Speelgoed voor wildebrassen

Ik heb 2 wildebrassen van jongens 2 en 3 jaar. Ik heb meestal maar weinig speelgoed beneden liggen. Een grote speelgoedkist lijkt ons niets omdat we denken dat ze alleen maar alles eruit gaan gooien en dan verder niet met het speelgoed spelen.wel een kleine bak met losse auto's. Die ze dus omgooien en er dan niet meer naar kijken. Ook een keukentje, waar ze ook echt wel af en toe mee spelen. Duplo is maar heel eventjes en dan gooien ze de blokken overal neer en is het klaar. Misschien is het juist wel verstandig om een grotere kist te kopen die ze niet omgooien?
Springen op mijn bank vinden ze leuk en dat is wat ze voornamelijk doen. Ze neigen vooral snel naar de tablet. Wat ik begrijp omdat het aantrekkelijk is. Maar met dit weer dan zit ik een beetje met mijn handen in het haar. Wat is echt leuk speelgoed voor ze, waar ze allicht iets langer dan 3 seconden mee spelen en vaker op een dag?! Politieauto, brandweerauto's allemaal maar leuk voor eventjes. Wie heeft de gouden tip voor mij? Speelgoed waar echt wat langer mee gespeeld word waar wat uitdaging in zit.

1736 x gelezen, 2

reacties (57)

1 2 • BLOEM199

  Die van mij is 20 maanden en precies hetzelfde. Op slecht weer dagen verveelt hij zich vaak, tot ik een bak met zand binnen heb gezet met een paar autootjes en tractors er in. Hij speelt er uren mee! Sensory bins vindt hij geweldig!

 • jjma

  Dat is ook nog een idee. Zal ik ook eens proberen.

 • Anonymous93

  Zoef zoef doet het hier goed & is hufterproof :) Kan goed mee gegooid worden & kan echt wel wat hebben

 • Jij-laat-het-hartjes-regenen

  Wij hebben een speelgoedmand speciaal met 2 riempjes om te sluiten, zodat ze die niet zelf open kunnen doen.

  Daarnaast wissel ik om de week/2 weken het speelgoed om. Dan is het weer nieuw en wordt er veel mee gespeeld.

  Wat hier favoriet is/was: zoef zoef dieren, stapelkubussen djeco, regenboog van grimm's.

 • Denelientjes

  Het lijkt alsof er teveel staat. Ik zou zeggen alles aan de kant. Dan de duplo en de auto's pakken. Maar een auto doolhof. Help ze wat opweg en dan rustig afstand gaan nemen. Laat ze zien wat ze ermee kunnen.

 • Amatullaah

  Samenspelen met mama of papa, houden ze uren vol!

 • jjma

  Helaas houden papa en mama dat niet vol🤣

 • mijn~meisje

  Ik heb een mini trampoline in mijn woonkamer en dat is een groot succes.

  Heb je geen spelotheek in de buurt? Dan kun je ook gewoon werkelijk testen of het iets voor je kids is. Ik heb bijv ook een schommel in huis. Trampoline, schommel, speelhuis met glijbaan buiten. Ze kunnen met 2 en 3 jaar al prima alleen buiten spelen in een afgesloten tuin.

  ooo en die magnetic tiles die hieronder worden genoemd. Bij mij op het werk hebben ze dat ook voor de kids en die van 1 en 3 spelen er super leuk mee. De jongste is er vooral mee aan het stapelen en de oudste gaat echt al meer bouwen. Maar als de oudste gaat bouwen en de jongste sloopt alles met duplo dan zal het hiermee ook zo gaan. Waarschijnlijk zullen ze beter tot spel kunnen komen als je ze meer uit elkaar haalt.

 • Nog-even!

  In feite kunnen veel soorten speelgoed langere tijd leuk zijn mits het kind langere tijd concentratie kan opbrengen. Wat hier hielp, was om zachtjes rustige muziek op te zetten (bv klassieke pianomuziek), waarmee je een rustige sfeer creëert. Ik deed dit ook op het kdv en dan voelde je gewoon de rust neerdalen en het spelen veranderde... Er werd dan veel geconcentreerder gespeeld...

