Nieuwe maatregelen - kraamtijd

Zoals de meesten denk ik al wel hebben meegekregen, zullen de maatregelen in Nederland nog verder aangescherpt worden.
Ik verwacht elk moment mijn zoontje en zit een beetje over die bezoekregeling in.
Natuurlijk zou ik niet m'n hele huis voldoen elke dag, maar mijn opa en oma worden bijvoorbeeld voor het eerst overgrootouders en het gaat mij aan het hart
om ze te moeten vertellen dat ze niet samen hun achterkleinzoon kunnen komen bekijken.
Hoe staan jullie hierin en wat zouden jullie doen? De regels zijn er niet voor niks en de verrader slaapt nooit,
maar wat een regelrechte kutsituatie mbt kraamtijd zeg!

2241 x gelezen, 3

reacties (46)

1 2 • Maria87

  Ja, ik zit in hetzelfde schuitje. Kan ieder moment bevallen. Ga ik mijn ouders apart laten komen? Gek idee. Heel gek idee.

  Ik leef met je mee hoor. Ook wat zullen de buren denken. Ik hoorde dat ze in sommige andere landen mensen oproepen om te ‘klikken’. Het lijkt mij niet dat mensen de politie gaan bellen hier als je twee mensen in plaats van een uitnodigde tegelijk. Het is een nare situatie.

  Onze kraamzorg heeft al gecommuniceerd dat zij geen kraamvisite ontvangen. Prima dacht ik toen (bij ons blijven ze 4 uur per dag). Alleen je wil je inderdaad ook aan de maatregelen houden. Dilemma.

  Aan de andere kant wrijft het. We hebben al zo een gekke verloftijd gehad. Alles loopt anders. Soms ben ik er zelf heel verdrietig over, andere keren kan ik goed relativeren.

  Hopelijk is er snel hoopvol nieuws waardoor er ook versoepelingen kunnen komen.

  Succes met alles en de keuzes. Je staat er niet alleen voor in deze situatie.

 • Mamaonthego

  Vraagje.. ik ben in feb uitgerekend en heb voor nu besloten gewoon mijn (schoonouders)ouders samen te laten komen. Natuurlijk op aparte dagen. Dus bijv. 1 dag mijn ouders, dag erna schoonouders. Ik heb gekozen voor minimale kraamzorg dus 3u per dag. Hiermee kan ik het dus ook beter plannen. Als alles gaat zoals gepland natuurlijk!!

  Maar mijn dilemma is het volgende.

  Ik vind ouders apart laten komen onzin, aangezien ze zelf ook in 1 huis eten, dezelfde kraan aanraken om hun handen te wassen, op dezelfde wc zitten en in hetzelfde bed liggen. MAAR.. ik weet nog niet zeker hoe ik de afstand aan moet pakken.. mogen ze samen komen, maar laat ik ze de baby niet oppakken? En als ik hiervoor kies, hoelang niet? De kraamzorg pakt haar ook op, en die beste mevrouw heeft ook wellicht een gezin en privéleven naast de 3 uurtjes die ze bij mij door brengt..

  Hoe pakken jullie dit aan?

 • Chudo

  Ik vind het een beetje onzin dat je beide ouders niet mogen komen. Jij zou wel bij je ouders op visite mogen (zij ontvangen dan 1 gast) maar omgedraaid zou dan niet mogen.

  Ik zou denken 1 huishouden per dag klinkt logischer. Stel jij hebt corona en je ontvangt maar 1 gast (je moeder). Je moeder word besmet, gaat naar huis, kust je vader etc..

  Ik vind dit zo niet logisch!!

  Als buren willen klikken laat ze maar doen.

  Mijn moeder gaat het heel slecht mee geestelijk, zij kan geen auto mee rijden ivm paniekaanvallen. Zij komt dit weekend op bezoek maar met mijn stiefvader. Anders zou zij niet meer kunnen komen..

 • Mamaonthego

  Vraagje.. ik ben in feb uitgerekend en heb voor nu besloten gewoon mijn (schoonouders)ouders samen te laten komen. Natuurlijk op aparte dagen. Dus bijv. 1 dag mijn ouders, dag erna schoonouders. Ik heb gekozen voor minimale kraamzorg dus 3u per dag. Hiermee kan ik het dus ook beter plannen. Als alles gaat zoals gepland natuurlijk!!

