4e kindje of niet en samen op 1 kamer.

zijn er hier gezinnen met 4e kids?
wij zijn een samen gesteld gezin en ik twijfel over een 4e kindje.
1deel zegt jaaaaaaa en de andere twijfelt.
we hebben samen 2 kids.
ook zoude er 2 kids samen een kamer moeten gaan delen.

hier meer mensen?

tips verhalen welkom

822 x gelezen, 2

reacties (38)


 • Trotsemama<3

  Hier ook en ik vind het VRESELIJK !

  wij willen verhuizen en het is echt een must dat ze alle 3 een eigen ksmer krijgen.

  De meiden kunnen echt goed met elkaar over weg maar ze maken elkaar wakker... ze maken troep maar het is nooit van beide dus wie ruimt welke zooi op.

  Plus ik vind het fijn dat zodra ze echt huiswerk gaan krijgen ze dat lekker op hin eigen ksmer kunnen gaan maken. Ze zijn nu 7 en 8.

  Hier zijn ze overal gewend samen te slapen bij hun moeder bij oma en bij ons maar we hebben t dus wel besproken dat dat zodra we een huis hebben dat hier gaat veranderen.

 • Mam4life

  Onze kids hebben kamers gedeeld en na verbouwing allemaal eigen kamer. Maar nu liggen ze regelmatig in 1 bed. Wij hebben 4 kids, en vind het zelf wel mooi aantal en geniet er met volle teugen van!

  Ze leren veel van kamer delen en voor henzelf is het vaak ook vorm van veiligheid.

  Zelf heb ik tot mn 18e kamer moeten delen...toen was ik het wel heel zat hoor, had echt behoefte aan eigen plek..maar dat is bij jullie nu nog niet aan de orde.

 • Vi3r-kindjes

  Wij hebben 4 slaapkamers en hebben 4 kinderen. 3 slaapkamers te verdelen onder de kinderen dus. Op dit moment zijn er 2 in gebruik als slaapkamer. Een meiden kamer en een jongens kamer. Mijn meiden zijn 10 en 1 en mijn jongens zijn 5 en 3. Die extra slaapkamer zijn wij aan het gereed maken voor onze oudste. Zij scheelt 8 jaar met haar zusje en vind dat best een verschil. Dus uiteindelijk zullen de meiden een eigen kamer hebben en de jongens een kamer delen. De jongens hebben trouwens een stapelbed.

 • ChaoticMomster

  Wij hebben er 6.... 4 van mij.. 2 van hem... en bijna 36 weken zwanger van ons 1ste... Hier slapen er zelfs 3 op een kamer ♡

 • badeendje2018

  Hier ook 3 meiden en 3 jongens op een kamer. Ik vind het heerlijk en de kinderen ook!

 • mamazs

  onze kamer is nier zo groor past daar nog een klerenkast op?

 • mamazs

  wauuww chaoricmomster wat een rijkdom!

 • ChaoticMomster

  Ja we hebben 3 hele grote slaap kamers, en 1 "normale" we hebben de zolder kamer in 3en gedeeld, daar nu 2 slaapkamers voor de pubers, en ons washok! De grootste kamer voor ons en de baby. En de andere grote kamer voor 3 kids.. staat een stapelbed, en een normaal bed en 1 grote kast waar alle kleren in passen. En de kleinste slaapkamer voor de nu nog jongste.

  Gaat prima ♥️ en ja zeker een rijkdom ♡

  Super chaotisch, maar o zo leuk!

 • Barbamammie79

  Hier 5 kinderen. Meiden delen een kamer en de jongste 2 ook.

  Ik zou daar nooit mijn kinderwens voor aan de kant zetten... dat is wel duidelijk

 • badeendje2018

  Hier ook niet hoor, 3 meiden op 1 kamer, 3 jongens op 1 kamer. De kamer die we overhebben word nu omgetoverd tot babykamer en de officieel bergzolder word onze slaapkamer. Het huis is klein maar passen zal het hahaha

 • badeendje2018

  Oh en het is niet eens zo'n grote kamer. Wij hebben 2 hoogslapers in een hoek neer gezet. Onder de hoogslaper gaan wij een soort inloopkast maken voor de meiden. De jongste slaapt in een halfhoogslaper met tent. Daar staat het speelgoed onder (zoveel is het niet) Tegen de hoogslapers maken we een plaat met een soort schilderij. Als je dat schilderij laat zakken hebben ze een bureau (lastig uitleggen). Zo is er alles in 1 kamer. Staat het niet volgepakt en is het gewoon overzichtelijk :)

  Bij de jongens komen er ook 2 hoogslapers tegenover elkaar te staan en dwars daaronder komt een laag bed voor onze jongste. Aan 1 kant van de muur komt een bureau met kledingkast voor 1 van de oudste aan de andere muur komt hetzelfde voor de andere oudste en de jongste krijgt zijn kledingkast onder de hoogslaper. Onder zijn bed komen lades met speelgoed.