 • Mamavanbijnazes

  Helemaal eens met de muziek tip. Zodra ik hier muziek aan heb merk je het omslaan. Bij feestmuziek worden ze allemaal druk en bij rustige muziek is de sfeer heel gemoedelijk. Dan zitten ze allemaal rustig te spelen en/of kleuren. Als het niet helpt zetten we juist de muziek hard en mogen ze even 15 minuten dansen en gek doen. Daarna de muziek weer rustig en alles kalmeert.

 • jjma

  Ooh, goeie tip inderdaad!

 • Moedervanprinses

  Wij delen de dag in delen op. Tot een uur of 10/half 11 zijn we thuis. Vanaf het ontbijt is het dan niet heel lang om even te spelen. (Incl. Opruimen) Dan gaan we naar buiten tot een uur of 12. Even naar de boerderij of wat boodschapjes halen. Dan lunchen we. Dan spelen we tot een uur of half 4 binnen. Dan worden ze meestal moe en ga ik tot 17 uur naar buiten. Dan koken met een filmpje en dan nog even spelen en in bad.

  De regenachtige dagen vallen tot nu toe erg mee hier gelukkig.

  Springen op de bank/ bed wordt niet toegestaan. Misschien kun je ze gerichte opdrachten geven. Bouw eens een....of klei eens.....denk dat de uitdaging niet in het speelgoed zit in jullie geval maar het leren spelen met het speelgoed dat er is. Misschien ligt er te veel?

 • Assiral

  Wobbelboard

 • 3kids1dog

  Magnatiles echt geweldig en hier hebben we veel speelgoed maar dit is toch wel een mega hit!

 • jjma

  Iijkt heel leuk. Vind ik ze nu nog iets te jong voor maar ga het zeker onthouden en wie weet voor als ze jarig zijn. Want het is te prijzig om zo maar even te kopen.

 • 3kids1dog

  Het is zeker prijzig maar onze 3 jarige maakt de meest leuke dingen ermee (garages voor z’n Paw Patrol auto’s, kazernes, etc) Het is echt heel geschikt voor peuters en kleuters. Wie weet voor de toekomst hè

 • jjma

  Iijkt heel leuk. Vind ik ze nu nog iets te jong voor maar ga het zeker onthouden en wie weet voor als ze jarig zijn. Want het is te prijzig om zo maar even te kopen.

 • jjma

  Wat leuk dat hij er zo creatief mee speelt. Wie weet wat voor creaties hier tot leven komen. Ik wil er zeker in de toekomst wel een set van proberen of het wat voor ze is.

 • Charliecharlie

  Mijn zoon en dochter zijn 3 en 1 en dol op pikler triangle met glij/klimbaan. Nou is m’n zoon een bedachtzaam geval (zeker geen wildebras) en m’n dochter natuurlijk nog niet zo groot, maar je hebt die dingen in allerlei soorten en maten. Ze maken er ook wel eens een tent van of zo.

 • jjma

  Ja, daar heb ik ook nog aan gedacht. Kost meestal best wel duur om zo even aan te schaffen en is echt wel een atribuut in je huis. Maar als ze er mee spelen vind ik het wel de moeite waard.

 • 3kids1dog

  Bij ons doen ze daar weinig tot niets mee, even als de wobbel ligt meer in de weg 🙃 Liever achter elkaar aanrennen en verstoppertje of keertje stoeien

 • Mykha

  Evenwichtsset van Decathlon! Mijn zoontje is ook actief en wil vooral klimmen en springen, echt een buitenkind… maar met deze set vermaakt hij zich heel erg goed! En ook met een elektrische treinbaan (: verder vraagt hij elk uur ‘filmpje kijken’? Wordt er knettergek van😅

