7 weken en 3 dagen

Kennen jullie dat gevoel .. eindelijk zwanger geraakt
Ook al duurt het bij de een minder lang dan bij de ander
Maar hoe dan ook .. blij dat het gelukt is .. wat men wou
Is eindelijk daar en dan komen de bange eerste weken
Ik ben nu 7 weken en enkele dagen volgende week donderdag
Mijn eerste afspraak bij de gynae en man wat ben ik bang dat er mss toch een kans inzit
Dat er iets niet goed gaat.

Ik heb ook niet zoveel last van kwaaltjes. Enkel pijnlijke borsten de ene dag wat meer dan de ander
En dan mss ook een hele week niet. Ik heb af en toe wat misselijk gevoel maar overgeven doe ik niet.
Ik eet en lust alles. Ik zal blij zijn dat het volgende week is en ik hopelijk toch wel goed nieuws krijg dat het vruchtje goed groeit en het hartje goed klopt.
Onzekere momenten .. heel af en toe lichte menstruatieachtige krampjes. Aan mijn buik zie je alvast niets en alles is nog een groot geheim dus ik kan er met niemand over spreken.

Mijn man is veel zelfzekerder.

Mss moest ik meer kwaaltjes hebben was ik ook wat zekerder ..

Kennen jullie dat onzekere gevoel ? Het is ook nog vroeg om dan ook al iets te voelen.
Dit is ook mijn eerste zwangerschap

430 x gelezen, 1

reacties (7)


 • 101976

  Ik herken het helemaal!!!!!

  Alleen wisselend gevoelige borsten verder geen klachten.....29e voor eerste echo...

  Maar al meerdere miskramen in verleden...erg onzeker!

 • DEEM16

  Ja ik herken het helemaal. Telkens ik naar de gynae ging was ik onzeker en bang om slecht nieuws te krijgen. Ik had ook nergens last van en het is 3x goed gegaan. Succes meid, ik duim voor je!

 • BabyBoyMarch2019

  Hi,

  Ja dit gevoel is zeer normaal. Je bent echt niet de enige die dit heeft. Het is echter zo dat echt niet iedere vrouw kotsend boven de wc hangt ieder uur, of omkiept van de duizeligheid, of zo'n pijnlijke borsten heeft dat je er maar naar hoeft te kijken of ze doen al pijn.

  Iedere vrouw reageert anders op de hormonen tijdens de zwangerschap. Waar de ene veel kwaaltjes heeft, heeft de ander amper kwaaltjes. Alles is mogelijk.

  Bijna geen kwaaltjes wil dus niet zeggen dat er iets niet goed is.

  Ik kan alleen maar zeggen, probeer je niet gek te maken en geniet lekker ervan dat je bijna geen kwaaltjes hebt. Die kwaaltjes kunnen altijd nog erger worden, wat ik niet voor je hoop, want uit alle verhalen die hier staan wordt je echt niet vrolijk ervan als je iedere dag geen hap door je keel krijgt of je hangt weer boven de WC, da's echt geen pretje.

  Ik mag mezelf ook rekenen tot de zwangere vrouwen die amper kwaaltjes hebben en believe me, ik ben er blij om. Ik ga me er ook niet gek om maken, stress moet je echt vermijden. Zelf heb ik hiervoor een miskraam gehad, dus het is dan ook normaal om bij een volgende zwangerschap nog onzekerder te zijn.

  Ik heb me echter voorgenomen om die onzekerheid niet toe te laten en gewoon te genieten en me vooral niet druk te maken over het feit dat ik bijna geen klachten heb.

  Gewoon lekker genieten meid van al dat moois wat je te wachten staat, daar doe je het voor

 • Linda3meisjes

  Herkenbaar. 3 kids en toen was ik niet onzeker.nu in mei een miskraam gehad en nu 6 weken zwanger weer en vreselijk onzeker. Nog 6 dagen tot mijn vroege echo pfff

 • MAMA2B!

  Ken het, ook mijn eerste zwangerschap. Vooral de eerste weken erg onzeker, nu 2 mooie echo's gehad. Alles zag er prachtig uit en een mooi kloppend hartje. Bijna 11 weken en vind het nog spannend, ondanks alle kwaaltjes.

  Gefeliciteerd!

 • Ginette87

  Ook hier ontzettend onzeker! Ik heb best wel veel kwaaltjes (misselijk, geen eetlust, hoofdpijn, zere borsten, stemmingswisselingen, veel boeren, vieze smaak in de mond) maar in mijn hoofd is er zo'n stemmetje dat steeds zegt dat dat echt niet zoveel uitmaakt en dat het zelfs met kwaaltjes mis kan gaan.

  Onze termijn echo stond voor volgende week gepland, maar deze heb ik moeten verplaatsen omdat niemand mijn werkdienst over kon nemen en ik anders 3 uren er tussen uit moet (ze weten nog niet dat ik zwanger ben). Nu helaas nog een week extra moeten wachten op de echo zodat ik weer gerustgesteld ben.

  Mijn vriend is inderdaad veel zelfverzekerder, maar die zit dan ook niet met gierende hormonen 😜

 • Comingsoon2019

  Herken het helemaal meid. Maar zelfs met veel kwaaltjes ben je nog onzeker, geloof me... ik rol morgen week 11 in en ben ook nog geen minuut gerust :-)