`Corona moe...` en positief blijven

Hoi hoi... hier issie dan. Mijn: "ik moet het even allemaal uit mijn systeem krijgen" post. Wat een gekke wereld waarin we momenteel leven. Ik zie juist mensen naar elkaar toe groeien en elkaar helpen. Zoveel goede acties die bezig zijn. Maar op sociaal media lijkt het wel een wedstrijdje voor wie werkt in het belangrijkste beroep .. Wie is de grootste held... Zijn sommige mensen ineens belangrijker door hun beroep? ( en natuurlijk zijn we extra dankbaar voor de mensen die er atijd voor iedereen zijn) Ik word er een beetje moe van. Ik heb respect voor alle mensen die de maatschappij draaiende houden. Ik ga geen sectoren noemen want ik vergeet er vast wel 1. Het is een moeilijke tijd voor iedereen. Ik kom zelf uit Noord Brabant een provincie die de afgelopen weken voornamelijk negatief in het nieuws is geweest...Het is dag 12 van de "quarantaine". Ik moet soms zo denken aan de ouderen in tehuizen die geen visite meer mogen ontvangen, hoe alleen ze zijn. Aan de moeders die thuis hun kinderen ineens les moeten geven, naast hun eigen huishouden er nog bij.. Aan onze kinderen waarvan sommigen nog te klein zijn om te snappen wat er aan de hand is.


Ik ben zelf werkzaam in de voedselindustrie. Bij ons gaat ook het werk gewoon door. Door de noodzakelijke nieuwe regels wordt het bijna onmogelijk om ons werk nog normaal te kunnen doen. (zie foto) Mijn kinderen gaan 1 dag naar oma, 1 dag naar hun papa en ik zelf ben 3 dagen thuis. 14 uur calamiteiten verlof kreeg ik van werk...  niet per week maar voor het hele jaar... Het is zoeken naar een nieuwe routine, mijn partner werkt ook in de voedselindustrie dus die kan het niet van me overnemen. Ik ben moe, snel boos en vaak gewoon geen aangenaam persoon de laatste dagen. Ik, net als zovele, ben mijn routine kwijt. De dagen lopen in elkaar over. Gelukkig is het mooi weer en heb ik een grote tuin.... gelukkig heb ik mijn moeder, die ondanks alles nog steeds 1 dag oppast.. Maar zodra we voor de deur staan durft ze de kinderen niet te knuffelen en neemt ze afstand. De kinderen wisten zich geen houding meer te geven, en ik zag het verdriet op die kleine koppies staan. Mijn baas belt elke week of ik al meer heb kunnen regelen want ja....:"het is druk op werk". Elke week nieuwe voorschriften.. Dan komt school weer met een nieuwe les methode en gooien nieuwe boeken in de brievenbus. En alles vreet energie.


 


Ik ben nog steeds onder behandeling van de psycholoog na mijn depressie van vorig jaar. Deze tijd noemde ze "de remissie". Herstellende, maar de 2-3 maanden daarna hoor je eigenlijk zonder stress te kunnen herstellen. Of reserves opbouwen zoals zij het noemde..Wat ik probeer is zoveel mogelijke leuke dingen nog te doen. Lekker bakken, puzzelen en films kijken met de kinderen. Na het huiswerk en alle verplichtingen. En s`avonds plof ik in de bank met een lekker wijntje... Probeer maar te denken; "hopelijk bereiken we snel de piek en kan Nederland in remissie". 


 


Als ik thuis ben blijft het nieuws op tv en de radio uit. Ook op sociaal media heb ik sommige mensen gewoon even uitgezet voor 30 dagen.. Ik weet niet hoe anderen het doen.. Maar ik merk dat ik ook behoefte heb aan positief nieuws. Mijn dochter heeft haar A diploma gehaald. Maar het afzwemmen 2 weken geleden en ging dus niet door. Ze hoeft niet meer af te zwemmen ze mocht haar diploma ophalen bij de receptie. Wat een teleurstelling.. toch maar een taartje gehaald en een cadeautje om het toch te vieren.(zie foto)


 


Ondertussen zitten we in de eerste wachtweek en 7 april is mijn NOD. Maar ben er niet echt mee bezig door alle drukte om me heen. Zo ik heb het even van me af geschreven, dat was ook echt even nodig! Stay safe allemaal en we blijven hopen op goed nieuws...


