4e kindje of niet en samen op 1 kamer.

hallo moeders.

ik heb een vraagje wie heeft er ervaring,
met 2 kinderen op 1 kamer?
het zou of mijn dochter en zoontje samen zijn,
of mijn zoontje en evt de 4e baby.
de kamer is niet heel groot dus we zoude dan,
midden in de kamer 2 klerenkasten zetten,
dat dient dan meteen als afscheiding zodat,
dan hebben ze ook meteen een soort van eigen kamer.

nu is onze twijfel een 4e ja of nee.
een stukje in mij zegt het is goed zo,
terwijl een ander stuk roept jaaaaaaa nog 1.

zijn er meer moeders met 4 of meer en hoe doen,
jullie dat finaceel vakantie dagje uit school noem maarop.

deel jullie ervaring met me.

groetjes een moeder met twijfels en een hart voor kids.

1056 x gelezen, 3

reacties (19)


 • Trotsemama<3

  Oh ik vind het VRE SE LIJK!

  Wij zijn nu aan t kijken voor een nieuw woning en dan ieder een eigen slaapkamer.

  Ze maken elkaar sochtends altijd wakker.. maken 1 grote tering zooi en altijd 1 vd 2 ruimt maar op want ja bik heb dat niet gedaan.. is niet mijn speelgoed en verzin het maar verder.

  Vreselijke uitslag krijg ik er van kan er niks aan doen hahahha.

 • Shrimp

  Kan prima en ook al hebben we straks 6 slaapkamers ( eentje zal studeerkamer blijven) en is er zelfs op zolder nog ruimte genoeg, sommige blijven bij elkaar. Heb zo geen zin in “ tis mijn kamer!!” Onze oudste slaapt nu met de jongste en die gaan wel uit elkaar . De oudste moet ivm ass echt een eigen plek. Hij doet soms dingen gewoon onbewust. Lijkt dan expres maar is een kronkel. Dan kan hij zich bv niet helpen om gekke geluiden te maken als hij in zn kamer komt terwijl zn zusje slaapt. Dus mocht baby5 ASS hebben, dan kan die gewoon alleen. Maar ik zie alleen maar voordelen van bij elkaar slapen😊

 • DEEM16

  ik heb 3 kinderen, 3 meisjes. De oudste 2 slapen voorlopig samen op 1 kamer. Ze zijn 7 en 5 jaar. Ik vind het niet ideaal. De dochter van 5 heeft veel minder slaap nodig dan de oudste. Dus maakt ze haar zus vaak wakker 's morgens vroeg waardoor ze dan weer humeurig en lastig is. Binnenkort krijgen ze elk hun kamer want de kamer is er wel maar is nu een bureau / hobbykamer. We moeten nog een oplossing zoeken voor de spullen die in die kamer staan. Wij werken allebei fulltime en hebben het financieel goed. Toch vind ik het leven duur ook al doen we geen gekke dingen. Ik zie dolgraag kindjes maar mijn verstand zegt dat 3 kinderen heel mooi is en dat het goed zo is. Succes met je beslissing!

 • niesje3

  dank je wel voor je berichtje ik ben zzpper dus finaceel is op en neer!.

  goed kan ik nooit zeggen beslissing zal moeilijk blijven wat gaat winnen hart of hoofd

 • niesje3

  hallo moeders.

  ik vind het een heel fijn gevoel om te lezen dat hier heeel veel kindjes samen op 1 kamer liggen. ik ben altijd van mening dat ieder kind zijn eigen kamer moet hebben! maar hier lees ik het tegenover gestelden en dat doet me goed :)

 • niesje3

  dank jullie wel voor de reacties die er al zijn gegeven.

  wij hebben helaas geen mogelijkheid om te verbouwen. ik ben zzper en run in huis ook nog een gastouderopvang!.

  mijn inkomende is geen vetpot en ik heb elke maand een ander salaris.

  mijn man maakt het niks uit 3e is goed maar als ik echt een 4e wil staat hij daar ook achter!

  wij willen volgendjaar een caravan kopen om daarmee in de zomer op vakantie te kunnen! het lieft zit ik all inn maar die prijzen zijn onbetaalbaar!.

  ooow twijfel twijfel.

 • *kris*

  Ik heb geen vier kids (wel 3), de jongste 2 slapen samen op 1 kamer sinds de jongste 9 maanden is. Daarvoor sliep hij bij ons op de kamer (eerst in het wiegje, later het ledikant, maar ook regelmatig in ons bed ivm borstvoeding).