  Maar mijn dilemma is het volgende.

  Ik vind ouders apart laten komen onzin, aangezien ze zelf ook in 1 huis eten, dezelfde kraan aanraken om hun handen te wassen, op dezelfde wc zitten en in hetzelfde bed liggen. MAAR.. ik weet nog niet zeker hoe ik de afstand aan moet pakken.. mogen ze samen komen, maar laat ik ze de baby niet oppakken? En als ik hiervoor kies, hoelang niet? De kraamzorg pakt haar ook op, en die beste mevrouw heeft ook wellicht een gezin en privéleven naast de 3 uurtjes die ze bij mij door brengt..

  Hoe pakken jullie dit aan?

 • Anonymous93

  Ik ben 1,5wk geleden bevallen van ons zoontje, het is erg afhankelijk van de kraamverzorgster hoe en wat. Maak het dus ook met haar bespreekbaar; die van ons wou wel de maatregelen naleven maar met gezond verstand. Als mijn (schoon) ouders voor de deur zouden staan zou zij de laatste zijn om hen weg te sturen.

  Wij hebben voor onze kraamhulp er wel voor gekozen om bezoek pas te ontvangen nadat zij naar huis was. En idd gewoon een stelletje per avond. (in de kraamweek alleen(!) de opa's en oma's op bezoek gehad)

  Wij zagen er met de maatregelen (ook) heel erg tegenop, maar stiekem vonden we de rust overdag ook heel erg fijn; zeker omdat ik nog erg zwak ben. Ik kon (en kan nu nog) overdag gewoon naar bed gaan wanneer ik wou en hoefde dat niet om het bezoek heen te plannen.

  Maak je dus niet te druk, het komt echt goed!

 • Maria87

  Ja, kan ik mij voorstellen. Je kunt ook lekker in een bubbel leven. Minder druk vanaf buiten. Je eigen ritme bepalen etc.

 • Mama-tf

  7 weken geleden was mijn dochter geboren en mochten er 2 komen waarvan mijn kraamverzorgster er dus al 1 was. Ze vond het dikke onzin dat mijn ouders en schoonouders apart moesten komen. Dus ze zei zelf gewoon een stelletje per dag is geen enkel probleem.

  Nu mag je maar 1 persoon, dat zou betekenen dat je niet meer dan de kraamverzorgster mag hebben in huis.

  Het gekke is dat mijn ouders nu niet naar mij mogen komen. Maar ik wel met mn 2 kids naar hun. Ik blijf het raar vinden.

  En ook wij houden ons heel goed aan de regels, maar zie nu echt dat ze gewoon niet weten wat ze aan het doen zijn.

  Hopelijk is het snel voorbij die Corona. Maar aangezien er zoveel mensen er schijt aan hebben, verpesten die het voor een ander. Dit gaat nog heel lang duren.

 • LiefdevolleBAM

  Verloskundige en kraamzorg tellen daarin niet mee want dat valt onder "medisch" dat zijn zorgverleners,een vriendin van mij liet het mij nog lezen in een screenshot,

 • Chudo

  Ja precies dit!! Stel je gaat bij je tante op bezoek die 3 kinderen heeft tussen de 13 en 25, dan mag dat wel, maar zij mogen dan niet naar jou. Ik vind dit dikke onzin sorry..

 • Ieniemieniemii

  Bij mij zouden ze echt wel

  mogen komen. Ook met z’n tweetjes!

  Zolang mensen niet verkouden zijn.

  Maar dat zou ook zonder Coco zijn.

