Oma`s

Natuurlijk bespreek ik alles met mijn partner, wij hebben geen geheimen voor elkaar. 


Toch blijft mijn moeder ook een goede steun en toeverlaat, er zijn momenten geweest dat we elkaar achter het behang konden plakken, maar als er iets was stond haar deur altijd op een kier.


Toen mijn zus zwanger was had ze weinig interesse, nee ze is geen typische baby mama, mijn zus was teleurgesteld, mama ging wel mee shoppen, maar toch met een ander beeld als wat je hoopt. Toen mijn nichtje geboren was, tja als er iets was paste mijn moeder wel op, maar ze wilde geen vaste dag in de week. mijn moeder genoot van de vrijheid die ze had sinds wij ouder zijn. Tja alle rechten heeft ze, mijn zus wederom teleurgesteld. Al snel kreeg ze baby nummer 2 en ook hier hetzelfde. Bij mijn zwangerschap voelde ik ook de teleurstelling. Nee, mijn moeder is niet de typische baby mama, mijn zoontje is 2 en mijn moeder vind het fijn dat ik haar nooit vraag voor oppassen, ze heeft de kids van mijn zus wel wekelijks.


Vandaag was ik bij mijn moeder, de optometrist heeft toch indruk op mij gemaakt, het was heel leuk, maar ergens ben ik teleurgesteld om het resulaat en wil ik even mijn verhaal kwijt bij mijn moeder.


Dit keer is ze anders, ze vraagt steeds door op mijn zwangerschap en wil alles weten. Ik krijg het gevoel dat ze inmiddels is gewend aan het idee dat ze gewoon een jonge oma is. Regelmatig als een vriendin er is belt ze of wij ook even langskomen, ze wil haar kleinkinderen aan iedereen laten zien. Ook is ze een echte shopaholic, ze liet me dekentjes zien die ze besteld heeft, was een inbakerzak aan het zoeken, heeft hydrofiel luiers besteld met de mooiste dessins en nog meer dingen kwamen voorbij waar ik nog nooit van gehoord had, haha.


Oppassen op Bo ziet ze nog niet zo zitten, dat snap ik, hij is een echte ondernemer waar je behoorlijk druk van kan zijn. Ze heeft het er al wel over dat als hij naar school gaat ze het heel leuk zou vinden als hij in de pauze bij haar blijft eten, ik ging tussen de middag ook vaak bij opa en oma eten. Het duurt nog een paar jaar, maar als de situatie het toe laat zou dat natuurlijk geweldig zijn voor beide partijen.


Ik ben trots op mijn mama(dat zal ik ook tegen haar zelf zeggen) en ben enorm blij dat ze zo is bijgedraaid.

848 x gelezen, 2

reacties (6)


 • mamaDDD

  Hier ook geen oma oma hoor ;) Mijn oudste is inmiddels 6 jaar en die heeft er nog maar 1x blijven slapen en dan was het omdat het niet anders kon..

  Ze heeft ze 1x meegenomen naar de cinema en voor de rest komt ze zo eens af en toe binnenwippen om een half uurtje de oma uit te hangen.. Maar echt iets met de kinderen gaan doen of zo eens een oma en opa logeerpartijtje nee hoor :-)

  Hier heb ik me echter er al bij neergelegd en ik vraag de oma en de opa ook nooit om op te passen of te logeren. Dat is voorbij. Heb ondertussen een paar babysits opgebouwd waar ik op kan vertrouwen!

  Wel heel goed voor jou natuurlijk!! Ik wou dat ik dit ook had (jaloers :) )

 • Jojo91

  Wat fijn dat ze zo bij draait! Het is ook wel herkenbaar, mijn schoonmoeder was bij het 1e kleinkind ook echt geen oma oma. Toen ons zoontje geboren werd al een stuk meer, ze is echt dol op hem. En nu 4 kleinkinderen en voor allemaal een echte oma

 • Onemoredream

  Hoe oud is oma als ik vragen mag

 • Peepah

  Oma is in januari 50 geworden:) mijn moeder was 21 bij haar eerste kind mijn zus 25 en ik 23 bij eerste kind.

 • Onemoredream

  50 valt mee toch.

  Mijn moeder was 48 toen ze oma werd...ze kan er enkel van genieten

 • Kim-milan

  Dat valt idd mee! Mijn moeder werd op 40 jaar oma... ze vind het natuurlijk wel heerlijk.. haar kleinkind word zondag 8 jaar en zij is er ondertussen 48 geworden.. ikzelf word in september 29 jaar Maar vind het eerlijk gezegd heerlijk dat ikzelf “later” ook jong oma kan worden