  Samen op 1 kamer gaat prima, dochter is 3 jaar en zoon is nu net 1 jaar. We gaan wel de zolder verbouwen zodat de oudste daar een slaapkamer krijgt en de jongste 2 ook een eigen kamer hebben.

 • 3-Prachtigekinderen

  Wij hebben 3 kinderen waarvan oudste 2 bij elkaar slapen (meisjes van 5 en 4). Wij willen volgende voorjaar op zolder kamers maken (wens voor 4e kindje) en zij gaan dan naar de zolder weer samen op 1 kamer. Vinden ze super leuk. Bedden staan nu in L vorm, daardoor genoeg ruimte over.

  Wij hebben al een grote auto.

  Kleding: koop dure kleding (blijft mooi en kan zo naar de 2e dochter) maar veel in de uitverkoop. 2e dochter kan bijna alles aan van oudere zus. Voor mijn zoontje krijg ik veel van mijn zus. Zij krijgt weer kleding van mij voor haar dochter. Schoenen en jas altijd in uitverkoop.

  Ik houd mij vrij strikt aan week budget, let op aanbiedingen. Wij geven praktisch niets uit aan buiten de deur eten maar gaan wel 1 keer per jaar 2 weken op vakantie in Nederland (manlief wil niet naar het buitenland 😏)

 • niesje3

  wij hebben al een 7e pers auto alleen is die nu voor 5 maar we kunnen nog 2 losse stoelen kopen!

  ik heb helaas niemand waarvan ik kleren krijg!

 • Mam4life

  Ach...het zijn allemaal praktische zaken die op te lossen zijn. Wij hebben 4 kids en het is erg leuk. Met zoveel leren de kids automatisch delen, elkaar helpen en wachten. En dagjes uit..doen we minder vaak..maar hoeft ook niet altijd veel geld te kosten. Je gaat ook minder snel als 1 ouder op pad met 4 merk ik, omdat het niet altijd praktisch kan. Weet niet wat je gewend ben qua vakanties? Wij gaan zelf niet ver weg en gewoon met auto.

  Als je beetje handig bent/vindingrijk kan je met 4 kids ook echt nog genoeg leuke dingen doen.

 • niesje3

  tot nu toe gaan we altijd all inn maar de kids worden ouder en nu is het niet meer te betalen. dus we hebben besloten te gaan sparen voor een carvan en daarmee op vakantie te gaan.

 • MamaJL

  Vierde is hier nog onderweg. Maar de middelste en de jongste delen nu een kamer. Die willen helemaal geen afscheiding. Bedjes staan gezellig bij elkaar. Liefste hadden ze een stapelbed gehad. (middelste heeft een eigen kamertje op zolder, maar slaapt liever bij zijn broertje)

  We hebben een grotere auto moeten kopen. Maar goed, je weet dat dit erbij hoort. Verder zijn heel veel lieve mensen dingen toe gaan stoppen zoals kleding. Dat is echt fijn.

  We hebben museumkaarten voor de kinderen. Dat is helemaal niet zo duur. Nemen dan vaak zelf een zak broodjes mee. Ze hebben vaak al heel veel lol met het samen op pad zijn.

 • Momiji

  Wij waren vroeger thuis met zn vieren. We hadden een speciale auto met drie rijen stoelen (twee van mijn broers hadden nogal lange benen dus dat was ècht nodig), een Mitsubishi Spacewagon. Een normale auto had echt niet meer gegaan. We hadden allemaal een eigen kamer, al hebben mijn jongste broertjes wel even bij elkaar gelegen totdat mijn oudste broer naar de speelkamer/studeerkamer op de begane grond verhuisde.

  Moet wel zeggen dat ik heel blij ben (vooral nu) met mijn drie broers en dus ook heel blij dat mijn ouders 4 kinderen hadden (mijn moeder wou er nog wel meer, maar dat zag mn vader niet zitten ;-) ).

 • Nx4

  Hier 4 kids en jongste slaapt nog op onze slaapkamer, 2 oudste slapen samen vrij willig, me zoon heeft een eigen kamer, en nu zijn we aan het denken hoe we het beste de kamers kunnen her in delen, soms denk ik de 3 meiden op 1 kamer en zoon de kleinste kamer en dan van dr zolder 1 speelkamer maken.

  En anders de 2 oudste de zolder, zoon naar andere kamer en jongste naar kleinste kamer.

