Volkomen ellendig... maar no pain no gain

We zijn nu ruim 10 weken onderweg in deze zwangerschap en ik moet eerlijk zeggen dat ik me wel eens beter heb gevoeld. In mijn eerste twee zwangerschappen ben ik eigenlijk overal fluitend doorheen gewandeld tot aan de bevalling. En bij de vorige zwangerschap had ik ook weinig last, maar die kwam niet verder dan de 9e week. Maar nu.... echt niet!
De hele dag door heb ik het gevoel dat mijn maag vol zit tot aan mijn keel en ik heb nauwelijks behoefte aan wat te eten of te drinken. Maar als ik een te lage bloedsuikerspiegel krijg, word ik misselijk. Daarnaast zijn mijn darmen overgevoelig en heb ik vaak buikkramp en last van teveel lucht in mijn systeem (Buuurp!!!) dus ik ben al een paar weken aan het kijken wat ik wèl kan eten. Tot nu toe niet erg succesvol. Maar ik weet al wel dat koolsoorten, uien, peulvruchten, te zware volkoren en meergranenproducten en voedsel dat te vezelrijk, te suikerrijk, te kruidig of te vet is problemen geeft. Daar gáát mijn goede voornemen om lekker gezond te eten met veel groenten en fruit tijdens de zwangerschap....en junkfood mag ik ook al niet. Hahaha!
Ook lig ik regelmatig 's nachts een paar uur wakker. En omdat ik door de buikproblemen en overgevoelige blaas (hallo aanstaande mama) nogal eens 's nachts wakker word, heb ik het plafond al heel wat uurtjes bestudeerd in de afgelopen weken. Niet zo gek dus dat ze zeggen dat je je vermoeid kunt voelen tijdens de eerste weken.
Mijn conclusie is dan ook dat het in ieder geval wel goed zit met de zwangerschapshormonen. Ik heb ze klaarblijkelijk ruim voldoende! Als het nu verder ook maar goed gaat met die kleine daarbinnen, is het allemaal de moeite waard. Nog 4 dagen tot de volgende echo...

.

1169 x gelezen, 3

reacties (21)


 • MenV0920

  Ik heb een bijzonder goede eetlust ik kan alleen vaak moeilijk naar de wc. En door miskraam tijdens de vorige zwangerschap in 2019 ben en blijf ik zo onzeker omdat ik vaak pijn in mijn buik heb. Over 9 dagen pas een nieuwe echo dan ben ik 8 weken en 5 dagen.

  Ik hoop dat met de kleine in jou buik alles goed is en dat je een super zwangerschap heb daar zijn alle zwangerschapsklaaltjes zeker wel de moeite voor waard.

  Mijn maken de zwangerschapsklaaltjes ook niets uit zolang het met de kleine in mijn buik maar goed gaat.

 • Zeldawarrior

  Inderdaad! Als het kleintje het maar goed doet, is het alle gedoe meer dan waard. Sterkte! ❤🍀🍀🍀

 • Yune

  Dat boeren herken ik, nog steeds bij overmatig eten en daarna drinken blijft een probleem..

 • Zeldawarrior

  Dankjewel voor je reactie! En pfff... nou inderdaad. Hopelijk verdwijnen de kwaaltjes snel.

 • Nora91

  Ow wat een ellende, hopelijk gaat het snel over

 • Zeldawarrior

  Ik hoop het, het kan maar beter een heel leuk kindje worden want het is nu al een lastpak. 😂

 • Ashleyjessy

  Hahah ja idd ! Mijne is goed gelukt gelukkig , HEEL leuk is ze 😍.

 • Ashleyjessy

  Ugh herken dit !

  Helaas heb ik de hele zwangerschap me zo gevoeld, 0,0 eetlust! Ik at vooral fruit en groenten. Blauwe/rode druiven watermeloen

 • Zeldawarrior

  Oh jee, dat belooft wat! Ik hoop dat het over een week of 2 wat opknapt, want de weegschaal kruipt hier gestaag omlaag terwijl ik al op een gezond gewicht zat.

 • Babyblessed

  Heb hier zelfde morgen ben ik 7 weken en ben echt op. Eten krijg ik bijna niet door me keel door de misselijkheid en bepaalde geuren kan ik echt niet verdragend en mag ik maar hopen dat ik thuis ben zodat ik naar wc kan rennen. Nu al 2 keer op straat moeten overgeven door openhaard lucht echt niet tte doen. Heel blij hoor maar heb bij alle 3 de zwangerschappen niet zo heftig ervaren als nu. Nu weet ik wel dat elke zwangerschap anders is maargoed. Fijn dat je bijna voor de volgende echo kunt! :Hart

 • Zeldawarrior

  Bizar hoeveel zwangerschappen kunnen verschillen! Heel veel sterkte, hopelijk trekt het over een paar weekjes helemaal weg. 🤗

 • Babyblessed

  Jij ook en hopelijk voel je je ook snel weer goed

 • Mjek

  Iedereen heeft altijd voornemens om gezond te eten, totdat puntje bij paaltje komt. Zo stond ik ,als vervent vegetariër, plakjes boterhamworst weg te kanen omdat dat het enige is wat ik kon hebben! 😂 Over twee weken zou het beter moeten worden, toch...?

 • Zeldawarrior

  Hahahaha, ja precies! Ik hoop ook dat het nu aftellen is want ik moet er niet aan denken dat dit nog 30 weken doorgaat. Ik vond het al zo erg om met Kerst en Oud en nieuw niet te kunnen genieten van de lekkere dingen.... 😱

 • C.helletje

  Zo alsof je over mij schrijft nu. Ik voel mij exact zo! Blugh!

 • Zeldawarrior

  Oh jee, ook sterkte! 🤗

 • Zeldawarrior

  Dankjewel voor je reactie. Zullen we het maar houden op: gedeelde smart is halve smart? Sterkte! 🤗

 • anmh

  Bíjna 6 weken onderweg hier maar alles wat je schrijft en zoo herkenbaar.

  Zit mezelf echt in de weg. Energie is 0.0; m’n darmen volledig van streek (had ik vorige zwangerschappen ook wel maar beide keren niet zó...)

  Volkomen ellendig voel ik me niet, maar heb me wel eens beter gevoeld ;)

  Ben benieuwd waar dit heen gaat ;)

 • Fixiebliss

  haha alsof ik over mezelf lees nu. Volhoudennnn

 • Zeldawarrior

  Oei, jij ook sterkte dan!!!! Nog even doorbuffelen.... burp! 😁

 • Fixiebliss

  Hahaha ik zeg al dagen tegen mijn man.. pffff ik heb geen honger, het eten blijft me in mijn keel hangen. En die suikerdipjes. Verschrikkelijk! Dus grappig om dit te lezen! Succes nog jij!