Baby 11 maanden kruipt niet

Op zoek naar wat bevestiging, ons 3e dochtertje, overmorgen 11 maand, kan goed zitten maar daar blijft het bij, ze doet geen poging om te bewegen wat dan ook. Als we haar op haar buikje leggen, legt ze haar hoofdje op de grond en wacht tot we haar terug oppakken. Ze stapt wel graag en redelijk goed aan 2 handjes maar zeker niet stabiel. Mijn 2 andere meisjes kropen met 7 maand al... Andere mama's met deze ervaring?


 


 


 


 


 

997 x gelezen, 2

reacties (26)


 • Mama_Ce

  Onze dochter, 7.5 maand toen ze eindelijk omrolde, kroop ook niet.. tot dags voor haar 1ste verjaardag. Haar optrekken tot rechtstaan deed ze ook niet, tot 13.5 maand, maar toen zette ze gelijk haar eerste pasjes erbij 🙂

 • Mamavananouk

  Ik zou snel naar de kinderfysio gaan om een keer tips te vragen voor het omrollen te oefenen . Omrollen is de eerste stap voor kruipen . En haar veel op buik leggen . Niet 1 x heel lang maar steeds korte stukjes . En veel op je eigen buik leggen dan vindt ze het ook leuker op eigen buik. En op buik leggen op kleed en torentjes bouwen .

  Of dingen omgooien etc etc.

  Als kind op rug ligt dan speeltje naast haar leggen . Net buiten bereik dan rollen ze op hun zij . Twee kanten op oefenen .

  En haar de omrol beweging voordoen en begeleiden .

 • Mommyx3

  Mijn eerste sloeg kruipen over en liep met 12 maanden. Geen zorgen maken hoor

 • Linde-1

  Mijn zoontje tijgerde pas met 11 maanden. Met 13 maanden kon hij kruipen en met 16.5 maand kon hij lopen.. kan heel snel dus op een gegeven moment 😉

 • TrotseMama<3

  2 meiden van me vriend hebben beide het kruipen overgeslagen... zijn meteen gaan lopen. En geloof me.. echt niet met 9 maanden ofzo.

  Het kan dat ze het over gaat slaan.

  Mijn j o ngen nu 9.5 maand kruipt ook niet.. wel lopen we bij de fysio en mocht hij tot 5.5 mnd niet op zijn buik dus loopt hij achter. Nu begint hij met een beeetjeeeee tijgeren. Maar wij hadden zoiets als hij het over slaat okk prima

 • Wensvoornogmeerkinderen

  Misschien zelf er wat vaker bijliggen (dit klinkt verwijtend, maar bedoel dat ABSOLUUT NIET zo)? Zodat ze het wat boeiender vindt? Of je dochters met haar laten spelen?

  Ken iemand die kroop en rolde nooit maar liep wel met iets ouder dan een jaar.... Daarnaast zijn er wel meer die dat niet doen hoor, dus wat dat betreft geen zorgen, maar snap je el als de andere 2 dat allemaal zo keurig deden...

  Succes

 • Barbamammie79

  Oefenen met omrollen? Lekker op een kleed.... op de buik... op de rug. En dan naar alle kanten rollen. Helpen als het niet lukt.

  Ik denk dat het daar begint.

  Oh ja... en NOOIT neer zetten op de billen. (Behalve met eten) Zelf laten doen. Zonde van al die tijd dat ze op haar billen zit

 • threeoflife

  Probeer ik elke dag, op haar rug blijft ze gewoon liggen kijken rondom haar en op haar buik huilt ze de hele tijd.. Ze heeft nog nooit zelf gerold of zelfs een poging gedaan. Maar hoe dan niet neerzetten op de billen? Laat ik haar dan gewoon liggen? Vrij zeker dat ze er n halfuur later nog ligt :)

 • Barbamammie79

  Ja precies. Laten liggen.

  Ik heb serieus onze kinderen zelden tot nooit op de billen neergezet. Alleen in de stoel met eten of zo. Maar zolang ze ZELF niet KONDEN gaan zitten vanuit ligstand... zette ik ze nooit op de billen neer. Altijd liggend in de box of op de grond.

  Op deze manier moet een kind iets gaan doen... wordt het uitgedaagd snap je?

  Als een kind neer wordt gezet op de billen... tja, dan zit het daar rustig uren. Er wordt niks geoefend... kind doet niks.

  Vaak wordt het dan een billenschuiver... ipv een kruiper.

  Dus ja... mijn advies zou zijn... veeeeeel meer en veeeeel vaker op de buik of rug. En laat het maar gefrustreerd raken ... niet te lang uiteraard. Dat is juist goed.

  Leg er maar speeltjes bij... ga er bij zitten en oefenen oefenen en nog eens oefenen Help maar mee met draaien en rollen... over een tijdje kan ze het zelf

 • Mamavnmj

  Precies dit!! (Je reactie van hieronder maar daar kan ik niet antwoorden).

  En a la minute stoppen met het stappen aan de handen. Hier heeft ze de spierkracht niet voor en je doet er echt meer kwaad dan goed mee.