 • Aapjeguppie

  Ik ben normaal niet tegen de regels en respecteer ze ook tot nu toe allemaal. Ook de avondklok is zoals het is dus nou ja daar moeten we het maar mee doen. Maar het feit dat je maar 1 persoon op bezoek mag laten komen vind ik een klein beetje kort door de bocht. Als het je opa en oma betreft die samen in 1 huis wonen en heel even langs komen om hun eerste achterkleinzoon te bewonderen zou ik een uitzondering maken. Het blijft lastig wat betreft de verraders maar we leven toch niet in een na... tijd waarin we beloond worden voor het verraden van onze buren. Ik kan er niet helemaal bij dat je wel met 50 personen en afscheid mag bijwonen van een dierbare naar niet met 2 personen mag vieren dat er een dierbare geboren is. En nogmaals, ik ben normaal gesproken enorm van de regels maar deze gaat zelfs mijn pet te boven in sommige situaties.

 • Narnar

  Ik zou opa en oma gewoon laten komen. Natuurlijk is het goed om je aan de regels te houden. Maar voor de besmettingen maakt het immers niet uit of er een de ene dag komt en dan de andere dag de ander, zij wonen ook samen dus daar zit het verschil niet in. Uiteraard niet als iemand ziek is :) maar ik zou zeggen gewoon laten komen.

 • essie29

  Het is een dringend advies, ik vind dat als ze zich goed voelen ze beide zouden kunnen komen. Bedoel of ze nou tegelijk komen of een dag na elkaar

 • Mama~linda~

  Ik zou vooral doen waar jij je goed bij voelt. En dat is nu misschien ook anders dan nadat je kleine geboren is. Overigens had ik de vorige keer zo’n zware bevalling dat mijn opa en oma ook pas na twee weken kwamen. Ik kon eerder niet naar beneden en zij niet de trap op. Daarmee bedoel ik maar dat ook los van de maatregelen je niet kunt plannen hoe of wat de kraamtijd zal verlopen.

  Wat ik zelf ‘gek’ vind van deze 1 persoon regel: ik mag niet met mijn man naar opa (2 personen op bezoek) maar mijn opa mag wel bij ons op bezoek (1 persoon op bezoek) en het resultaat is hetzelfde. Vind het echt pittig en verdrietig hoe de situatie is. Succes met je keuzes.

 • KikiAnnabel

  Wij laten de eerste dagen niemand binnen. Ook niet als de kraamzorg er is. Je bent immers toch in het ziekenhuis geweest en de kans dat je het daar oploopt is aanwezig. De weken daarna alleen onze ouders en broers/zussen naar binnen. En dan maar 1 koppeltje per dag. Dus mijn zus en haar man, of mijn schoonouders. De rest komt op raamvisite.

 • Jij-laat-het-hartjes-regenen

  Ik vind het een lastige, lees het net inderdaad dat het nu maar 1 persoon is...

  Wij hebben voor zaterdag ook kraambezoek gepland staan met 2 personen.

  Aan de ene kant denk ik het is een dringend advies. Maar ja het is wel belangrijk. Ik ben er voor mezelf ook nog niet uit...

 • Caroline27

  Ik krijg morgen avond ballontje dus als goed is kom van weekend de kleine🥰 maar ik laat hier gewoon 2 personen pee keer komen ze kunnen pot op😂 ik hou altijd netjes aan regels ze gaan nu wel heel ver hoor, ik laat gewoon 2 mensen per keer komen.

 • Elirach!

  Opa en oma lekker langs laten komen hoor!

 • Mama-van-5-wondertjes

  Ouders opa en oma vind ik dat wel moet kunnen.als ze zich gezond voelen

 • Ntsjah

  Zoals wij er nu over denken laten we in de kraamweek alleen onze ouders (wel samen!) langskomen. Het is enorm balen maar het is even niet anders! Ik zou het heel erg vinden om de overgrootouders (alle vijf 80+!) Corona te bezorgen. Ik vind ook dat we niet anders kunnen zolang de kraamhulp er zal zijn. Die moet er ook maar op vertrouwen dat alle gezinnen zich aan de maatregelen houden.. dan zien we na de kraamweek wel weer verder. Hopen dat ze zo niet met teveel slecht nieuws komen..

  Succes met de bevalling, spannend😁

 • Soccer-Mom

  Ik zou ten eerste de persconferentie afwachten en daarna gaan denken in creatieve oplossingen ipv meteen al 1 miljoen beren op de weg zien.

