Asociaal...

Hoii,

Gisteren in een winkel in duitsland, gleed ik keihard uit, gestrekt op de grond, omdat de vloer nat was (er stond geen bordje ‘kijk uit glad’).
En wat denk je, NIEMAND hielp.. ze keken om maar hielpen niet !! Op eigen kracht recht gekomen en dit incident gemeld bij de kassa...
Ook hun vroegen niet of alles goed was (terwijl ze mijn zwangere buik zagen met de tekst 50% mama..etc) waarom hielp niemand mij ?!? Ik was boos en heb gescholden waarom NIEMAND helpt😡.. mijn knie werd helemaal dik en blauw & ik moest hinkelend naar de kassa ivm pijnlijke voet..
Uiteindelijk uit duitsland, heb ik de VK gebelt en ik kon gelijk komen, de kleine bewoon goed & het hartje hoorde en zag er ook goed uit, gelukkig !!
Nu de twijfel of ik even naar de huisarts ga voor mijn voet, want lopen gaat wat moeilijk... maar ik ben zo een held die denkt ach gaat wel vanzelf over...

Sorry voor mijn geklaag maar pfff, waar is de behulpzaamheid van de mens naar toe ?!

1665 x gelezen, 3

reacties (28)


 • tweede83

  mijn zoontje was amper 2 en was keihard gevallen op de onderste tree bij de mcDonalds. Niemand die wat deed en hij zat onder het bloed. Hoe duidelijk wil je het nog hebben. Heb aan een andere moeder gevraagd of ze servetjes wilde halen, dat deed ze maar niet van harte. Wel pottekijkers. Begrijp je boosheid, alleen het helpt je helemaal niks. Hoe frustrerend.. Sterkte met je voet!

 • Wherelifebegins

  Ochjee, als ik een kindje zie (zonder moeder) en hij/zij heeft pijn probeer ik altijd te helpen (hoever ze ook toelaten van een vreemde). Mijn boosheid hielp indd helemaal niets ☺️ Bedankt voor je reactie.

 • Zon2

  Pff ik kom net terug van een minivakantie in Duitsland. Nog nooit hebben er zoveel mensen naar mijn handicappie zitten staren, schaamteloos. Echt irritant. Zelfs mensen die in een restaurant met hun rug naar ons toe zaten, helemaal omdraaien en dik 5 min staren, tot ze mij terug zagen staren. Daarna nog wel 5 keer betrapt.

 • Wherelifebegins

  TE erg 😔.. ik zou al zeggen ‘zie je het goed’...

 • nog-even!

  Ik durf niet te zeggen dat ze een zwangere buik van 13 weken als zodanig hebben herkend, en de tekst op je shirt zou mij ook niet direct duidelijk maken dat iemand zwanger is... Maar los van dat, zou het wel normaal zijn geweest als iemand een helpende hand had toegestoken... Zwanger of niet.... Ik vrees dat het toch de volksaard in jouw omgeving is.... Mijn ervaring in het zuiden was dit iig wel: "liever doen alsof je niks ziet, dan hoef je tenminste niet te groeten of te helpen..." Beterschap!

 • Wherelifebegins

  Klopt, dat is indd de mentaliteit hier ☺️. En voor 14 weken (tweede kindje) heb ik al een aardig buikje, maar indd zwanger of niet.

 • Ginette87

  Oh vreselijk!! Hoop dat het met je voet de goede kant op gaat?

  Ik was laatst boodschappen aan het doen en kreeg zo'n ontzettende kramp in m'n onderbuik en duizelig dat ik moest zitten. Zag een krukje en ben direct tussen de rekken gaan zitten. Zat nog geen 10 seconden en er kwamen 2 meiden op me af om te vragen of alles wel goed ging en ze hebben er een medewerker bij gehaald. Het oudere stel achter mij liepen lekker door en keken nog even achterom. Daar kon ik me achteraf zo boos over maken!

  Ik dacht altijd dat de jeugd van tegenwoordig niets door had wat er om hun heen gebeurde, maar man die ouderen van tegenwoordig zijn nog een stuk erger!

 • Denelientjes

  Ik ik ik en de rest kan stikken. Zo geen fijn gevoel dat dan ook echt niemand helpt! Ik zou je voet wel even nalaten kijken beter 1x te veel dan te weinig.

