Mijn eerste blog - niet gepland maar zo welkom, ik zie je graag

Dit is mijn eerste blog maar er moet me iets van het hart. Ik heb lang nagedacht of ik hier wel over wil schrijven.. maar ik ben er zeker van dat ik niet de enige ben die ongepland zwanger werd
Alles begon in september,
We hadden net een mooie zomer achter de rug, je papa en ik. We hadden genoten..
ik nam de pil, maar ik zou ik niet zijn als ik niet eens wat vergat, hierom kende iedereen me ook..
Verder heb ik er nooit bij negedacht welke gevolgen dit zou kunnen hebben. Tot ik me begin september niet zo lekker voelde,
Ik liet bij de dokter bloed trekken, want ik dacht aan ijzer te kort. De volgende dag mocht ik al voor de uitslag bellen, ik test voor de zekerheid maar mee op zwangerschap zei de dokter.


Toen ik belde, om 15:50 was dit niet wat ik verwacht had om te horen! Mevrouw, er zit hcg in het bloed, je bent zwanger..

En daar stond ik dan, huilend..

Hoe kon dit gebeurd zijn dacht ik eerst? Ik was niet meteen blij. Al had ik altijd zo graag mama willen worden, was dan nu wel het moment?
Mijn vriend kon er ook niet meteen iets op zeggen.

De week nadien kreeg ik bloedverlies, ik was zo bang , zo bang dat ik jou ging verliezen, zo bang om zonder jou verder te moeten,
Maar wat ik vooral voelde was een enorm schuldgevoel! Hoe kon mijn eerste gedachte zijn ‘wil ik dit wel’ .. al was het mar een fractie van een seconde , de gedachte is er geweest
Hoe kon ik gedacht hebben dat ik niet klaar was voor jou..

Gelukkig was alles oke, en ben ik ondertussen 12weken zwanger, het schuldgevoel blijft.
Wat ga ik moeten zeggen als er ooit een broertje of zusje komt, dat zij gepland waren en jij niet?
We kozen niet voor jou , maar jij was een geschenk !
Terwijl je oh zo welkom bent..
het spijt me lieve schat, wij zijn zo blij met jou.. zo fier dat ik jou mama mag zijn
En ik kan niet wachten tot ik jou in mijn armen mag houden..

1550 x gelezen, 7

reacties (36)


 • My.love.my.life

  Mijn jongste was alles behalve gepland maar dat weet zij niet.. Net zoals haar zus het niet weet. Het enige wat mijn meiden weten is dat ik zielsveel van ze houd. Geen stress. X

 • FemmalynMaeve

  Wat gaat het een ander dan eigenlijk aan of jouw kindje wel of niet gepland was? Is het hun leven?

  En waarom maak je je zo druk over wat je je kind daar over vertelt?

 • helloitsme1

  Mensen vinden het leuk om commentaar te geven en een mening te hebben, en vooral te roddelen .. ik weet eigenlijk niet waarom ik het me zou aantrekken.. ik vraag me gewoon af of je zoiets aan je kind verteld later ..

 • KnaapjesMoeder

  Nee hoor je kunt gewoon zeggen, jij kwam als een verassing! Onze grootste cadeau ooit! Zo kun je het ook zeggen. Haha

 • KnaapjesMoeder

  Och meid, ik zeg maar zo een kind plan(t) je niet maar dat doe je bij bomen en een kind neem je niet, die krijg je. Dit kindje heeft jullie gekozen. Je kunt wel zeggen, we gaan er bewust voor maar dan nog kun je niet zeggen dat het lukt.

  Onze middelste was net zo, ik heb over de oudste 2 jaar gedaan maar de middelste zat er tegen alle verwachtingen zomaar in mijn buik, hij had ons ook gekozen en wilde er graag zijn, zo zei ik het altijd. Geniet van je zwangerschap meid!

 • helloitsme1

  Dankjewel! Je hebt helemaal gelijk, deze frummel wou bij ons zijn ☺️

 • Liefde2x

  Mooie woorden...

 • Nx4

  mijn eerste zat ook niet in planning en kwam er pas met 18 weken zwanger zijn achter , dusja herken het gevoel wel, en het geeft toch ook niet om te zeggen dat het niet gepland was maar wel heel erg welkom, ik ben daar verder wel heel eerlijk in naar me kinderen , mijn 4de was ook een verassing maar ook zeer gewenst.

 • tweety24

  Ons derde wonder was niet gepland maar een fantastisch cadeau. Niet gepland maar wel ontzettend gewenst en dat is het belangrijkste. Mensen zullen altijd een oordeel hebben. Fijne zwangerschap

 • TrotseMama<3

  Hele logische resctie hoor meis.