 • mandjevt

  Nou als je mij kan aanwijzen waar ik beren op de weg zie, dan hoor ik 't graag. Als je niks nuttigs te zeggen hebt, dan heb ik liever dat je niet reageert. Je staat nou niet echt bekend om iemand die normaal in gesprek kan gaan zonder iemand in z'n waarde te laten.

 • Soccer-Mom

  Er zit wel een verschil in iemand in zijn waarde laten dan mijn visie op deze kwestie geven. Dat jij alleen maar wilt lezen wat in jouw straatje past, heeft hier niets maar dan ook niets mee te maken. Heb jij dan zoveel moeite met visies of meningen van anderen? Laten we het er maar op houden dat vooral je hormonen spreken.

 • Anoniem38

  Goedzo meid! Helemaal mee eens 👍dacht dat ik altijd de enige was die dat opviel.

 • mandjevt

  Die reactie spreekt weer voor zich, bedankt voor het bewijzen van mijn punt, fijne dag :)

 • Caroline27

  Anoniem jij ben niet enigste dat val mij ook heel erg op zo jammer sommige mensen nooit echt aardig antwoord kan geven😑

 • essie29

  Jeetje waarom zo'n felle reactie

 • Raintje

  Ik word volgende week ingeleid. Terwijl ik in zkh ben zitten opa's en oma's per stel, om de beurt, bij de oudste in ons huis. Ik ga hen niet vragen apart te komen. Aangezien mijn mama bijvoorbeeld de middag doet, en mijn schoonouders de nacht. Ben allang blij dat ze iets kunnen doen en mijn zoontje onder de pannen is in zijn vertrouwde omgeving.

  Buiten dit, wonen beide ouders samen. Eten samen, slapen samen. Het voelt onnatuurlijk ze apart te laten komen, als ze altijd al samen zijn. Ik tel de Kraamhulp niet als mijn max 1, als zij naar huis is, mag er van mij wel iemand langskomen. Maar niet bv erschillende personen uit verschillende huishoudens.ik probeer me zo goed als kan aan de regels te houden, maar de periode rond mijn bevalling is echt overmacht. Aangezien het meerdere dagen kan duren en alle ouders een cruciaal beroep hebben..

  Maar ondanks wat andere vinden, je moet je gevoel volgen. Voor het zelfde geld verander ik van gedachten als ik de baby in handen hebt.. Je weet het niet.

  Ik vind het iig ook erg vervelend om zo de kraamtijd en verlof periode in te gaan. Heb zelfs verlengt verlof tot midden juni! Lekker in isolement. Het is niet anders, klopt, maar had het me zeker wel anders voorgesteld.

  Het voelt heel tegenstrijdig dat we de voordeur moeten sluiten, maar de achterdeuren (lees: grenzen, luchthavens, instroom vanuit buitenland etc) open blijven.

 • Maartje07

  Doe wat goed voelt voor jou.

  Als de nieuwe regeling in juni nog geldt (1 persoon per dag), kunnen ze me wat mij betreft de boom in. Ik laat dan niet de ene dag m’n moeder en de andere dag m’n vader op bezoek komen. Ze wonen ook nog eens 120 km verderop. Ze worden niet dagelijks opa en oma!

  Het is een dringend advies, geen verplichting (zoals de evt avondklok).

  Maar nogmaals, als dat voor jou niet oké voelt, dan niet doen.

  (Mijn reactie geeft ook direct aan, hoe ik over alles denk wellicht :). Ik kon in veel meegaan, maar naar mijn idee zijn de nu komende maatregelen buitenproportioneel.)

 • Minthje

  Mee eens!

 • Vlindermoeder

  Onze dochter wordt bijna 1 en de ene dag komen gewoon de ene opa en oma en de andere dag de andere opa en oma. In jullie geval zou ik overgrootouders misschien even laten wachten en alleen opa en oma (als die er zijn) een keer laten komen

 • mandjevt

  Mijn moeder woont tijdelijk bij mij in voor nu en tijdens de kraamtijd, omdat ik verder alleen ben, dus opa en oma kunnen zonder problemen samen de kleine bezoeken gelukkig, omdat mijn moeder niet als bezoek wordt gezien. Mijn opa en oma zullen het denk ik wel begrijpen uiteindelijk, maar ik ben zo bang dat ze 't mij kwalijk gaan nemen.. Ga 't er zo alvast maar even met ze over hebben denk ik

 • Nog-even!

