Stress, zwangerschap, bruiloft en Corona..

Goedemorgen lieve meiden.

Ik zit er even helemaal doorheen.. Op dit moment bent ik 12weken en enkele dagen zwanger.! EINDELIJK! Na jaren proberen zonder succes krijgt ons zoontje van (inmiddels alweer) bijna 8 een broertje of zusje.
Nu was de timing nou niet heel fantastisch want 3 juli zouden wij ook nog gaan trouwen en de jurk enzo was al besteld.
En toen.... kwam Corona om de hoek kijken..

Nu moet ik erbij vermelden dat mijn eerste zwangerschap echt traumatisch is geweest, ik ben met 31 weken met 4cm ontsluiting in het ziekenhuis beland, met 32weken en 4 dagen ben ik alsnog bevallen en ook daarna hebben we hele slechte tot geen begeleiding gekregen. Met een vroeggeboorte krijg je ook geen kraamzorg dus na 7 weken kom je thuis in een enorm vies huis, alle was opgestapeld en een baby die veel zorg nodig heeft.. En 0 hulp. Zie jezelf maar eens staande te houden..

Nu heb ik 2 weken terug al met onze bruiloft locatie contact opgenomen met de vraag om te verzetten, helaas zeggen zij dat zij dit als annulering van de huidige boeking zien en een nieuwe boeking aan moeten maken. Waardoor wij dus annuleringskosten moeten betalen (tot 3april is dit €2000, tussen 3 april en 3 juni €4000 en daarna loopt t hard op). Toen kregen we ook nog een andere optie: 25% van onze gasten afzeggen (dit was nog met de 100man maatregel). Wat ik ook echt niet wou uiteraard.
Nu hebben we dus te horen gekregen dat tot 1 juni dus helemaal geen feesten door mogen gaan (zoontje die 8word mag z'n verjaardag dus ook niet vieren). Wij vallen nog niet onder deze periode dus gelden bovenstaande regels dus nog steeds voor ons. Zit nu wel echt met handen in het haar... Loop over van de stress want natuurlijk extreem slecht is voor een zwangere.. Tot nu toe ervaar ik deze zwangerschap ook echt nog stressvoller dat m'n vorige, beide verlopen echt traumatisch..

Afwachten of straks alsnog wij in ons recht worden gesteld als straks alsnog door word getrokken is ook niet echt een optie want in mei moet het maatpak van ons zoontje aangemeten worden, mocht straks alles alsnog niet doorgaan dan zitten we met een enorm duur maatpak wat hij nooit meer gaat passen, ook moet mijn jurk naar mijn zwangerschap aangepast worden, gaat straks alles alsnog niet door dan moet ie weer terug aangepast worden, zijn ook weer dubbele kosten, plus alle uitnodigingen moeten in mei verstuurd worden..

En dan mag je ook je partner en zoon niet meer meenemen naar de echo's.. Ik ben zelf momenteel een emotioneel wrak, wil ECHT niet alleen. En ons zoontje heeft adhd icm autistische trekjes en hebben we belooft overal bij te betrekken, dit kan nu ook niet meer wat m'n hart echt breekt als hij weer in tranen is omdat ie niet mee mag. En zelf kan ik t momenteel ook echt niet in m'n eentje.. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen op dit moment.. Sta echt op instorten....😭😭

1571 x gelezen, 3

reacties (25)


 • W-piek

  Toen jij belde met de vraag of je kan verzetten, toen was corona al in het land. Dat zij dit als annulering zien zou ik niet accepteren.

  Wist je dat je binnen 6 dagen moet 'reclameren ' nadat je een factuur hebt ontvangen? Ik zou dat echt doen. Een briefje schrijven dat je niet hebt geannuleerd maar dat het vanwege de corona maatregelen niet door kan gaan. Je kunt de corona maatregelen van internet halen, printen en bijvoegen.

  En dan stug volhouden.