  Ook op deze manier is het overzichtelijk, hebben ze allemaal hun eigen plekje maar is het niet volgepakt

  https://www.lidl-shop.nl/LIVARNO-LIVING-Inklapbare-wandtafel-met-krijtbord/p100253575?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQiAno_uBRC1ARIsAB496IUZc6Yd39GF8nESaUgTaAt6j6CmoODpdKCyekuHWWuAG8cBfBbNW1MaAm9REALw_wcB

  Zoiets als bureau voor de meiden alleen dan zelfgemaakt

 • badeendje2018

  Hier hebben we samengesteld 6 kinderen en liggen 3 om 3 op een kamer. De meiden bij elkaar en de jongens bij elkaar. Gaat prima

 • PureBliss

  2 kinderen samen op een kamer zou voor mij absoluut geen reden zijn om niet aan een 4e kindje te beginnen.

  Ik ben moeder van 8 en alle kids slapen in tweetallen. De jongste 2 nog niet omdat de baby nog bij ons slaapt maar wanneer wij en zij eraan toe zijn zullen zij ook samen gaan slapen.

  Het is gezellig, ze leren delen en rekening te houden met elkaar. Ook de tijd op de kamer verdelen ze soms wanneer ze echt even behoefte hebben aan een momentje voor zichzelf. Hoewel dit eigenlijk nooit gebeurd..

  Als dat het enige is dat jullie tegenhoud... Dan ging ik ervoor.

 • mamazs

  het is ook niet alleen de slaapkamer :) wij zoude evt de klerenkast in het binnen kunnen zetten om zo een schadig te krijgen

 • Barbamammie79

  Meestal krijg je dan een hele donkere kant en bovendien een ruimte waar je nauwelijks je kont kunt keren... dus denk goed na of je wel een scheiding wil.

 • Mama1517

  Wij kiezen er bewust voor 2 kinderen op een kamer te laten slapen, omdat we de normen en waarden die ze daarvan meekrijgen mooi vinden. Ik moet daar wel bij zeggen dat we dit pas doen sinds ze beiden goed doorslapen. Het is in mijn ogen ook echt iets van deze cultuur dat iedereen een eigen kamer zou moeten hebben. Ik vind onze cultuur in veel opzichten te ik-gericht/egocentrisch. Thuis leggen we de basis graag anders en voor ons is o.a. een kamer delen daar een middel voor.

 • mamazs

  hoe hebben jullie de kamers ingedeelt?

 • Mama1517

  De kamer die ze hebben is erg groot, we zouden er ook 2 van kunnen maken zeg maar. Een L vorm. Aan de lange zijde een stapelbed, 2zits bank en kastje met boekjes, dus slaap en leesplekje zeg maar. De korte kant van de L is de kant waar de ramen zijn en loopt over de breedte van het huis. Dan de muur tegenover de lange kant staan 2 kledingkasten en een speelgoedkast. In het midden is daardoor een grote ruimte om lekker te spelen. Op dit moment gaat de jongste van 2 eerst naar bed, dan hebben wij wat quality time met de oudste van 4,5. We doen dan een spelletje met zijn 3en. Ongeveer 45 min na de jongste gaat ook hij naar bed. Zijn zusje slaapt dan meestal al. Ze vinden het zelf heel erg fijn met elkaar op de kamer, dat helpt wel mee.

 • Apth

  Hier slapen ze allemaal met zn 2e op een kamer. Wij zelf met zn drieën. Het gaat prima maar ze zijn ook niet anders gewend!

 • mamazs

  hebben jullie ook tips voor het indeling van een slaapkamer voor 2 kids.

  onze dochter van 6 wil graag samen slapen als het eeb zusje wordt

 • babyeend

  Gewoon de jongste 2 samen, die weten niet anders. En als de oudste het huis uit is heeft iedereen een eigen kamer... Wij hebben 3 kids, oudste 2 samen op 1 kamer, jongste bij ons, vinden het juist gezellig samen..

 • Myrtheflower

  Die zijn dan 0 en 4 of 1 en 5.. die weten weldegelijk beter. Weet niet of dat een goede keuze is,, net naar school gaan en dan ineens die verandering in je slaapkamer, kan best veel en overweldigend zijn misschien.

 • mamazs

  de baby komt dan op onze slaapkamer tot die doorslaapt.

 • mamazs

  hoe hebben jullie de kamer ingedeeld van de kids die samen liggen?

