Baby te hoge hartslag

Gister 35 weken een liggingsecho gemaakt. Daar bleek de hartslag van de baby te hoog. Hij was op dat moment niet actief. Hartslag was 170. Door naar CTG eenmaal daar alles weer normaal. Conclusie alles goed geen zorgen maar ook geen oorzaak. Mijn lieve baby. Ik ben er toch door geschrokken. Iemand dit eerder meegemaakt? Ik merk dat ik het toch niet helemaal kan verwerken. 

863 x gelezen, 2

reacties (5)


 • Bammiemammie

  Hier was mijn dochter net heel vaak te hoog bij de ctg. Meestal rond 180 dan. Vaak extra echo gehad waarop alles dan normaal was. Ze was wel zeer actief in de buik, dus gingen ervan uit dat het dat was. Nu een kerngezond, nog steeds heel actief meisje. Was sowieso steeds bij gynaecoloog, dus die hield het wel goed in het oog.

 • Lots-of-love

  Was bij mijn zoontje ook. Er werd toen overheen gepraat. 5 Weken na de geboorte bleek hij een hartritmestoornis te hebben. Dat hadden ze van tevoren dus gewoon kunnen weten, als ze even verder hadden gekeken. Achteraf ben ik er heel boos over geweest (en nu nog steeds). Hij had dood kunnen zijn ...

  Dus ik zou het wel in de gaten willen houden. 9 van de 10x betekent het niets, maar soms dus wel.

 • regenboog186

  Wat naar om te lezen. Hopelijk gaat nu alles goed. Hadden ze bij jou geen verder onderzoek gedaan? Ik heb een GUO gehad een ctg.

 • Lots-of-love

  Nee, geen GUO. Ik was een week of 35 zwanger en had weeën. Dus ik was op de spoed van het geboortecentrum waar ze div. onderzoekjes deden, waaronder een echo. Tijdens die echo hoorden we dat het hartje van m'n zoon héél snel ging. Ik heb dat toen nog naar m'n zus geappt. De verpleegkundige zei wel dat het snel ging, maar schonk er verder geen aandacht aan.

  Tot ik dus enkele weken later het hartje van onze toen 5 weken oude baby hoorde dat op hol was geslagen. Toen herinnerde ik me die echo weer, want het geluid was hetzelfde. Hartslag bleek toen wel 299 te zijn 😔

  Het gaat nu goed gelukkig (tot hij een maand of 14 was heeft hij medicatie gehad, daarna is hij er overheen gegroeid) maar het kan rond de puberteit terugkomen. Voor mijn gevoel is dus een soort tikkende tijdbom.

 • Chudo

  Ja hier was dat zo. De 2e meting uur later was alles goed! Was niks aan de hand. Hier was hij dacht ik rond de 180