 • XdebX

  Ik wil iedereen bedanken voor de lieve en meelevende reacties.. we hebben goed overlegd en uiteindelijk inderdaad de keuze gemaakt om te verplaatsen voor nu. Voor 2 april krijg ik bericht van de rechtsbijstand om te kijken of we nog iets kunnen beginnen tegenover de locatie. (Deze gaat echt over lijken, beweerde zelfs tegenover een ander stel dat ze geen horeca zijn terwijl je daar alleen kunt trouwen als je ook diner etc daar doet).

  Voor nu is de zwangerschap belangrijker dan dit geld, ondanks dat t echt heel zuur is en deze hele coronacrisis sowieso al een financiële klap voor ons is.. Nu kunnen we inderdaad wel rustig aan verder gaan kijken en sparen en over iets van een jaar ofzo alsnog een droomdag hebben, MET de kleine erbij.....

 • Labello

  Klinkt niet alsof je er nu van kan genieten, áls het al door kan gaan (denk echt heel sterk dat de wereld dan nog op z’n gat ligt hoor). Ik zou het zonder meer verplaatsen. Want het klinkt niet alsof je er nu ook nog een bruiloft bij kan hebben... Je (geestelijke) gezondheid is het allerbelangrijkste he meid, je hebt een baby in je buik zitten... Rustig aan!😘

 • Zozoetjes

  Ik was ook tijdens de zwschap getrouwd, terwijl er een hoop speelde en ik enorm veel stress had. De keuze is uiteraard aan jou, maar ik kan je wel vertellen dat ik zelf achteraf wenste dat ik het gewoon verplaatst had en het in alle rust kon regelen. De herinneringen aan het organiseren en het uiteindelijke verloop vd bruiloft door gestreste organisatie gaan natuurlijk ook een leven lang mee. Niet leuk als dat negatief is. Succes met je keuze!

 • Lony

  Verplaatsen naar volgend jaar. Als de baby is geboren en er hopelijk weer een hoop rust is. Tja het zal je mss een hoop geld kosten, maar er zijn nu heel veel mensen die in hetzelfde schuitje zitten toch.. en zou je nu kunnen genieten van de bruiloft? Je bent nu al super gestresst...

 • Momiji

  Verzetten die handel. Hebben wij ook gedaan, we zouden 29-08-20 trouwen, dat word nu 15-05-21.

  Ik zou in jouw situatie ook echt helemaal gestrest raken.

  Gewoon alles verzetten en rust aan je hoofd.

 • Nog-even!

  Bruiloft een jaar verzetten en niks betalen. Jij hoeft niks te annuleren: zij moeten annuleren omdat zij de afspraak niet kunnen nakomen.

 • W-piek

  Ja inderdaad!

 • Mommyx3

  Ik zou echt nu annuleren. En verplaatsen naar volgend jaar. Die 2000 is echt balen maar stel het kan echt niet doorgaan dan ben je het dubbele kwijt. Ik zou die Risico niet nemen. Focus op je zwangerschap. Trouwen kan altijd nog. Met echo’s enz is het niet anders. Je kan videobellen zodat papa en zoon live mee kunnen kijken ? Of filmen en later met zijn drieeen terug kijken. Je zoontje online samen een geboorte pakje laten uitkiezen.

 • Mama-van-meisje

  Ik zou het dan niet annuleren maar verplaatsen tot nadere orde ivm calamiteit.( corona) ik zou me erop beroepen dat je onvoldoende functionele voorbereidingstijd gaat hebben om de bruiloft al te realiseren en dat je na het corona verhaal tot een nieuwe datum wenst te komen. Dan annuleer je niet en hoef je ook geen geld terug te betalen.

 • B756

  Ik zou vanwege alle stress die dit je oplevert nu annuleren, even flink balen van die 2000 euro en je dan richten op je zwangerschap. Om daarna als alles weer rustig is alsnog je droombruiloft op een relaxte manier tegemoet te gaan. Het is een bedrag waar niemand op zit te wachten, maar als je bruiloft uitstelt heb je wel tijd om dat er weer bij te sparen. Ik denk dat doorgaan met deze plannen, alle stress die er bij komt en ook nog geen zekerheid dat het doorgaat op 3 juli je bruiloft alleen maar een nare bijsmaak zal geven.