 • babyeend

  Op de slaapkamer staat 1 grote kast waar alle kinderkleding in ligt. En dan links en rechts can get raam allebei een bed tegen de muur, ze liggen dus naast elkaar met een gangpad van iets meer dan 1 meter ertussen. Als ze groter zijn overwegen we een hoogslaper (eerst eens voor de oudste) zodat er wat meer ruimte ontstaat.

 • babyeend

  Je kunt ook een ledikantje onder een hoogslaper zetten..

 • Nx4

  Ik heb 4 kinderen en er slapen er 2 samen, maar wel vrijwillig, ze hebben beide een eigen kamer maar slapen liever samen. De jongste slaapt nu nog bij mij maar als die straks ouder word dan moeten er sowieso 2 samen. Maar ik zie er geen probleem in en me kinderen ook niet

 • Mamsievanbijna3

  Ik heb straks 3 kids maar wij hebben echt een kamer erbij laten maken (dakkapel geplaatst en zolder kamer omgetoverd tot slaapkamer) zodat iedereen een eigen kamer heeft.

  Ik zou never nooit 2 kinderen bij elkaar op de kamer laten slapen. Ik vind dat elk kind recht heeft op privacy en dus een eigen kamertje. En helemaal als ze ouder worden.

 • MNAZ

  Nou mijn kinderen(6 en 8) mochten een eigen kamer hebben maar dat wilden ze absoluut niet!

  wij zijn zelf opgegroeid in een grote gezin en bij elkaar slapen was nooit een probleem...juist gezellig en goed voor de band onderling.

 • Mamsievanbijna3

  Ieder zijn mening toch? Mijn kids hebben een hele goede band, daarvoor hoeven ze niet samen te slapen.....

 • MNAZ

  Ja hoor...maar omdat het bij mij zo overkwam dat kinderen die samen 1 kamer deelden tekort werd gedaan reageerde ik.

 • Mamsievanbijna3

  Ohnee hoor ieder zijn ding, er staat ook duidelijk "ik vind".. Dus mijn mening.

 • Barbamammie79

  Ik vind dat ergens ook wel... maar het kan helaas gewoon niet hier. Of oudste moet in de schuur gaan slapen

  Dat gaat haar te ver denk ik.

  Maar ik begrijp je punt.

 • badeendje2018

  Jou gaat dat niet te ver? grapje haha

  Maar ik zou theoretisch nog 7 huisjes in de achtertuin kunnen zetten. Dan hebben mijn vriend en ik het huis voor onszelf

  Of we maken 1 groter huisje voor mijn vriend en mij en laten de kinderen binnen, is wel iets om over na te denken

  Nee wij moesten noodgedwongen kleiner wonen ivm verkoop particulier gehuurd huis en tja dan heb je niet zoveel keus. Ik en de kinderen vinden het heerlijk, bij de meiden is het 1 groot kippenhok de hele dag en bij de jongens heb je als je langsloopt het idee dat je langs de A4 loopt waar een gigantisch ongeval is gebeurd met alle sirenes die nagegaan worden. Heerlijk toch? Tussendoor staat er iemand op de overloop een show te geven. Ik hou er van. Ben alleen wel blij dat de buren ook meer dan het gemiddelde aantal kinderen hebben ivm geluiden haha

 • Mamsievanbijna3

  Ja je gaat er geen huis om kopen natuurlijk . Alhoewel, ze zijn er vast wel. Wij konden nog mooi de zolder verbouwen en nu is t straks beurt Willen volgend jaar of jaar erna wel groter wonen dus wie weet als er nog een kamer vrij is tzt, of die gevuld gaat worden

 • Myrtheflower

  Hoe staat je partner er in? Zelf zie ik niet zo snel problemen in het samen plaatsen van kinderen, maar zou ik wel kijken welke kinderen je samen plaatst en met welke reden (ik weet de leeftijden niet, misschien kan het ook wel in overleg met de kinderen)

 • mamazs

  mijn man vind 3 kids goed een 4e ook maar dan wel de laatste.

  de leeftijden zijn 10 6.5 en 17maanden.

  mocht een 4e nog komen dan over 2 a 3 jaar.

 • Barbamammie79

  Jongste 2 hier schelen precies 3.5 jaar... zijn nu bijna 6 en bijna 2.5... slapen al samen sinds dat de jongste 4 mnd is.... dat gaat echt helemaal.prima... zelfde bedtijd en gaan altijd meteen slapen

  Ik zie dit echt nog heel lang goed gaan ... En als er 2 de deur uit gaan... ik denk binnen nu en 5 jaar....dan krijgen de jongste 2 de kans om een kamer te kiezen

  Ben benieuwd dan...