  4 kids hebben is druk, maar goed druk kan her ook met 2 kinderen zijn, het id meer als ze ouder worden dat je her drukker krijgt , want dan heb je sporten etc waar ze heen moeten speelafsprsken , en ja financieel kan ik niet over beslissen voor jou, je kan het zelf zo duur maken als je zelf wilt

 • Mamsie4kids

  Hier slapen er 2 samen. Niet nodig. Kamers zat maar gewoon voor het leren delen en omdat ze het fijn vinden. Ze zijn 5 (meisje) en 3 (meisje). De andere van 2 (meisje) en 0 (jongen) liggen apart. De meiden hadden het liefst met zn 3en gelegen. Maar dat past niet. Vind het zelf namelijk ook wat sneu voor die van 2. Maar zelf heeft ze er heus geen last van.

  Ik heb er ook geen problemen mee dat ze samen slapen. Alleen maar goed. Kinderen zijn prachtige wonders!

 • Simba1

  Hier slapen ook 2 samen op de kamer.. t is een kleine kamer.. kledingkast van hun staat daardoor ook op onze kamer. Met 2 bedden is er geen ruimte meer om echt te spelen, voor een stapelbed vind ik ze te jong (3 jaar) dus heb ik nu een bed met daaronder nog een lade met matras.

  Overdag schuif ik ze in elkaar waardoor er genoeg speelruimte is. Als ze ouder worden dan zou ik weer overgaan op 2 aparte bedden, maar dan spelen ze al minder. 2 bedden, een klein kastje, en een bureautje zou ik er dan kwijt kunnen.

  Wij krijgen binnen korte tijd nog een derde, die heeft een eigen kamer. Maar ik zit er ook wel eens aan te denken om straks als ook de derde wat groter is, ze alle drie op 1 kamer te laten slapen. Dan hebben ze de andere kamer (nu babykamer) om te spelen en met ieder een eigen bureautje voor huiswerk, tekenen enzo.

  Tegenwoordig moeten alle kinderen een eigen kamer hebben, ik dat niet perse nodig. vroeger was dat toch heel anders, je sliep zo met zijn 5en op een kamer... niemand is daar minder van geworden.. erg gezellig juist zo'n groot gezin.. echt t lijkt mij heerlijk een huis vol.

  Financieel hebben wij t zelf niet zo breed.. maar ik ben erg creatief.. als je twijfelt over nog een vierde. Zou ik denken..waarom niet. Waar drie kinderen kunnen eten kan er ook een vierde mee eten..

 • niesje3

  finaceel hebben wij het ook niet breed ik zit vooral als ze gaan studeren wat dat gaat kosten! de babytijd is geen probleem dat valt mee en de basisschool ook! hmmm

 • Barbamammie79

  Hier 5 kinderen... 2 setjes slapen samen.

  Tip: zet nooit een kast midden in een kamer... is totaal niet ruimtelijk.. donker enz.

  Hier 2x stapelbed... Grote kastruimte aan de muur tegenover het raam. En dus ruimte om je kont te keren

 • liezzle

  Ik ben momenteel ruim 38 weken zwanger van de vierde. Onze 2 oudsten hebben zo’n 3 jaar samen op een kamer geslapen. We hadden toen een dubbel bed voor ze, oudste lag bovenin en de ander onder. 1 grote kledingkast. Op zich ging dat prima, alleen ja soms maakten ze elkaar ‘s morgens natuurlijk wakker..

  We hadden altijd al het idee dat de oudste 2 naar zolder zouden gaan. Daar hadden wij een kamer van 4.20m hoog, dus daar hebben we een extra verdieping in laten maken en een muur ertussen. Nu hebben ze dus hun slaap gedeelte apart en dan allebei een eigen trap naar de kamer daaronder waar ze een bureau hebben, hun kledingkast en een hele grote ruimte om te spelen.

  Moet ik er wel heel eerlijk bij zeggen dat wij niet bewust voor de vierde gingen.. was meer een cadeautje maar na de eerste schrik wel heel erg welkom.

  Mijn gevoel zei wel altijd nog die vierde, maar ik zeg er ook eerlijk bij dat ik niet weet of dat gevoel na de vierde opeens over zou zijn.. nou ja, nu was de keuze alsnog voor ons gemaakt

  Het is gewoon echt een gevoelskwestie.. als jullie denken het financieel te kunnen en jullie staan er allebei achter, waarom niet?

  Succes met de keuze!