 • jjma

  Haha dat laatste dus precies hetzelfde hier😅

 • Bammiemammie

  Ja deze set is echt ideaal! Hier ook twee wildebrasjes die het allerliefste klimmen en springen. Met dat evenwichtsparcours kunnen ze echt lang bezig zijn. Uiteraard met toevoeging van nog duizend en één dingen als ik even niet kijk 😂 het hele huis als hindernisparcours 😂

  Wat ik ook heb, is een lading 'speelkussens'. Daarmee mogen ze doen wat ze willen, dus ook op springen en zo, daar kunnen ze ook echt lang mee bezig zijn

 • Jvb

  Speelmat van Ikea, tentje, dino's of jungle dieren, klei, wiebelton, wobbel, ballenbad, speelgoed gereedschap. Een tweepersoonslaken over de eettafel en je hebt een hut, dat werkt hier ook goed, dan slepen ze al hun speelgoed er heen.

 • jjma

  Tentje hebben ze binnen no time gesloopt.. ze zitten er vooral niet in. Laken over de tafel werkt wel maar hebben ze er met 3 tellen weer af. Het zijn echte slopers, klaureraars. Ze zullen vooral niet met speelgoed er in gaan spelen. De wobbel lijkt me ook nog wel wat.

 • Jvb

  Ik zet er van die tafelklemmen op als we een hutje maken. Maar het is ook wel een kwestie van (af)leren, het is zonde om vanalles weg te houden omdat ze onbehouden zijn. Ik zou het wel blijven proberen zodat ze er ook mee leren omgaan. Besefgen dat speelgoed kapot gaat en dat je er voorzichtig mee moet doen is niet iets wat vanzelf komt, dat moet je wel leren.

  Ze spelen hier met die leeftijd vaak ook niet echt met het speelgoed zoals dat bedoeld is, maar alles er in slepen, opstapelen, onder het laken door duwen of schieten, weer ophalen etc is ook spelen. En dat is wat ze dan hier doen. Ze hoeven met auto's niet te rijden of met duplo te bouwen, je kan van alles met speelgoed, en dat is precies wat zulke kleintjes doen. Die hebben nog helemaal de rust en de fantasie en beleveniswereld niet voor een heel spel.

  Grote kartonnen dozen is vaak ook een succes, gewoon een verhuisdoos. Zelf er in zitten of oprollen, spullen er in en kijken hoeveel er in past, doos op je hoofd, er onder kruipen en je verstoppen, open en dicht doen, heen en weer schuiven, er op kleuren, enzovoort

 • jjma

  Ja klopt, probeer hem wel te remmen maar hij is heel onbeheerst en lomp. Hoe ze met speelgoed spelen dat maakt me niet uit, als ze er maar iets mee doen. Het hoeft niet een spel te zijn die ik heb verzonnen of hoe het hoort.

  Bijv met domino vinden ze het veel leuker als ik liedjes met ze zing van de diertjes die erop staan.

  Misschien is het ook wel zo dat ik vind dat ze wat moeten.. spelen moeten ze ook leren natuurlijk. Hoop dat dat snel komt. Soms dan zit de jongste gezellig op de grond met een autotje en ermee te spelen( vaak als hij alleen is) als zijn broer er is dan is het snel van elkaar afpakken. Dus het is eigenlijk ook een beetje zo dat ze de ruimte van de ander niet krijgen om echt te spelen met iets. Het zal de leeftijd zijn denk ik. Voor nu ga ik eerst maar voor speelgoed waar ze op kunnen bewegen en springen. Dat doen ze wel goed samen😉

 • Mama-LenA

  Een treinset? Onze zoon kan daar echt heel lang mee spelen. Smartmax is ook leuk, maar wel prijzig.

 • jjma

  Ik heb de duplo trein. Vinden ze leuk maar de rails hebben ze binnen no time uit elkaar. Vooral de jongste doet dat. Samen met de oudste een huis bouwen met de duplo is haalbaar. De jongste sloopt alles gelijk weer.

 • Nog-even!

  Dan wordt het dus zaak om die twee ook geregeld los van elkaar te laten spelen: de jongste hindert de oudste in zijn ontwikkeling...

