Surrogacy, draagmoederschap

Hallo dames (en enkele heer) Na lang weggeweest te zijn, ben ik misschien terug voor een 5e kiwi-baby! Niet voor mezelf, maar voor vrienden. Wie heeft er hier ervaring met draagmoederschap? Het gaat in ons geval om hun eigen genetische materiaal (er is niets mis met hun vruchtbaarheid, maar zij kan geen zwangerschap voldragen door te korte baarmoederhals ivm een operatie voor baarmoederhalskanker in het verleden) Ik heb het zwanger zijn nooit vervelend gevonden, maar meer moeite gehad met de tijd na de bevalling, de gebroken nachten en hechten was ook nooit mijn sterkste kant, zeg maar. Noem het het ontbreken van een roze (blauwe) wolk.


Ik overweeg dan ook mijn 'oventje' uit te lenen en voor hun de baby te voldragen. Het is wel nu of nooit, want ja, inmiddels ben ik 42 en na 4 kids is ons gezin toch meer danl compleet. 


We staan hier beiden achter, maar het traject moet nog beginnen! 


Ik zou graag van andere draagmoeders horen, hoe zij het ervaren hebben?

1882 x gelezen, 3

reacties (21)


 • eleonoortje

  Ik ken twee mensen die draagmoeder zijn geweest, ééntje zelfs twee keer, voor dezelfde wensouders. Maar die zijn voor zover ik weet allebei niet actief op dit forum.

  Wel weet ik dat ze heel veel informatie en steun hebben gehad van het Fiom, maar ik weet niet of je daar iets aan hebt als je in Nieuw-Zeeland bent natuurlijk.

  Spannend, dat traject! Ben je van plan om er hier over te blijven schrijven?

 • kiwibaby4

  Bedankt voor je reactie! Ik ken het Fiom niet, maar ik verwacht dat als we aan de volgende stap toe zijn, we hier ook wel wat ervaringsdeskundigen zouden kunnen vinden. Al vind ik dat wij als nuchtere Hollanders vaak een heel andere kijk hebben op (persoonlijk) vlak dan de gemiddelde kiwi haha. Zodra ik meer weet over de eisen en in hoeverre we in aanmerking komen, ben ik idd van plan om mijn verhaal hier weer te doen.

 • Mamsievan3

  Wat een ontzettend mooi gebaar!

 • kiwibaby4

  Dankjewel!

 • Manon3

  Geen ervaring, maar wel super dat je het doet.

  Het heeft mij altijd erg lastig geleken om een zwangerschap te voldragen en dan aan het eind het kindje weg te moeten geven. Vind het dan ook heel knap als mensen bereid zijn dit voor een ander aan te gaan.

  Zo mooi om iemand het geschenk van een kindje te kunnen of willen geven.

  Heel veel succes in het traject

 • kiwibaby4

  Dankjewel! Ik denk dat het enorm uitmaakt dat het niet om 'eigen' gaat, in mijn geval tenminste. Plus het feit dat ze het al zo zwaar gehad hebben, dat ik het ze echt gun! Of het makkelijk gaat zijn? Waarschijnlijk niet, maar ik heb het er voor (ze voor) over.

 • -F-U-

  Geen ervaring, maar wat een mooie gedachte dat je je kiwi-oven wilt "uitlenen" voor een extra kiwi-baby.

  Alle goeds, kracht en liefde gewenst tijdens dit bijzondere traject

 • kiwibaby4

  Dankjewel!

 • Sharon

  Geen ervaring maar echt superlief dat je het wil doen

 • kiwibaby4

  Dankjewel!

 • LiefsTess

  Wauw wat super mooi dat jullie dit willen doen, ik heb er geen ervaring mee maar ik wilde toch mijn bewondering uitspreken.

 • kiwibaby4

  Dankjewel!

 • Mi-mus

  Geen ervaring, maar super leuk weer wat van je te lezen!

  En dan daarnaast wauw wat super mooi dat jullie dit overwegen/mee bezig zijn.

  Veel succes met alles❤️

 • kiwibaby4

  Dankjewel! Jij alweer 20 weken, gaat het goed met je/jullie? Het is hier nu grote vakantie (en het regent dat het giet, het lijkt wel winter haha) maar zodra de scholen weer beginnen, kunnen we de volgende stap zetten. Als alles goed gaat, zet ik af en toe weer een blogje online.

 • Ashleyjessy

  Ik zou dit ook ZO doen voor familie/vrienden. Geen ervaring maar ik lees zeker mee!

 • kiwibaby4

  Grappig, want het lijkt verdeeld in 2 kampen, 'ben je gek ofzo' aan de ene kant en 'oh, dat zou ik ook zo doen' aan de andere kant haha Dit stel had hun wens uitgesproken en kreeg van 6 kanten een aanbod, en dan wonen we in een klein stadje in het zuiden van Nieuw Zeeland, waar mensen veelal hun eigen ding doen en op zichzelf zijn en blijven. Dat vond ik nog het meest bijzonder eigenlijk.

 • Ashleyjessy

  Ja klopt!

  Voorbeeld; Mijn zwager is homo, gek op kids! Ik zou ZONDER twijfel zijn kind dragen mocht dat ooit nodig zijn.

  Inderdaad heel mooi! Zo zie je maar, er zijn nog zoveel mensen op deze wereld die “iets” voor een ander over hebben. Mooi hè !?

 • Nog-even!

  Dat is lang geleden! Leuk om van je te horen! Veel wijsheid toegewenst bij deze keuze!

  Misschien is het wel verstandig om goed te lezen over zwangerschap op deze leeftijd...dat brengt wel andere risico's en problemen met zich mee...

 • kiwibaby4

  Thanks! Er zit een heel proces met doktoren en onderzoeken aan vast en pas als zij het groene licht geven, mogen we verder in het traject. Ook qua mentale hoedanigheid, of je niet je verstand kwijt bent, zeg maar haha.

 • LisanW

  Wat mooi dat je dit wil doen.

  Ik heb er jaren geleden naar gekeken omdat ik totaal geen kinderwens had, en wel een zwangerschapswens. Kinderen leek mij afschuwelijk, zwanger zijn fantastisch! Maar aangezien ik zelf te jong was en nog geen kind, mocht het niet, evenals eicel donatie.

  Inmiddels is de kinderwens gegroeid en ben ik zwanger, maar ik kan je beweegreden volledig begrijpen.

  Waarom reageer ik dan toch? Ik vind het mooi van je. Succes met alles dat er bij komt kijken.

 • kiwibaby4

  Dankjewel! Mijn vriend is de hoofdreden dat wij een groot gezin hebben haha, ik vind ze geweldig, maar hoef er echt niet meer en dat is idd belangrijk, dat je zelf klaar bent ;-) Gefeliciteerd met je zwangerschap!