Onze ‘blauwe’ wolk die een beetje donkerder werd... - Vervolg deel 1

Na even knuffelen ging de vroedvrouw hem nakijken. Al snel keek ze verbaast en zei ze ons dat ze een kinderarts ging laten komen. Er was immers iets wat ze nog nooit had gezien in haar 30jarige carrière.
De kinderarts kwam binnen, bekeek ons zoontje en verdween terug naar de gang.

Even later was ze er weer: ‘Meneer wilt u u klaar maken om samen met u zoon naar de echo te gaan?’ Dat was de vraag die ze stelde. Mijn man maakte zich klaar en samen luisterden we naar de uitleg van de kinderarts.
Ons zoontje was geboren met een zwart/paars balzakje. Wat er absoluut niet goed uit zag en waar men duidelijkheid van wilde. En dat hoopte ze met een echo te kunnen krijgen. Daar ging mijn man en nog geen 1u oude zoontje.
Daar lag ik dan, alleen in de verloskamer. Niet wetend en wachtend op wat komen zou.

Na bijna een uur waren ze terug; eindelijk weer samen. Met onze gevoelens wisten we geen blijf, maar zo trots en blij als we waren genoten we samen van ons zoontje.
Niet vele later mochten we samen naar onze kamer om dan aan iedereen te laten weten dat ons wondertje geboren is!

Rond 14:00u kwam de kinderarts nogmaals langs om het balzakje nog eens te bekijken, geen verandering te bespeuren. Nog steeds donker gekleurd.
Op de echo konden ze er ook niet veel van maken. Daarom had ze met professor De Win van het UZA contact op genomen. Deze stelde voor om de eerste vrijdag eens langs te komen, zodat hij het kon bekijken.

Exact 1 week na de geboorte zaten we een uur in de auto, hopend op een antwoord of uitleg voor het ‘mysterie’.
Afgelopen week waren we ook nog 1x op spoed geweest want het balzakje was nóg donkerder geworden. ‘Meneer, mevrouw u zal moeten wachten tot uw afspraak in het UZA. We kunnen nu niets betekenen.’
Was het antwoord...

Aangekomen op de afdeling urologie vonden we het toch wel heel spannend. Vooral oudere mannen zaten er te wachten en wij.. Wij met ons 1 week oude zoontje. Het was zo een raar en gek gevoel. De professor riep ons binnen.
We mochten ons zoontje met de billen bloot op tafel leggen en hij probeerde met de echo een mooi beeld te schetsen.
Maar ook deze keer was de echo onduidelijk, daarom plande hij een MRI-scan in op 21 augustus, eerder was er geen plaats.

1127 x gelezen, 2

In Baby

reacties (2)


  • Trotsemama<3

    och lieverd.. lees dat je dit als falen voelt maar je hebt , volgens mij, het beste gedaan wat je kon doen... laten onderzoeken.

    Ik ga je volgende blog lezen ♥️