 • Kim-milan

  De mensen zijn tegenwoordig erg op zich zelf (ieder voor zich) mijn 2 neefjes waren vorige week in irrland(Duitsland) gingen samen van de glijbaan en op gegeven moment blijft 1 van beide met zijn voetje hangen terwijl ze naar beneden aan glijden zijn..ze gingen met hun 2 echt overkop en veel geschreeuw want zaten vol met schrammen en hun huidje was open gescheurd (warme dag en lange ijzeren glijbaan) er stonden zoveel mensen te KIJKEN!!! Maar werkelijk niemand dat even dacht om de kinderen even te helpen of ernaar toe te rennen!’ De vader was op dat moment ook naar beneden aan glijden en was echt woedend dat niemand even de moeite deed om te kijken..

 • Tredde poppe

  Oh zo ken ik Duitsers eigenlijk niet. Daar zijn ze eigenlijk meestal hoffelijker dan hier in NL. Ik kan me voorstellen dat je boos was zeg!

 • Denelientjes

  Waarschijnlijk liepen er allemaal Nederlanders

 • Wherelifebegins

  Klopt voornamelijk nederlanders

 • No-more-coffee

  Wauw, echt onbegrijpelijk. Gelukkig is alles goed ook met de kleine! Valt me wel op dat op de momenten dat er hulp geboden moet worden niemand een vinger uitsteekt en op de momenten dat t absoluut niet gewenst of nodig is is iedereen maar zijn commentaar geeft 😣 Succes met je voet en hopelijk een vlot herstel! 🍀

 • Yvette1982

  Het bah, wat vreselijk zeg en wat voor een vreselijke onbehulpzame mensen toch, bah.

  Ik kan me daar echt boos om maken.

  Laat je maar even naar je voet kijken, want kan altijd iets flink verrekt zijn of een kleine scheur. Doorlopen maakt het dan erger. Plus je moet denken, je draagt alleen maar meer gewicht mee de komende maanden en moet daarna nog genoeg met je baby kunnen doen en je andere kind. Dus ga maar even naar de arts.

  Sterkte wah, rustig aan doon en neet iegenwies zeen.

 • Wherelifebegins

  Bedankt, ik ben ondertussen al ingetaped. Volgende week vrijdag terug om te kijken of er nog een keer getaped moet worden.

 • jenniferri

  Ja behulpzaam zijn de mensen niet meer. Ik was hoogzwanger en moest met mijn ander zoontje in buggy de bus op en niemand hielp mij.

 • Wherelifebegins

  Ook zo aso, ik ben zo gebekt dat ik er dan iets van zeg.. ‘komt er nog iemand helpen’... 😛

 • jenniferri

  Ja ik durf dan niks te zeggen maar ze zien wel dat ik het moeilijk heb maar even helpen op te heffen gaat niet rrrr

 • Mama-van-meisje

  Dat is toch echt verschrikkelijk. Word van dat soort dingen altijd best bang. Wat als t een keer echt mis is. Stapt men dan gewoon over je heen en doen ze niks?

 • Wherelifebegins

  Dus dat, mijn partner was geschrokken en ook boos om het feit dat niemand hielp. Alsof de mens niet durft te helpen zo leek het wel.

 • Mama-van-meisje

  Je hoort dat wel vaker inderdaad. Dat er mensen verdrinken in t kanaal omdat iedereen staat te kijken totdat een ander wat doet.

 • DeVriesjes

  Nee tegenwoordig pakken ze hun telefoon en gaan je filmen. Tuig van je medemens moet je het hebben.

 • Wherelifebegins

  Momenteel zit ik bij de fysio mijn voet word zo ingetaped !! Bedankt voor jullie reactie. En Ja blijkbaar allemaal laks in duitland.. mijnnn god kan me er nog over opwinden...

 • Mama-van-meisje

  Gelukkig is je voet in orde en jij ook! Vergat ik helemaal te zeggen. Hoop dat de tape snel verlichting bied.

 • Wherelifebegins

  Bedankt ! X

 • Chudo

  😱 wat erg!

  Hebben ze allemaal zo lak in duitsland??

  Schandalig zeg hopelijk gaat het snel beter met je meis!

 • Sharon

  Ik zou even langs de dokter gaan..en jeetje wat een nietsnutten om je heen zeg .

  Sterkte met je voet