 • Barbamammie79

  Mee eens. Inderdaad niet gaan oefenen met lopen.... als een kind dat niet zelf kan is het lichaam hier nog helemaal niet aan toe. Dus NOOIT op de voeten neer zetten... als een kind dit zelf niet kan. Net als neer zetten op de billen

  Is allemaal forceren

 • mijn~meisje

  mijn zoon deed dit ook. toen heb ik het een keer bij de fysio gevraagd toen ik er toch was. Die heeft naar dingetjes gekeken en kon zo niets vinden. Ze zei wel dat het begin van kruiken is rolllen en mijn zoontje rolde eigenlijk nooit. Hij kon het wel maar deed het nooit. Door het rollen worden de schuine bewegingen geoefend en die zijn nodig voor het kruipen. Verder het kruipen zelf is niet belangrijk, maar een onderdeel van kruipen is dezelfde handeling die ook nodig om van lig zelfstandig naar zit te gaan. Maar ook van zit tot staan. Ook daar kan je kindje dan moeite mee hebben en dat duurt dan langer. Maar kindjes die niet kruipen lopen vaak ook een stuk houteriger omdat ze die draaiende beweging niet gewend zijn. Ik ben met mijn zoontje dus het rollen weer veel gaan oefenen. UIteindelijk kon hij eerder lopen dan kruipen. En ging hij het niet echt zelf doen. Maar alsnog is hij nu gaan kruipen met de autos spelen. Hij kan nu pas met 20 maand goed kruipen zonder wankel te zijn terwijl hij al met 12 maand goed los liep.

 • threeoflife

  ik zou niet weten waar beginnen met rollen... elke keer op haar buik huilt ze onophoudelijk en op haar rug kan ze minutenlang rondkijken en gewoon haar voetjes vasthouden. daarentegen kan ze bv wel al haar naam nazeggen :)

 • Barbamammie79

  Als ze op de buik ligt... stop eens een opgerolde handdoek onder haar borst... speeltje waar ze bij kan.... en laat haar maar lekker haar rug en nekspieren trainen

  Maak het haar wat makkelijk in het begin. Krijsen is ook niks. Maar op de buik liggen is echt heel erg goed. Begin iedere dag een paar keer een aantal minuten. Misschien de eerste dag af en toe 2 minuten. En dan iedere dag wat meer.

 • mijn~meisje

  Ik begon er gewoon om mijn zoontje zelf speels van rug naar buik te rollen en andersom. Steeds heen en weer. Dat vond hij erg leuk. Een beetje zo net als hoe ze de beweging zelf zouden doen. Verder ook echt tijdens het zelf rollen actief er bij blijven en spelen. Blijven belonen etc.

 • MadelieVv

  Sommige baby's kruipen helemaal niet. Na een laaaange poos zitten, gaan ze direkt over naar lopen. :) Je kan haar, wanneer ze leert zichzelf optrekken aan een tafel of stoel, handjes vasthouden en wat stapjes maken. Maar hoeft niet perse. :)

 • Apth

  Onze oudste was echt vlot in haar ontwikkeling, maar nu de jongste is ook niet snel hoor... vorige week 10 maanden en ze vind het allemaal prima, kan goed zitten en om haar as draaien maar vooruit komt ze niet... gaat af en toe wel op handen en knieën maar komt echt niet vooruit. Maar het komt vast goed met ons dametje

 • Jij-laat-het-hartjes-regenen

  Onze zoon begon met net geen 11 maanden pas te tijgeren en met ruim 11 maanden te kruipen.

 • Muisje2016

  Hier ook.. tijgeren bijna 11 maanden.. Kruipen net na een jaar pas..

  Los lopen 16 mnd

 • Crosschick

  Onze dochter deed alles rollend! Heeft nooit gekropen. Ging van rollen naar staan en toen lopen. Liep met 16 maanden.

 • Mamavnmj

  Toch opde buik blijven leggen en probeer dat leuk te maken. Vanuit de buiklig moeten ze zich leren voortbewegen. En dus niet vanuit zitten want dan krijg je indd dat ze gaan billen schuiven en kruipen overslaan.

 • Peme

  Oh, en geniet ervan! Heerlijk toch dat ze niet zo mobiel is en lekker op 1 plek blijft. Je zal nog lang genoeg achter haar aan moeten rennen...

 • Apth

  Toen ik je reactie las moest ik even aan ons 5de kindje denken.... zij heeft een ontwikkelings achterstand en is inmiddels bijna 2.5 jaar. En ik zou er heel wat voor over hebben als ik achter haar aan kon rennen....

 • Barbamammie79

 • Barbamammie79

  Peme, met deze opmerking kun je echt mensen pijn doen. Ik ben niet boos op je hoor... Ik bedoel het goed.

  Weet je... vrienden van ons hebben een zoon van 15. Verstandelijk is hij 3 en hij draagt altijd een luier.

  Waarom vertel ik dit? Omdat onze kleuter een hele strijd en veel gedoe gaf met zindelijk worden. Hij poepte heel vaak in zijn broek... en nog steeds gaat het weleens mis... hij is bijna 5,5 jaar.

  Maar weet je... Ik weet dat het uiteindelijk goed komt met ons kind ... en soms was ik echt boos als het weer eens mis ging. En dat dacht ik altijd aan de zoon van onze vrienden en dan besefte ik weer dat het allemaal niet zo erg was. Ik denk dan altijd maar dat onze vrienden dolgraag met me zouden ruilen op dit gebied.

  Snap je wat ik bedoel?

  Maar even goede vrienden hoor... Ik denk wel te weten hoe je het bedoelt

 • Peme

  Mijn dochter kroop precies 1 week voor haar eerste verjaardag. Rolde 'pas' met 8 maanden. Toen ze leerde kruipen, leerde ze zich ook optrekken, zelf zitten, en klimmen. Lopen deed ze met 17 maanden. Zeker niet de snelste (behalve met tanden krijgen :) ), gewoon alles op haar eigen tijd.