Pcos, verdriet en schild opbouwen

beste iedereen ik ben ner nieuw op babybytes. Mijn vriend en ik proberen al een tijdje zwanger te worden. Ik heb dus pcos waardoor het bij mij ook een stuk moeilijker gaat. ik mocht direct terug komen als ik een kinderwens had en moest maar aan de pil tot die tijd. Je hormonen zijn al zo verstoord ik dacht ik wil niet nog meer troep in me lichaam. 


ik kwam er achter toen ik 18 jaar oud was. dat is inmiddels 4 jaar geleden. voor mij eerst dat ik dacht ohh ik ben nog jong maar ook voelde me ik me zwaar worden en verdrietig kinderen hebben dat was toen en nu nog een van de grootste wensen van mij. de arts gaf mij veder weinig informatie alleen dat het zou helpen als ik gewicht zou verliezen. dus met mijn gedachten dat het weg zou gaan als ik gewicht zou verliezen ben ik aan de slag gegaan.  na 35 kilo af gevallen te zijn. werd mijn cyclus redelijk gelijk tussen de 27-30 en heel soms week het een dag af. alleen mij is niet verteld dat pcos blijfend is. 


we hebben nu toch besloten om na bijna een jaar toch proberen zelf zwanger te worden naar de fertiliteitsarts te gaan. de keuze was onwijs moeilijk ik wil dit zo graag alleen doen en zonder hulp ik ben jong dat moet toch kunnen. was het enige wat ik de afgelopen maanden dacht maar 2 maar we vermoeden ( de arts en ik ) 3 vroege miskramen( net na nestelen verkeerd gegaan)  in dit jaar dat we bezig waren hebben we toch het traject gestart. we moeten nog beginnen maar valt best zwaar. 


ook ben ik nu bezig om een schild voor mijzelf op te bouwen. dit doe ik zo dat ik oprecht blij kan zijn voor de mensen die om mij heen zwanger zijn of net bevallen zijn. hoe zwaar dit ook valt soms even op de tanden bijten en weer door gaan.maar zo dra ik thuis kom gaat de kraan open. sommige denken een jaar is niet lang maar elk moment zonder een zwangerschap of kindje is te lang voor mij ik wil dit zo ontzettend graag en loslaten dan lukt het makkelijker heb ik al zovaak gehoord. maar dat maakt me niet meer vruchtbaar als dat ik nu ben. ook zelf krijg en kreeg ik de opmerking je bent zo jong zou je wel het traject willen doen want zometeen lukt het al 1 keer en jij en je vriend zijn nog niet zo lang samen en hij is wel klaar voor. je start een traject samen en niet alleen je beslist dtt samen.  en aj we zijn kort samen maar wat als dat je gelukkig maakt . je weet nooit of je uit elkaar gaat of niet. het kan na 30 jaar zijn of voor altijd of voor 3 jaar. 


wat vooral nu pijn doet is dat iedereen om me heen zwanger is of net een kind gekregen heeft. op 2 van mijn vriendinnen na. als je fotos op facebook voorbij ziet komen of verhalen hoort meis ik zou nog niet aan kinderen beginnen je weet niet waar je aan begint. dat weet ik dus wel anders had ik nooit deze stap genomen. 


ik hoop alleen zodra alles in orde is en het traject gaat beginnen dat het snel mag lukken tot dan proberen we het gewoon nog zo. ik kan niet wachten om maar een paar uur per dag te slapen luiers te verschonen en een kindje liefdevol in me armen te hebben. 


 


meiden,dames doe waar jullie en je partner zich goed bij voelen en laat je niet tegen houden. 


 


DIkke knuf , 


Onbekend02


 


 

728 x gelezen, 2

reacties (11)


 • Assiral

  Zoek eens het boek van Vivian van Reijs op en ga die eens lezen..

 • Grumble2.1

  Je hebt een levenstijl of dieet om af te vallen maar ook eentje om hormonen in balans te krijgen.. ralph moorman juglen zwaan en zo nog een aantal hebben boeken tips en advies hiervoor misschien is dat de moeite waard ..

 • onbekend02

  ik heb me levensstijl aangepast ben eerst koolhydraat arm gaan eten toen langzaam gaan opbouwen naar normaal maar nog steeds minder suiker af ent oe mag natuurlijk.

 • Grumble2.1

  Ik raad je aan om de website van ralph moorman eens te bekijken .. er is een hoop te veranderen nog naar gezonde voeding.. veel van wat hij aan recepten heeft is khb

 • Pcuk

  Pcos is niet per se blijvend. Ik heb een gezond bmi en valt verder niet onder de kenmerken. Ik had Pcos bij de eerste. Uiteindelijk een operatie gehad en spontaan zwanger geraakt van onze oudste, de middelste begonnen mijncyclussen lang te worden maar toch zwanger geraakt. En de derde dacht ik dat het terug was met maar toch met een cyclus van 42 dgn zwanger.

  Heel veel succes worden met zwanger worden. Het is gewoon ellende met Pcos, maar er zijn dus meerdere opties, Clomid, injecteren en opereren.

 • onbekend02

  ik heb zelf best wel last acne niet persee veel maar wel snel een puistje en en ben nog niet geheel regelmatig ik heb soms 27 soms 31 en soms 26 dus we gaan het zien ik ben heel positief en hoop op geluk

 • Pcuk

  Ik had geen eisprong helaas. Compleet niet. Tuurlijk en super goed. En er zullen momenten zijn dat de hoop in je schoenen zakt. Maar weet dat er aardig wat opties zijn als het “ probleem” alleen Pcos is.

 • Sara1989

  Heel veel sterkte de komende tijd. Ik weet precies wat je bedoelt met andere die een kindje krijgen. En hoe moeilijk het is als het bij je zelf niet van zelf sprekend is. Toch hoop ik dat je als nog snel zwanger mag zijn. Ik hoop dat we het virus snel de baas zijn zodat jij ook verder kan in je traject. Ik neem aan dat ook jij nu moet wachten net als alle andere hier. Kom op houdt de moed er in! Ooit zal jij ook je eigen baby hebben!

  😘

 • onbekend02

  super lief wij zouden beginnen , alleen zijn net verhuisd en mijn vriend kon pas in april toen voor kennis making die is nu naar voren geschoven alles is gedaan nu moeten we voor hem nog een verwijzing krijgen voor een sperma test. hij moet morgen belle maar ik denk dat we inderdaad moeten wachten. en bedankt ik zal zeker de moet erin houden

 • Sara1989

  Het komt uit eindelijk echt goed. Al moet je nu misschien nog even geduld hebben. En dat is moeilijk.

  😘