Blij en soms teleurgesteld

Inmiddels ben ik 15 weken zwanger. Onze familie en onze vrienden reageren allemaal erg leuk op de zwangerschap. Voor mij is dit mijn 3e zwangerschap. mijn 2 oudere kinderen zijn van een andere vader. Wij zijn 3 jaar geleden gescheiden. Ik heb een dochter van 15 en een zoon van 12.


Nu zit ik inmiddels alweer 2 jaar in een relatie. Het was onze bewuste keuze om voor een kindje te gaan. Mijn vriend heeft nog geen kinderen, dus voor hem is het helemaal spannend. Het was in de 2e maand al raak! Wat waren wij blij met de positieve testen! Ik voelde mij goed, niet misselijk, niet extreem moe... kortom geen kachten! En mijn vriend die zit nog steeds op zijn roze wolk.
De echo met 9 weken zag er goed uit en de echo met 12 weken ook. Vorige week kregen we de uitslag van de NIPT test en daaruit bleek geen enkele afwijking te zijn. Ook zijn er geen nevenbevindingen gevonden. Weer een mijlpaal. Wat kunnen wij tot nu toe al zo genieten van de zwangerschap.


Maar er is iets waar ik soms toch wel teleur gesteld over raak. De mensen die dicht bij ons staan en weten dat wij een kindje willen reageren allemaal erg leuk en blij. Maar mensen die niet weten dat wij voor een kindje wilden gaan en horen dat ik zwanger ben geven een reactie als "was het wel gepland?" of "is zeker onverwachts" Het is best jammer dat mensen zo reageren. Ik ben mijzelf af gaan vragen waarom het mij zoveel doet dat mensen zo reageren. Ik denk dat het oud zeer is. Bij mijn eerste zwangerschap was ik 18jaar jong en ongepland zwanger geraakt. Dat was een heftige tijd en uiteraard kreeg ik toen al meningen en oordelen te horen van andere mensen. Maargoed, ik was 18...

De reacties die ik momenteel krijg van mensen op mijn werk/stage en op de sport van mijn kinderen zijn helaas niet altijd leuk en ik trek het mij erg aan. Komt het omdat ik 2 oudere kinderen heb? Denken mensen daarom misschien jeetje waarom raak je weer zwanger en waarom weer opnieuw beginnen?
Toen ik gisteren aan iemand vertelde dat ik bijna 15 weken zwanger ben kreeg ik de reactie "dat was zeker wel een verrassing?  ik heb hier best geirriteerd op gereageerd en gezegd nee natuurlijk niet!
Ik vraag mij af, waarom denken mensen dit toch en ook al zouden ze het denken, waarom moet dat gezegd worden? Maar bovenal, waarom voel ik dat ik mij moet verdedigen? Kunnen anderen niet gewoon blij zijn voor ons puur omdat wij dit zo graag willen?


 

526 x gelezen, 3

reacties (9)


 • verassing3

  aggh joh mensen zijn zo mijn man heeft 2 kids uit zijn eerdere huwelijk hij was 18 met de 1 ste kind en toen hij met mij trouwde zeiden ze hij wilt zeker geen kinderen met jou want hij heeft er al 2 en een k.t huwelijk gehad toen en wij zijn nu 17 jaar verder en gelukkig met 3 mooie kids okey de laatste was echt ene verassing maar ben zooo blij verliefs dat hij er is. het is nooit goed voor mensen om je heen altijd zijn er mensen met opmerkingen of jaloerzie aaggh scheit aan hebben.

 • Happyfamily!

  Probeer je er niets van aan te trekken meid! Mensen hebben altijd commentaar.

  Wij waren zwanger van ons 5e verrassings kindje. Bewust verrassing genoemd omdat ik 'ongelukje' vreselijk vind. Een kindje krijgen is geen ongeluk! Maar een klein hoopje geluk. Ik moest me vaak verdedigen. En die zelfde mensen vragen nu, terwijl ons meisje net 5 wk oud is, wanneer nummer 6 komt

 • LadyVee

  Alsof ik me eigen verhaal lees op een paar kleine details na.

  Het is gewoon k*t dat mensen niet gewoon blij voor een ander kunnen zijn en alleen maar lopen ze zeiken. Waarschijnlijk zelf geen leven denk ik en te veel azijn gedronken. Ik kreeg dat soort opmerkingen al zonder dat ik een kindje verwachtte met mn huidige vriend.

  Ook nu goh wordt t wel druk he Het met 3... nee ik heb er eigenlijk heel veel zin in. Net zoals de standaard opmerkingen van jou hé was er vroeg bij he (met de eerste 2) of hoe heb je ooit zo'n man kunnen uitkiezen (mijn ex)

  Ik denk dat t door de hormonen t extra hard aankomt. Blijkbaar mag je alleen ongelukkig zijn zodat anderen zich beter voelen? Geen idee wat t is dat mensen zo doen.

 • xJustMex

  Vervelende opmerkingen van mensen die misschien dezelfde leeftijd kinderen hebben maar die zelf een stuk ouder zijn en wellicht niet doorhebben dat jij nog vrij jong bent ;) die denken dat je ook hun leeftijd hebt en moeten er zelf niet aan denken om weer in de luiers te zitten.

  Los daarvan lijkt het wel wanneer je ook zwanger raakt, hoe of na hoelang mensen ALTIJD iets te zeiken hebben...

  In een tijd waarin schijnbaar iedereen vind dat zijn/haar mening gehoord moet worden, worden de domste dingen gezegd

 • wish2bmom88

  Volgens mij krijgt elke vrouw te maken met negatieve reacties. Ik zie er vrij jong uit. Kreeg bij de eerste (ik was toen 25) te horen dat ik veel te jong was. En die opmerkingen krijg ik nu met de tweede 5,5 jaar later weer... ik ben bijna 31....

  Ik had laatst een man tegenenover me, ken hem totaal niet, die zei: waar begin je zo jong aan! Ik heb hem toen gezegd: als u niets zinnigs te zeggen heeft, doe het dan ook niet. Ik was zo klaar met al het geoordeel!

 • Boes

  mensen sporen niet dat ze zulke vragen stellen. Er is ook geen reden voor. Mensen doen dat gewoon altijd. Toen mijn vriend en ik onze eerste verwachten waren we 29 jaar oud en 10 jaar samen. En dan nog krijg je die vragen. Niks van aantrekken. Mensen zijn gewoon dom. Lekker genieten van jullie zwangerschap.

 • mamafab84

  Fijn te lezen dat ik niet de enige ben zulke rare reacties. Dankjewel dat gaat vast lukken! Jullie ook lekker genieten van de zwangerschap.

 • littlegirlie

  Dit was bij ons ook het geval.. familie, vrienden en kennissen reageerden echt super blij en positief. En bijvoorbeeld een aantal collega’s dachten dat het een ‘foutje’ was. Deze mensen zijn gewoon hartstikke jaloers en ik lach er om. Ik heb alles voor elkaar en het kindje was gepland dus ik trek me niets aan van wat anderen zeggen. Dit zou jij ook moeten doen, de reden dat mensen dit zeggen is omdat ze vaak jaloers zijn, en anderen niets gunnen helaas. Dus geniet van je heerlijke zwangerschap, het mooiste wat er is!

 • mamafab84

  Bedankt voor je reactie! Ik ga ook proberen om het mij niet meer aan te trekken.

  Jij succes met de laatste loodjes :)