 • Pindakaasappel

  Ik begrijp het niet. Je hebt een overeenkomst gesloten voor zoveel mensen voor een bepaalde prijs. Als dat door corona niet door kan gaan. Krijg jij toch gewoon je geld terug en anders dat je minderen moet tot 100 jet verschil tussen die 100 personen tot de rest? Ik zou mij er nog niet te druk om maken. Ik ga er vanuit dat jij je geld terug krijgt als de hele toko dichtgaat. Voortaan nooit het hele bedrag gelijk aftikken ivm met dit soort dingen!!

 • XdebX

  Wij hebben nog niet aanbetaald, wel een contact afgesloten. Als alles nu uiteindelijk niet door gaat dan hebben we geen kosten meer aan de locatie, maar hebben we wel kosten gemaakt aan het maatpak van zoontje (die ie bij een nieuwe datum niet meer zal passen) mijn jurk moet vermaakt worden naar m’n zwangere buik en die zal volgende keer dan weer opnieuw terug vermaakt moeten worden dus dubbele kosten, plus dan nog de uitnodigingen..

  En als we nu het zekere voor t onzekere willen nemen en willen verplaatsen dan moeten we annuleringskosten betalen. Dus hoe dan ook zijn we een hoop kwijt..

  Heb nog helemaal niks aanbetaald.

 • Pindakaasappel

  Dat begrijp ik. Wij zitten in dezelfde situatie met jurken en pakken. Wij trouwen 24 juni. Het is een hele onzekere tijd. Gelukkig hebben jullie nog niets betaalt dat scheelt in ieder geval al een hele hoop! Kan je voor je zoontje niet een pak kopen bij h en m of iets dergelijks? Dan ben je een zorg minder!

 • XdebX

  Dat zou eventueel kunnen.. we wilden alleen juist hem exact hetzelfde laten gaan als z’n papa.. dus dat is wel een dingetje..

 • mammavaneenmeisje

  Wat vervelend dat het allemaal zo samenloopt.

  Na het lezen van je verhaal heb ik wel een paar onduidelijkheden/vragen.

  Willen jullie de bruiloft verzetten ivm de zwangerschap door kans op vroeggeboorte of juist ivm coronavirus?

  Ben je evt. bereid om consessies te doen voor de bruiloft (mocht dit nodig zijn -> kans is realistisch)?

  Je geeft aan dat je vorige zwangerschap traumatische verlopen is en deze tot dusver ook. Ik krijg het idee dat je onbewust de angst van je vorige zwangerschap meeneemt in deze zwangerschap. In dat geval is het belangrijk om dit uit te spreken naar je verloskundige. Zij kunnen je helpen.

  Probeer ondanks alles te genieten van het nieuwe leven dat in je groeit! 🤰🏼

 • XdebX

  Nee in januari kwamen we erachter dat ik zwanger was en toen hebben we alle voorbereidingen gewoon doorgezet, maar nu Corona om de hoek is komen kijken brengt t zo enorm veel stress die ik nu echt niet kan hendelen... De reden dat we nu dus willen verplaatsen is eigenlijk een combinatie van dus... Door de Corona heb ik echt teveel stress waardoor ik bang ben dat dit ook z’n weerslag zal hebben op de zwangerschap...

  Heel eerlijk gezegd: nee. Ik ben echt geen bridezilla, maar we hebben het hier nu al 9 jaar over, nu ruim 1,5 jaar bijna 2 jaar alles aan het plannen geweest om een droom feest te maken, ik ben eerlijk gezegd niet bereid om het nog verder aan te gaan passen, er zijn al genoeg dingen waar we speciaal voor hadden gekozen die ik nu niet mag ivm de zwangerschap, ik ben niet bereid me nu nog meer aan te moeten gaan passen.