 • XooXooX

  Evenwichtsset van decathlon (€40,-). Dit was een van mijn beste aankopen. Zo veel plezier van gehad als het slecht weer was buiten. Zo te lezen hebben ze behoefte aan bewegen. De evenwichtsset kunnen ze zelf opbouwen hoe ze willen, erop balanceren, ervan af springen enz. Mijn dochter gebruikte ze ook om haar speelgoed op uit te stallen op de baan.

  Er zijn ook van die stapstenen te koop. Die zijn wel wat duurder dacht ik.

 • Mykha

  Dit was ons cadeau voor m’n zoontje’s 2e verjaardag, echt fantastisch! Heb hem net ook genoemd en zie nu jouw reactie. M’n zoontje rijdt er ook overheen met auto’s. Maar een parcours ervan maken met aan het einde eraf springen blijft favoriet. Vloer is lava vinden m’n nichtjes leuk om ermee te spelen als ze hier zijn (:

 • jjma

  Ooh, dat ziet er super leuk uit! Had dit nog nooit gezien of er van gehoord. Denk dat ze dit wel leuk gaan vinden. Is ook nog wel een betaalbare prijs! Thanks

 • Shrimp

  Awesome ! Bedankt heb ik weer een kado voor m’n bijna 2 jarige😂 en aangezien ze tot nu toe allemaal langs de cesar therapeute zijn geweest , is trainen van het evenwicht helemaal geen slechte 🤗

 • XooXooX

  Ja, het is echt een leuk ding. In de sinterklaas periode was het een dak en ging ze in pietenkleding met cadeautjes in de hand balanceren. Als ze er niet mee speelt leg ik het in de gangkast. Het neemt niet gek veel ruimte in.

 • Mykha

  Leuk! Ik zie dat hij nu alleen niet meer online verkrijgbaar is… wij hebben hem vorige maand gekocht, hopelijk komt hij snel weer beschikbaar!

 • eva...

  Kun jij inschatten of het nog leuk is voor een jongetje van bijna 3,5? Niet zo uitdagend meer denk ik, hij is motorisch best sterk, maar wel leuk om nog mee te spelen? Ik twijfel al zo lang dat het nu eigenlijk een beetje mosterd na de maaltijd is vrees ik Hij is trouwens bijna 14 kilo, zou dat gaan?

 • XooXooX

  Mijn dochter is 4 en heeft er vandaag met haar vriendinnetje van 4 nog op gespeeld.

  Mijn kleuter verzint er vanalles mee

  Balanceren, over de planken heen springen, iets meenemen, een rondje draaien in het midden (van de plank), op 1 been staan, de knuffels redden die in de zee liggen zonder dat je zelf in de zee valt.... Kinderen zijn creatief genoeg op die leeftijd.

  Zeker op regenachtige dagen gebruiken we hem regelmatig. En soms gaat hij weer een poosje naar zolder.

  Mijn dochter vind het nog steeds erg leuk. Ze zet de stapstenen wel eens op elkaars zodat het wat hoger is. Af en toe gebruiken we hem ook in de tuin voor een parcours.

  Geschikt tot 50kg.

 • Njenz

  Lukt het ze om zelfstandig te spelen of hebben ze ondersteuning nodig om mee te spelen? Het gaat hier in fases.. soms kunnen ze (3½ en 1½) zelfstandig spelen en maken ze vooral met duplo de gekste en creatiefste creaties en soms is het ook alles uit de kast trekken en met weinig spelen. Wij hebben van Ikea de Trofast speelgoedopbergserie. Hierin zit een diversiteit aan speelgoed van duplovoertuigen en toebehoren poppetjes etc, speelgoedwagens, klein bakje voor de miniwagens en overige bakken met 'divers' van boederijdiertjes en smartmax tot balletjes en verkregen/traktatie speelgoedjes e.d Ook nog een zak met wat groter spul en we wisselen ook nog eens af met speelgoed van boven want het is echt in overvloed 🥵 en toch is het een redelijk compact hoekje en kunnen ze er wel zoet in en mee zijn met wat ze er kunnen vinden.

