als we al antwoord krijgen over de voortgang van de bouw gaat het volgens hem zoals gepland.
Bij welke instantie we ook aankloppen nergens vinden we echt gehoor laat staan hulp.
De rechtsbijstand gaat nu aan de gang om de boetebetaling ivm het overschrijden van de werkbare dagen in gang te zetten. Hoe en of hij de aannemer dit gaat betalen geeft zoveel stress!

Inmiddels hebben we al ruim 1.5 jaar dubbele lasten en nu de komst van ons tweede kind steeds dichterbij komt vreet het gevoel van machteloosheid en frustratie me helemaal op.
In plaats van eindeloze gesprekken met rechtsbijstand zouden we bezig moeten zijn met een slaapkamertje voor ons wondertje!
We zouden niet ons halve huis moeten verbouwen om een box kwijt te kunnen, we hebben een huis gekocht juist omdat we de ruimte wilde hebben!
Ons dochtertje hoort gewoon lekker op haar trampoline te springen en in de tuin rond te fietsen.

Er lijkt geen einde aan de ellende te komen, de aannemer stuurt vandaag weer een factuur voor werk wat nog niet eens gedaan is! De moed zakt manlief in de schoenen want weer zal hij hierover moeten gaan mailen, weer komen de donkere gedachten vrij 'wat als hij failliet gaat'.
Ik wens niet snel mensen slechte dingen toe maar deze man... Echt ik zou hem het liefst persoonlijk verbouwen!
Deze man werkt tientallen gezinnen de vernieling in en komt hier mee weg!!
Waar is de gerechtigheid voor slachtoffers? Voor mensen die al 2 jaar hun bruiloft uit moeten stellen omdat ze geen huis hebben om in samen te gaan wonen? Voor mensen die al 2 jaar in ingebouwde schuren wonen of van familielid naar familielid moeten verhuizen?

Dit zwaard van Damascus wat boven ons hoofd bungelt ontneemt ons allebei alle plezier. We irriteren ons aan alles, hebben korte lontjes en lopen op onze tenen. Financieel worden we er ook niet bepaald vrolijk van zeker met het oog op de kleine die gaat komen.
We hebben zo verlangd naar dit kindje en kunnen gewoon niet genieten. Alle tijd en energie gaat zitten in dit gezeur.

Had ik maar een tijdmachine....

990 x gelezen, 1

reacties (9)


 • Elsievita19

  Och lieverd wat zwaar voor jullie. Ik zou denk ik zsm een regeling met de aannemer treffen; jullie doen dit voor dit bedrag en dan zsm afscheid van elkaar nemen en dan op zoek gaan naar een andere aannemer om de klus te klaren want dit is niet werkbaar.

  Verder is het misschien een mogelijkheid als je toch een fijn hoekje voor jezelf en de kindjes creëert, en vanuit daar te kijken of je wat rust en geluk kan vinden. Van 1 klein plekje met een kussen op de grond en een plantje breidt je je plekje langzaam uit, alles zodat je wat meer kan genieten. Je hoeft niet alles tegelijk te doen! Het is zonde als je je straks realiseert dat je te weinig genoten hebt van deze periode door zaken die buiten je macht zijn. Doe wat je kan maar neem ook ruimte voor jezelf!

 • xJustMex

  Leuke tips maar die werken echt niet :) sowieso zijn we afhankelijk van deze aannnemer aangezien we een huis binnen een bouwproject hebben gekocht en geen eigeb bouw hebben (helaas want dan hadden we hem allang kunnen ontslaan)

  Wat stappen met/tegen de aannemer is alles al geprobeerd en gedaan vandaar ook de frustraties, je voelt je zo in de steek gelaten.

  In ons huidige huis is onze eerste ook geboren en is ook wel echt een thuis. We hadden het alleen allemaal anders gepland 2 jaar geleden...

  Tis niet anders

 • Elsievita19

  Als de aannemer zijn verplichtingen niet nakomt, dan zou je de overeenkomst moeten kunnen ontbinden. Ik hoop dat je - vanuit de rechtsbijstandverzekering - de juiste hulp krijgt. Als ontbinding geen opties is, zou ik sowieso met hem om de tafel gaan om de ernst vd situatie uit te leggen en te kijken wat wél mogelijk is. Iig niet met je frustratie blijven zitten.

 • xJustMex

  Probleem is dat de aannemer zelf vind dat hij niets fout doet. En vertikt het ook met ons kopers rond te tafel te gaan.

  Ach hij moet nu boetes gaan betalen dus we gaan het zien

 • Annaco

  Wat vervelend. Vraag zit er tussen jullie en de aannemer een koperbegeleider? Ik neem aan dat je je termijn naar ratio voortgang betaald? Dus als ze de niet op het punt zijn van het termijn hebben ze ook geen recht op dat termijn. Je kan even bellen met vereniging eigen huis zij kunnen je alles uitleggen. En zorgen dat je alleen de termijnen betaald waar ze recht op hebben. De aannemer is aangesloten bij bouwgarant of een andere garantinstelling, dan zullen zij bij faillissement de bouw laten overnemen. Die kun je ook gewoon even bellen. En zoek de andere gedupeerde op. Samen sta je zeker.

  Heel veel succes met deze vervelende situatie.

 • xJustMex

  Allemaal al gedaan :) betalen doen we idd niet als het werk niet klaar is. Maar zowel VEH en woningbord doen/begeleiden/helpen eigenlijk nergens bij. Woningborg zegt letterlijk pas wat te gaan doen op het moment van faillissement of na oplevering.

  Dat is echt vreselijk frustrerend, nergens een helpende/dwingende hand die de aannemer op z'n flikker geeft...

 • MamaItalia

  Ik begrijp je frustratie heel goed. En dat ze er zo makkelijk mee wegkomen is al helemaal onacceptabel. Mijn man werkt in de bouw en het bedrijf waar hij hiervoor werkte is failliet verklaard (ze werden al 6 maanden niet betaald) om mysterieuze redenen. De bazen hebben allemaal vieze spelletjes gespeeld en wij hadden ons eerste kind op komst.. Godzijdank had ik wel een baan want anders weet ik niet hoe we het hadden gered met baby,koophuis enz. Toen het bedrijf sloot en mn man zonder baan zat,heeft onze relatie hier ook erg onder geleden. We zijn er gelukkig weer helemaal bovenop en hebben 1/3 van de niet betaalde salarissen teruggehad. De bazen hebben nu andere bedrijven geopend en zijn er uiteraard helemaal schoon mee weggekomen. Kop op! Ik hoop dat jullie snel iemand vinden die jullie kan helpen uit deze situatie te komen

 • xJustMex

  Ja belachelijk hoe makkelijk ze gewoon weer oonieuwt kunnen beginnen....