  Allereerst van hsrte gefeliciteerd!!!

  Mijn zus noemt haar dochter een verrassing of een prachtig cadeautje. (Vooral naar de mensen erom heen die altijd wel een oordele hebben)

  Het maakt de kinderen niks uit.. het gaat erom hoe jij ermee om gaat.

  Ga genieten!!

 • helloitsme1

  Dankje wel! Ja de mensen zijn gemeen hoor.. al een paar keer rotopmerkingen gekregen .. dankjewel!

 • TrotseMama<3

  Ik zeg een dikke vette middelvinger naar hun toe! Het is omtstaan uit liefde toch.

  Probeer echt boven al die rot opmerkingen te staan.

  Lekker genieten

 • mijn~meisje

  mijn dochter was ook niet geplant. Iedereen weet het eigenlijk wel. Ik vertel het mijn dochter alleen nooit. Waarom zou ik!

 • helloitsme1

  Ik heb geen idee maar stellen kinderen daar ooit vragen bij? En wat zeg je dan? Of wat wil je dan zeggen?

 • mijn~meisje

  als jij geen reden geeft dan is er ook geen reden tot vragen. Misschien dat er ooit wel vragen komen maar mijn dochter is nu 6 en ze zijn er nog niet geweest. Het enige wat we haar nu laten merken is dat we net zo veel van haar houden als haar broertje. Dat is ook altijd zo geweest. Ik denk dat mocht ze ooit met vragen komen ik wel gewoon eerlijk antwoord. Maar ik verwacht die vragen niet snel. Ik denk ook dat als ze gewoon echt weet dat we super veel van haar houden en dat ook echt voelt, een verhaal als je was onze verrassing veel beter over komt. Ook als een positief iets. Geen keuze maar een geweldige verrassing etc. Ik denk dat je nu misschien een beetje bang bent door alle negative reacties die jij nu krijgt. Je hoeft niet te verwachten dat je kindje die later gaat krijgen. Of het zijn echt verschrikkelijke mensen.

 • Melissa18

  Heel herkenbaar....

  Hier 2 kids gepland .... 3e door de spiraal heen

  Noem haar maar mijn kadootje.....

 • Miranda035

  Ik had precies dezelfde gedachte als jou... “wil ik dit wel”. Ik heb me er later nooit schuldig over gevoeld. Het kindje gaat nooit weten dat ze “ongepland” was. Ze is meer dan welkom en ik hou nu al zo ontzettend veel van haar, ook al ben ik 20 weken zwanger.

  Het was een schrik reactie maar inmiddels 100% geaccepteerd dat er over 20 weken een klein meisje in ons leven is.

 • helloitsme1

  Ga je het haar wel zeggen dat het niet gepland was ? Ik weet nu al niet goed wat zeggen als mensen me vragen of het de bedoeling was, want ja , zo zijn mensen nu eenmaal..

 • Miranda035

  Ik had 4 maanden “verkering” met mijn huidige vriend toen ik zwanger werd. En ja...mensen vonden daar wat van. Ik heb toen gezegd dat het iets eerder was dan gepland maar dat een kindje er zeker zou komen. Ikben tenslotte 33 en mijn vriend 34. Ik wil niet al te oud moeder worden.

  Mensen hebben altijd een mening, niks van aantrekken :)

 • An3

  Gefeliciteerd! Mooi cadeautje 😉

 • Jjm

  Als dit je eerste blog is, waarom schreef je dan in je vorige blog wanneer je eisprong was en dat jullie graag zwanger wilde worden

 • helloitsme1

  Als je goed gelezen hebt zie je dat ik gewoon geteld heb wanneer het zou kunnen en wij wilde zeker graag een kindje maar nog niet meteen gezien onze leeftijd en we woonde nog maar pas samen wijsneus 😊

 • 3blessings

  Het kwam alleen niet logisch op mij over. Het zou idd niet de bedoeling moeten zijn om je hier te verantwoorden, dus mijn exuses dat ik je dat gevoel heb gegeven.

  Gefeliciteerd met je zwangerschap en ik hoop dat je er volop van zult genieten.

 • 3blessings

  Inderdaad, ik zie nu ook de eerdere blog en de reacties daarin. Komt niet overeen met de inhoud van deze blog. Beetje raar... 🤔

 • helloitsme1

  Had beter de het hele verhaal getyped ik zie het al..

