Onzeker door aankomen

Ik moet gewoon even van me afschrijven hoor. Ik vind het aankomen tijdens de zwangerschap heel lastig. Ik ben nu 30 weken en 10 kilo aangekomen. Laatste paar weken ging het niet zo heel hard maar afgelopen week ineens weer een kilo erbij. En ik merk dat dat kortsluiting in mijn hoofd veroorzaakt. Zal ongetwijfeld met hormonen te maken hebben. En ik weet dat het erbij hoort maar vind het toch erg lastig. Zeker als mijn schoonzus zegt dat ze week na de bevalling onder haar startgewicht zat. Mijn tante en schoonmoeder zeggen dat ze maar 8 kilo aan waren gekomen. Het maakt me heel onzeker. En ook al weet ik dat 10 kilo heel gemiddeld is bij 30 weken, toch hoop je stiekem dat jij onder dat gemiddelde blijft.


Zo nu klaar met klagen en weer genieten van dat getrappel van ons meisje in mijn buik.

925 x gelezen, 1

reacties (15)


 • 2de-

  Ik verdchrok me ook wel op de weegschaal ook bijna 10 kg bijgekomen wat ik helemaal niet had verwacht pas nog altijd in maat 34 dus vind het echt raar ik hou wel goed vocht vast maar alles past nog perfect. Vraag me echt af vanwaar de kilo's komen .. eerste 17 kg bijgekomen in totaal toen zag je het ook echt maar na een maand alles kwijt

 • Mamavan4schatjes

  Wie ben ik maar ik vind t heel netjes! Ik ben van 57 naar 80 nog wat gegaan. Nu is mijn baby 8 weken en ik weeg nog 72 dat vind ik fors. Dat is het ook. Maar het gaat er heus af, ook bij jou als je dat wil. Gewoon genieten. Niks van aantrekken hoeveel anderen aankomen☺️

 • Waiting4oursecond<3

  Hopelijk kun je je hier overheen zetten. Geniet nog maar van het zwanger zijn en je buik kunnen showen.

  Want na je zwangerschap heb je EN een slappe buik, lossig vel, je komt sneller aan etc.

  Ik heb na 9 maanden nog steeds moeite mijn lijf te accepteren hoe tie is en kan niet wachten tot ik weer zwanger ben zodat ik niet meer onzeker hoef te zijn.

  Ik ben 1.63cm en weeg nu 65 kg dus valt mee maar die buik wordt nooit meer hoe het is geweest..

  Misschien niet wat je wil horen, of iets maar vanuit mijn kant waarheid.

  10 kg is hartstikke netjes !!!

 • Myrtheflower

  Wat je zegt, na 9 mnd,, ik herken het precies. Bij baby 1 direct terug in vorm, bij baby twee blijft mn buik blubber, blehh.. liever egaal aangekomen dan enkel een buikje hebben...

 • Mayadebij1989

  Omarm het tijdens je zwangerschap kom je aan, ik was bij me eerste 25 kilo aangekomen ging van maat 38 naar 44. Het is pas na een half jaar allemaal eraf gegaan tijdens me 2de haar, zwangerschap vond het aankomen leuker dan afvallen kwam daarna namelijk niks meer aan en mis me babyvet nog steeds🙈

 • MamavanMilo

  Ik vind het allemaal wel meevallen.

  Ik ben bijna 20 kilo aangekomen en dat is er nu al bijna vanaf na 2 weken.

  Dus ik zou me geen zorgen maken hoor.. het is vrij normaal dat je aankomt. Juist lekker van genieten en nog een extra koekie nemen.

  Je hebt nu een goede reden, joh.

 • Clauxbabyboy

  Ik was 21 kilo aangekomen, mn zoontje is 8,5 maand, en ik ben nu 13 kilo kwijt. Alles op zn tijddddd, wil dolgraag weer naar mn oude gewicht dusja ben aan de lijn😄

 • Myrtheflower

  Joh 10 kg, mijn nichtje is 18 kg aangekomen en moet nog bevallen,.. no worries. En misschien houd je bijv wel vocht vast of heb je veel vruchtwater waar die kgs vandaan komen. Nooit met anderen vergelijken! Ik was 11 en 13kg aangekomen, maar met de zwangerschap waar ik het minst van was aangekomen was mijn buik het grootst en mijn gezicht het puffiest.. zegt dus allemaal helemaal niks..

 • Pcuk

  Met alles is het een strijd nu met het aankomen en een schoonzus die er snel onder het start gewicht zit. Straks is het hoe snel de baby wel niet door slaapt. Laat je niet gek maken nergens voor nodig.

 • kimtwee

  Dit inderdaad! Als ik mijn omgeving soms moest geloven was ik de enige die een goed zichtbare buik had toen ik zwanger was... 😂. Echt niets van aantrekken! Op www.babyopkomst.nl (website van een verloskundige) staat een tabel welke gewichtstoename normaal is, wat je minstens aan ‘moet’ komen en dit gebaseerd op je startgewicht. Vond ik altijd wel een fijne website. Rond de 30 weken 10kg aangekomen is prima. Maak je niet al te druk om je gewichtstoename zolang je gezond eet en drinkt.

 • Pcuk

  Met alles is het een strijd nu met het aankomen en een schoonzus die er snel onder het start gewicht zit. Straks is het hoe snel de baby wel niet door slaapt. Laat je niet gek maken nergens voor nodig.

 • Deniesjeee

  Dus dat. En hoe snel de baby groeit, wanneer het eerste woordje kwam, wanneer het eerste tandje er was, wanneer de baby begon met omrollen, kruipen, zitten en lopen.

  Vreselijk😂

 • Chudo

  Die getallen op de weegschaal zeggen helemaal niks meis. Ik ben 22 kg aangekomen en het is er al bijna allemaal af na 3.5 week. Kan bij jou ook zijn straks! Dat die 10 kg eraf vliegen. En wie weet is het ook veel vocht. Staar je niet blind op de weegschaal hoor en ga er niet meer opstaan als het je zo zenuwachtig maakt.

 • Faome

  Wauww hoe is het zo snel af gegaan🥰

 • Linde-1

  10 kilo is inderdaad heel normaal.

  Niet teveel zorgen over maken😘.

  Laat je niet gekmaken door je schoonzus en je schoonmoeder etc.