  Mijn partner heeft dit vorige week ook aangekaart bij de gynaecoloog, daar heb ik toen een tijd mee gepraat erover en die wou me inderdaad de rest van de zwangerschap in de gaten houden en goed begeleiden om me nu echt een betere zwangerschap te geven maar door alle maatregelen die nu worden genomen zal ook deze begeleiding niet meer kunnen want alleen de hoogstnodige afspraken gaan nog door.... 😔 Heb ik zeker wel begrip voor hoor! Wil hier niet nu af worden geschilderd als een prinsesje die alles wil, nee, zo is het echt niet.. Je wilt al zo lang een groter gezin en al enorm lang trouwen, dit loopt nu tegelijk maar dr kwam nog iets om de hoek kijken en nu word overal een zwarte zware wolk overheen geschaduwd voor m’n idee..

 • mammavaneenmeisje

  De bruiloft en jullie kinderen zijn zo te horen al een lange gekoesterde wens. Zoals je aangeeft wil je er geen schaduw over laten glijden. Mijn advies zou dan zijn om de bruiloft te verplaatsen en kijken of de locatie wil middelen aangezien er nu bijzondere omstandigheden zijn. Je zou kunnen vragen of het bijv. kosteloos verplaatst zou kunnen worden. Willen ze dit niet dan zou je kunnen kijken of ze het bedrag willen middelen. Als ze daar ook niet voor open staan dan zou ik mijn verlies nemen en de €2000,- (hoe zuur ook) betalen en de bruiloft annuleren. Mocht je dit te rigoureus vinden dan kan je altijd kijken (mits je rechtsbijstand hebt) of er in deze bijzondere situatie nog andere mogelijkheden zijn.

  Ik denk dat het jezelf heel veel rust kan geven als de zorgen rondom de bruiloft weggenomen zijn.

  Wat fijn dat je partner het aangekaart heeft bij de gynaecoloog. Weet je zeker dat de afspraken bij de gynaecoloog niet door kunnen gaan? Je zou kunnen vragen of je evt. tussentijds telefonische afspraken kan/ mag maken.

  Als tip bij de echo’s ga met je man en je zoon videobellen via whatsapp/FaceTime. Zo kan je man en je zoon op afstand toch meegenieten.

 • Zeldawarrior

  Tsja, ze zeggen: als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat. Logisch dat je stress hebt van dit alles en de zwangerschapshormonen maken het er niet makkelijker op! Ga eens een avondje zitten met je verloofde om een aantal mogelijke scenario's uit te werken (wat doen we als...), dan kunnen jullie samen keuzes maken. Iedereen zit momenteel in een vergelijkbare situatie en helaas is het erg onzeker hoe lang de situatie gaat duren. Ik duim voor jullie dat dit virus snel het veld ruimt en dat iedereen weer een beetje kan ademhalen. Letterlijk. Sterkte! 🍀🍀🍀

 • Soccer-Mom

  Even inademen en uitademen. Je weet zelf ook dat 3 juli nog erg ver weg is. Voor hetzelfde kan het dan allemaal gewoon doorgaan.Het is mij alleen niet duidelijk of je wilt cancelen vanwege je zwangerschap of vanwege Corona. Bespreek met de leveranciers van het pak van je zoon en van je jurk de mogelijkheden.Denk vooral in mogelijkheden en niet in grote drama's. Bespreek e.e.a. met je partner. Dat scheelt een hoop stress.

  Trouwens, een kennis van mij had gewoon kraamzorg na de vroeggeboorte (met 32 weken) van haar eerste kindje.