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

1451 x gelezen, 2

reacties (14)


 • Kez

  Snap je wel hoor. Het ritme wat weg is, alle dagen hetzelfde. Kinderen die teleurstellingen te verwerken krijgen.

  Mijn zoon mocht afzwemmen, maar ging niet door...hij mocht zijn diploma niet ophalen, maar moet wachten tot ze weer opengaan en dan alsnog afzwemmen. Ook niet leuk, hij had het liever gewoon opgehaald en binnen gehad.

  Verder proberen we er het beste van te maken. Het zal nog wel even gaan duren.

 • NYVM

  Jaa ik probeer ook aan mijn uren te komen met mijn dochter van 2,5. 3 dagen opvang normaal komt er voor mij nu bij. Echt niet leuk geweest. Probeer er nog orde in te vinden. En ben de afgelopen dagen helaas ook niet altijd even vrolijk geweest. Het is ook wennen. Succes!

 • Bridgey

  Jullie ook succes

 • NYVM

  Dank je wel

 • Bridgey

  Jullie ook succes

 • Bridgey

  Jullie ook succes

 • Caroline27

  Ja lastig is dit allenmaal herken heel erg

  Alleen mij man werk in de zorg dus wij maken toch gebruik van opvang , jullie hebben toch ook recht op nood opvang ? Jullie werken in voedsel industrie

  Maar hoop dat voor iedereen deze ellende snel voorbij is .

 • Bridgey

  Bij ons werd duidelijk gezegd beide ouders moeten werkzaam zijn in een vitale sector..en mijn ex man is dat dus niet. School heeft inmiddels alles overgedragen aan een dagverblijf en doen alles binnen schooltijden. Mijn baas is het daar niet mee eens. Wij maken verder geen gebruik van voor of naschoolse opvang omdat het nooit nodig was. Nu zouden we moeten werken met wachtlijsten en financieel gezien is het ook bijna niet haalbaar... tis een gedoe.. zal blij zijn als het voorbij is...

 • Caroline27

  Ja jullie werken allenbij in voedsel industrie dan heb toch recht op nood opvang of heb dat verkeerd? Mij man werk in de zorg ik werk in labotorium kweeksel we maken gebruik voor opvang ik kan moeilijk maand thuis blijven geen salaris hebben, en van kibeo mogen wij daar gebruik van maken, ik zou als nog bellen dat jullie probleem hebben of jullie van nood opvang gebruik mag maken. Doe jou baas zo moeilijk? Hij kan hier toch ook wel begrip voor hebben.

 • Bridgey

  Bij ons werd duidelijk gezegd beide ouders moeten werkzaam zijn in een vitale sector..en mijn ex man is dat dus niet. School heeft inmiddels alles overgedragen aan een dagverblijf en doen alles binnen schooltijden. Mijn baas is het daar niet mee eens. Wij maken verder geen gebruik van voor of naschoolse opvang omdat het nooit nodig was. Nu zouden we moeten werken met wachtlijsten en financieel gezien is het ook bijna niet haalbaar... tis een gedoe.. zal blij zijn als het voorbij is...

 • *mamaDebby*

  Zeer begrijpelijke blog. Het is echt een zeer vermoeiende tijd . Voor iedereen . En er zijn mensen die het nog vermoeiender maken door totaal geen begrip te hebben voor een ander. Alles valt weg . School , opvang etc. Dus je moet maar wat regelen voor je kinderen, ondanks de aangescherpte maatregelen . Ik vind het allemaal nogal wat.

  Ik zit met 2 kinderen thuis , kon aan het werk bij mn nieuwe baas , waar ik expres ging werken omdat ik het kon combineren met schooltijden . Nu dus niet meer.

  De ene vader ( van mn zoon) laat het afweten, de vader van mn dochter springt bij zoveel hij kan . En dat is gelukkig echt veel hoor. Maar jeetje , iedereen wordt geleefd in deze tijd . Ik heb mezelf alvast ingeschreven op de gesloten afdeling voir als alles voorbij is 😂( just kidding )

 • Bridgey

  Ik had mijn ex man gevraagd de dagen te verdelen waarop ik het antwoord kreeg,; ja maar ik moet gewoon werken hoor... (Hij werkt al 3 weken thuis). Maar ben al blij dat hij 1 dag overneemt.. hopelijk is snel t licht aan t eind van de tunnel

 • Sara1989

  Heel veel succes de komende weken.

  😘

 • bridgey

  dank je wel:)