  Ik ben die vrijdag bloed gaan laten trekken, toen was hcg nog laag, zwangerschap is die maandag bevestigd. Er staat nergens dat ik weet wanneer eisprong was, ik telde alleen terug met zo een kalender omdat ik niet wist of ik zwanger was of een beginnende miskraam ging krijgen door de pil, daarom staat er ook dat ik onzeker was, niet dat we bezig waren voor een kindje, ik nam niet voor niks de pil.

  Omdat ik twijfelde, een kat heb en een verhoogd risico op besmettelijke ziektes omv mijn beroep heb ik alles ineens laten testen. Omdat we in de toekomst wel gingen stoppen met de pil wouden heel graag een kind maar niet meteen

  Fijn dat je hier je toch altijd zo moet verantwoorden

 • helloitsme1

  Bedankt voor de fijne reacties allemaal! 😘

 • Florien84

  Bij mijn eerste raakte ik ongepland zwanger. We hadden net 2 maanden een relatie. Ook wij moesten eraan wennen en met 7 weken kreeg ik een bloeding en voelde ik mij net zo schuldig als jij dat deed. Nu is ze 3 jaar en ze is zo geweldig . Mijn jongste is wel gepland en eerlijk de liefde is hetzelfde. Ik hou van beide evenveel.

 • helloitsme1

  Super fijn om te horen! 😘

 • Thalie

  Zelfde verhaal hier! 2 maanden daten en oops... Zwanger. Ik maak er geen geheim van dat ze niet in de planning lag hoor. Het is hoe het is! Ben zo super blij dat ze er is, ze is zo leuk... En ik was eerst ook geschrokken, zag het niet zitten. Gelukkig was mn date (haha nu vriend) heel enthousiast en hebben we besloten er samen voor te gaan. En dat doen we best leuk. We zijn nu 2 jaar verder, onze kleine verrassing is september 1 geworden.

 • Amatullaah

  Haha mijn eerste liet 8 ronden op zich wachten en toen ik eindelijk zwanger was was het toch een shock "nu wel zwanger!?" Ik heb 3 kinderen waarvan de 2e&3de ongeplant maar wel welkom!

 • Vinenna

  Mooi geschreven en logisch dat je schrikt als het niet gepland was om zwanger te worden. Nu ben je heel erg blij en het is welkom, daar gaat het om! Heel veel geluk en een fijne zwangerschap gewenst. Ik was ook 20 toen ik voor het eerst mama werd (bewust) en het heeft heel veel voordelen. Nu is me zoon bijna 10 en ik 30..

 • Happylife87

  Misschien ongepland, maar dat betekend niet altijd ongewenst. Natuurlijk, is het dan in het begin even schrikken. Maar je bent ook een mens met gevoel. En je eerste reactie is altijd het eerlijkst. Maar je kan zeker altijd bijtrekken. Wat je ook zeker doet! Geniet!

 • Han11

  💞💞💞💞

 • xCintje

  Allereerst van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik begrijp enorm goed hoe je je voelt. Ik stond dit jaar in maart met een totaal onverwacht positieve zwangerschapstest in handen. Mijn koperspiraal bleek afgestoten te zijn door mijn lichaam; ik had hier geen idee van.

  Mijn eerste reactie toen ik de twee beruchte strepen zag: compleet hysterisch, terwijl ik van mezelf zo rustig ben.

  Hier ook meerdere keren bloedverlies gehad en de angst het vruchtje te verliezen. Je kan er wel heel snel heel blij mee zijn, ook als het ongepland is!

  Wat betreft je schuldgevoel: maak je niet dik, je hebt er niet bewust voor gekozen om zwanger te worden. Maar je kiest er wel bewust voor om ervoor te gaan en je kindje uiteindelijk geboren te laten worden! Dan lijkt me het verschil tussen latere broertjes/zusjes verwaarloosbaar. Als het kindje maar gewild is, dan hoeft het in mijn ogen niet gepland te zijn.

  Ik hoop dat je een voorspoedige zwangerschap hebt!

 • B756

  Je hoeft je nergens schuldig over te voelen joh! Dit kindje heeft jullie verrast, natuurlijk schrok je in eerste instantie even, want je zag het niet aankomen. Maar jullie verwelkomen het kindje nu met open armen, daar gaat het om. En later zeg je gewoon de waarheid: je hebt ons verrast kleintje, en dat was onze beste verrassing ooit ❤

  Lekker genieten van deze onverwachte wending in jullie leven!

 • Assiral

  Alles gebeurt met een reden❤️.

  Ook dit kindje maakt jullie niet voor niks ouders. En tja... wanneer weet je of je er klaar voor bent? Dat weet je nooit, pas als je ergens echt voor gaat! Onzekerheden horen er bij.

  Fijne zwangerschap gewenst!!