  Ik zou echt me houden aan 1 huishouden tegelijk ontvangen... Met de oude regels kon je ook al geen 3 bezoekers meer ontvangen... Het is jammer, maar gelukkig kun je ze wel ontvangen. Apart.

 • mandjevt

  Ja het is wat dubbel dan zo he, wel apart maar niet tegelijk! Denk trouwens wel dat het de bedoeling is dat je niet meerdere mensen verspreid over de dag laat komen, maar echt 1 pers. Per dag, net zoals de 2 bezoekers regeling.. Mijn moeder slaapt nu al en tijdens de kraamweek bij mij, omdat ik geen partner heb en die zei nou we laten ze gewoon komen etc. Etc. Maar dat maakte me wel een beetje boos. Door zo'n instelling vind ik 't nog moeilijker om te zeggen nee, ik wil het niet hebben. Denk dat ik meer over de reacties van de rest inzit dan over de maatregelen zelf, want daar kan ik best inkomen 🤷

 • Elirach!

  Haha precies 😂dacht ik zal het wel verkeerd hebben gelezen maar toch niet dus.

 • Elirach!

  En telt de kraamverzorgster ook al mee als 1 persoon? 😅 dan kan er natuurlijk niemand komen

 • Elirach!

  Die telden eerst wel mee in de 2 personen regeling geloof ik.

  We zien het allemaal wel, ik ga ook bijna bevallen en ben sowieso niet echt van bezoek in mijn kraamweek maar mijn schoonouders wonen aan de andere kant van Nederland en die komen gewoon lekker met z’n 2en langs hoor!

 • Nog-even!

  Ik vind zelf twee personen van 1 huishouden echt acceptabel... Ik ben erg van het naleven van de regels. Maar dit lijkt niet meer logisch... Mijn ouders mogen van mij samen komen... Maar dan mag niet ook nog mijn oma. Dat is een ander huishouden.

 • Elirach!

  Is het straks niet 1 persoon per dag? Niet 1 huishouden?

 • mandjevt

  Klopt idd, 1 persoon per dag, niet meer, dus zouden ze op aparte dagen moeten komen. Ik snap alleen 't verschil niet zo in tegelijk laten komen en dan alleen hun op die dag of op aparte dagen, aangezien ze thuis aan elkaar geplakt zitten 😂 maargoed, daar is vast over nagedacht, ik zie de logica alleen nog niet zo.

 • mandjevt

  Oei, goeie, geen idee eigenlijk.. Volgensmij telt die niet mee als bezoek en mag er sowieso pas bezoek nadat ze weg is, maar de kraamorganisatie heeft liever ook dat je je aan de regels houdt voor hun veiligheid en de andere gezinnen waar zij nog heen gaat natuurlijk. Denk dat ze dat vanmiddag wel kortsluiten

 • Gfnc

  Nou als kraamzorg weg is zouden mijn ouders of schoonouders gewoon mogen komen hoor !!!

  Dit maken ze 1 keer maar mee geboorte van hun kleinkind.

  Ik weet soms niet meer wat ik moet geloven tegenwoordig.

 • mandjevt

  Dat maakt het inderdaad ook lastig, het gaat zo van hot naar her en ze komen zo vaak terug op dingen dat het vooral ook bij de rest gemengde gevoelens oproept. Ik vind 't in ieder geval wel een serieus iets en ze komen er niet voor niks, maar vind de situatie zo wel erg lastig en vraag me af wat 't beste is in zo'n situatie. Ik weet bijvoorbeeld van sommige familieleden dat ze nog overal komen en de regels niet serieus nemen en ik heb dan wel mijn pasgeboren ventje om aan te denken, niet meer alleen mezelf.. Lastig lastig!

 • Gfnc

  Mondkapje op laten doen eventueel oplossing? En handschoenen aan .

  Blijft allemaal erg lastig inderdaad helaas


1 2