Tweede BBZ in 4 maanden tijd

Jullie lezen het goed, tweede BBZ in 4 maanden tijd. Het is niet gelogen, helaas :( 


Eind juni is mijn linkereileider verwijderd vanwege een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Dit was heel intens en heftig, maar ik wilde niet anders dan een broertje of zusje voor V dus we gingen er weer voor.


Wat was ik blij toen ik 2 weken positief testte, wauw in ronde 4! Bij V was het pas in ronde 9 dus dit was wederom een cadeau.
Maar een paar dagen na mij NOD begon ik weer bruine afscheiding te verliezen, precies zoals bij de BBZ. De alarmbellen begonnen meteen te rinkelen, dus ik kon al gauw bij de gynaecoloog terecht.
Afgelopen woensdag is er een echo gemaakt en daar was een soort van holte te zien, ook wel een pseudosac genoemd. Dit lijkt op een vruchtzak, maar mist alle belangrijke kenmerken en helaas komt dit vaak voor bij een BBZ. Slik, niet weer toch?


Donderdag bloedgeprikt en toen het weekend in. Hopen dat het een miskraam is, maar gisteren kreeg ik pijn in rechterzij. Eigenlijk wisten we gelijk al dat het geen miskraam is. 

Vandaag weer wezen bloedprikken en naar de gynaecoloog met helaas het nieuws dat het wederom een BBZ is :( Gelukkig is het zodanig klein dat we nog niet weten waar het zit, maar gezien mijn pijn, waarschijnlijk in mijn rechtereileider. Het HCG is van 289 naar 311 gestegen in 4 dagen, niet een enorme stijging, dus de gynaecoloog heeft de hoop dat mijn lichaam het aan het afbreken is en vind MTX injectie nog niet nodig. 

Aanstaande donderdag weer terug voor controle en we hopen dat het HCG dan echt goed gedaald is en dat ik mijn rechtereileider mag houden. Zodra alles achter de rug is, krijg ik een HSG onderzoek om te kijken of mijn eileider überhaupt nog wel doorgankelijk is.


Voor nu even pas op de plaats maken en straks als alles voorbij is, RUST! Want 2 keer een BBZ in 4 maanden tijd is niet goed voor een mens. Ik merk dat het toch best traumatisch is geweest en dat ik alles nu weer moet herbeleven, doet niet veel goeds. 

Ondertussen heb ik dan ineens 3 kleine sterretjes aan de hemel staan, hoe klein ze ook waren, ze waren meer dan welkom hier <3

1139 x gelezen, 5

reacties (12)


 • sunshine-little-fox

  Wat jammer nieuws! Twee keer op zo een korte tijd door zo een zware periode is dikke pech. Hopelijk breekt je lichaam het zelf af. Veel sterkte!

 • Denelientjes

  Ow ik zat al aan je te denken.. wat ontzettend naar dit! Ik duim voor je dat het zichzelf op zal lossen 🤞

 • Wendydejong87

  Wat heftig voor jullie!! Neem de rust !ik kan niks anders zeggen dan super veel sterkte de komende tijd 😘

 • Mgn2021

  Heel veel sterkte 💔🥺

 • Greyhound

  Sterkte ,wat vreselijk zwaar

 • Aroc90

  Sterkte !

 • Chudo

  Jeejtje meid. Veel sterkte gewenst!

 • Afwachten0

  Oh meid heel veel sterkte. Bij mij is de rechter eileider verwijderd door een bbz. Een bbz weer meemaken is heftig. Ik begrijp je heel goed. Waarom dan weer zoiets, denk ik dan hè. Aah heel veel sterkte. Verlies de hoop niet.

 • Ik-ben-weer-anoniem

  Wat erg! Ook een hart onder de riem voor jou. Wat een pech kan je hebben hé. Ik heb net vandaag te horen gekregen dat ons kindje gestopt was met groeien. Ik dacht bijna 11 weken zwanger te zijn. Maar was al 3 weken terug vlak na de goede echo met hartactie mis gegaan. Mijn 6e miskraam. Ik wil je heel veel sterkte wensen! Ik leef ontzettend mee met jou.

 • doortje23

  He gatsie, wat verschrikkelijk! Vooral op dat termijn (ik ken het helaas) Jij ook heel veel sterkte met dit verlies

 • Ik-ben-weer-anoniem

  Dankjewel!

 • Linde-1

  Wat verschrikkelijk 😔

  Hoeveel pech kan je hebben.

  Gaan ze nog zoeken naar een oorzaak hiervoor?

  Sterkte de komende tijd♥️😘