 • jjma

  Ze kunnen niet echt zelfstandig spelen. Dan is het echt springen op mijn bank en van de tafel op de bank. Op een fietsje door het huis heen. Samen spelen zoals kleien en spelletje doen gaat wel goed. Het is meer zodra ik uit beeld ben dus op de achtergrond dat ze zichzelf niet kunnen vermaken.

 • Njenz

  Dan kan zo'n speelmat van Ikea zoals hieronder benoemd echt fijn zijn idd! Berg je zo op en pak je ook zo tevoorschoon. Mogelijk is een Pikklerdriehoek of een Wobbel ook iets als je er de ruimte voor hebt. Binnenparcousje kan ook leuk en interactief zijn.

 • jjma

  Ja, dat denk ik ook! Speelmat van ikea lijkt me inderdaad wel wat! En zijn nog meer opties genoemd die wel wat lijken. Bedankt voor het meedenken

 • Momoftwokids

  Hier hebben we 3 van die uitklapbare matten van de ikea. Volgens mij 25 euro per stuk maar ze zijn hun geld meer dan waard. Er wordt hier van alles meegedaan. Er op springen, koprollen, handstand, er worden hutten mee gebouwd, ze maken er een glijbaan mee om van de bank af te glijden, etc. Ze zijn tot nu toe onverwoestbaar en hebben ze al een paar jaar. Ook 2 jongens.

 • jjma

  Ooh, dit klinkt wel goed. Zal ik eens bekijken! Thanks

 • jjma

  Ooh, dit klinkt wel goed. Zal ik eens bekijken! Thanks

 • Momoftwokids

  Plufsig (opvouwbare gymnastiekmat) heet het. 30 euro inmiddels zie ik, maar hier het geld meer dan waard.

 • Ilsje85

  Hier één grote bak duplo, 2 grote bakken met wisselend speelgoed (o.a. dokterset, poppen, auto's, zoefzoef dieren en houten blokken) en (stapel)puzzels, knutsel- en tekenspullen. Hier wordt niet wild op de bank gesprongen, dat zouden wij ook niet toelaten. Wild spelen en apenkooien kan, maar dan maar mooi buiten 😉

 • jjma

  Omdat het springen op de bank ongeveer het enige is waarmee ze zichzelf vermaken, heb ik het maar toegelaten😉 ben er ook wel makkelijk in.

 • jjma

  Omdat het springen op de bank ongeveer het enige is waarmee ze zichzelf vermaken, heb ik het maar toegelaten😉 ben er ook wel makkelijk in.

 • Fiorine

  Heb je een tuin? Dan zou ik investeren in een trampoline...

 • jjma

  Ja, is mijn plan om dit het voorjaar te kopen. Zomers dan ga ik toch sneller met ze naar speeltuintjes toe. Maar nu het snel donker is en vaker regent ben ik meer binnen en loop ik dus tegen dit probleem aan.

 • Druif89

  Ik heb in de winter een peuter trampoline binnen staan 😉

 • Vlindermoeder

  Onze dochter wordt in februari 2 en is gek op Loco Bambino, samen memory spelen, puzzelen etc. Ze kan ook echt wel wild spelen, maar ook heel lief. Wij hebben grote bakken staan en die gaan nooit om. Nu is ook een waterkleurboek erg in trek. Verder misschien wat fysiek speelgoed?

 • Ilsje85

  Leuk om te lezen dat mijn tip een tijdje geleden (het waterkleurboek) leuk wordt gevonden 😀

 • Vlindermoeder

  Ja! We hadden er 1 van de Zeeman en nu van de HEMA. Helemaal leuk

 • jjma

  Waterkleurboek heb ik ook, dat vinden ze wel leuk om te doen maar zijn ze wel snel klaar mee. Klei is trouwens wel favoriet bij ze en daar kunnen ze ook wat langer mee spelen.


1 2