 • XdebX

  Ik ben normaal ook echt een positief en realistisch denkend persoon en denk juist altijd in oplossingen maar sinds deze zwangerschap voel ik me echt een enorm wrak. Het pak van onze zoon hebben ze 6 weken voor nodig om te maken dus dit moet in mei, mijn jurk moet halverwege juni, mja zoals je nu ook merkt, ze kunnen tot een dag van tevoren zelfs opgeven dat iets niet door mag gaan.. Daarom zeg ik dat afwachten tot 1 juni ook geen nut heeft... Mochten ze t daarna doortrekken tot 30 juni dan NOG kan de locatie mij aan kosten helpen.. Echt.. ik weet t gewoon allemaal niet meer...

 • XdebX

  Ik ben normaal ook echt een positief en realistisch denkend persoon en denk juist altijd in oplossingen maar sinds deze zwangerschap voel ik me echt een enorm wrak. Het pak van onze zoon hebben ze 6 weken voor nodig om te maken dus dit moet in mei, mijn jurk moet halverwege juni, mja zoals je nu ook merkt, ze kunnen tot een dag van tevoren zelfs opgeven dat iets niet door mag gaan.. Daarom zeg ik dat afwachten tot 1 juni ook geen nut heeft... Mochten ze t daarna doortrekken tot 30 juni dan NOG kan de locatie mij aan kosten helpen.. Echt.. ik weet t gewoon allemaal niet meer...

 • Assera

  Wat vervelend dat je er zoveel stress van hebt! Ik snap dat wel een beetje.

  Ik heb een beetje moeite met je zin "of wij in ons recht worden gesteld". Welk recht dan? Je wilt het annuleren omdat je zwanger bent, toch? Daar kunnen zij toch niks aan doen (wat dat betreft zou corona je dus nu juist helpen).

  Ik krijg een beetje het idee dat je alles wilt hebben (en een kindje en een bruiloft en....... alles moet perfect). Het is vervelend om dat in duigen te zien vallen. Ik hoop dat je snel een modus om weer te denken in oplossingen (en oplossingen betekenen in dit geval waarschijnlijk, dat je ook keuzes moet gaan maken). Kijk naar wat nog wel kan! Je krijgt een lief kindje! Dat is het allerbelangrijkste

 • XdebX

  Ik bedoel met in ons recht worden gesteld dat straks alsnog de maatregelen tot na 3 juli worden doorgetrokken en we dan dus alsnog kosteloos kunnen verplaatsen..

  Ik wou niet verplaatsen om de zwangerschap, daar hadden we in januari toen we erachter kwamen al toe besloten. Maar nu met alle stress omtrent Corona erbij trek ik het niet meer.

  Nee de bruiloft mag van mij verplaatst worden naar volgend jaar, mijn probleem is nu dat wij sowieso op enorme kosten worden gejaagd.. Je hebt een bruiloft al 1,5 jaar gepland en voor ogen, nu komt t erop neer dat wij OF annuleringskosten moeten betalen, OF alsnog door moeten gaan met de voorbereidingen (jurk naar buik aanpassen, pak aanmeten zoontje, uitnodigingen versturen) en als dat straks te horen krijgen dat 3 juli nog steeds niet door kan gaan dan kunnen we dat pak van onze zoon weggooien want die gaat ie nooit meer passen, uitnodigingen zijn dan voor niks geweest en mijn jurk moet weer compleet aangepast worden want volgende keer zal ik dan niet meer zwanger zijn...

  Kortom: hoe dan ook kost t ons enorm veel en ik weet gewoon nu echt niet meer wat ik moet doen..

 • Assera

  ik vrees dat je eigenlijk maar één ding kan doen. accepteren dat dit geld gaat kosten (en troosten met de gedachte dat bijna iedereen hierdoor enorm financieel word geraakt). Het is absoluut naar. Maar hoe eerder je je eroverheen kunt zetten, hoe eerder het pijn geleden is. Voordeel is wel, je kan dan (als alle opties veel geld gaan kosten) kiezen wat nu het beste bij je past zonder dat je op de fianciën hoeft te letten. Kies wijs. Kies voor rust, stabiliteit en dat je aan je wensen kunt voldoen