Weet niet hoe het allemaal moet

Hallo mama's,

Momenteel ben ik 13 weken zwanger van de 2e.
Heb al een kindje van 3,5, maar ze is al een sinds mijn 6e week bij opa en oma.
Ik heb te maken met een hg zwangerschap en heb 2 x in het ziekenhuis gelegen voor uitdroging.
Inmiddels gaat het best goed en geef ik amper over.
Zelf logeerde ik ook vanaf 6 weken bij mijn ouders en mijn man zat met zijn werk, dus we zijn als gezin gescheiden.
Sinds woensdag slaap ik de nachten weer thuis met m'n man, maar mijn dochter is nog bij opa en oma.
Ik zou graag weer samen thuis willen zijn, maar ik weet niet hoe ik voor m'n dochter moet zorgen overdag.
De hele situatie hakt er best wel in en ik ben ook veel somber waar ik weer voor bij het ggz loop.
De zwangerschap duurt voor mijn gevoel nog heel lang en hoe kom ik de dagen door.

Sorry moest even m'n hart luchten. Hopelijk hebben jullie tips en ideeën!

Liefs!

2393 x gelezen, 5

reacties (0)


 • Girliemom

  Ik weet hoe het voelt. Hebb2 dochters van 10 en 6 en bij beide hg zwangerschap gehad.. Bij de jongste heb ik de hele sinterklaas periode in het ziekenhuis gelegen en uiteindelijk heb ik tot 20 weken met sonde voeding gelopen. Mn oudste heeft daar echt wel heeel veel moeite mee gehad. Nu ben ik onverwachts zwanger van nr 3. Gelukkig nog nergens last van, hoop dat dat zo blijft.

  Ik hoop voor jou dat je je snel beter voelt en dat je de rest van je zwangerschap lekker met je gezinnetje kan doorbrengen. Sterkte!

 • Babyfase2

  Agh meid, ik leef met je mee. Ben inmiddels 28 wk zwanger van ons tweede kindje en net zoals bij de eerste van week 6 tot en met de bevalling misselijk, beroerd en spugen. De hele dag, bah! Onze dochter is inmiddels 2,5 jaar en heeft de eerste 16 weken ook veel tijd doorgebracht met de opa en oma's. Die kwamen hier elke dag en nu het iets beter gaat een paar keer in de week. Zo kon ik haar toch nog zien en enigzins tijd met der doorbrengen op de goede momenten. Het is pittig maar nu ik al zo ver ben voelt het als een overwinning. Ik kan je verder geen raad geven aangezien ik ook alles heb geprobeerd maar niks hielp. Het enige wat ik nu doe is eten waar ik zin in heb op de momenten, tijdens hele heftige dagen heb ik medicatie en proberen zoveel mogelijk te rusten want door inspanning wordt bij mij de misselijkheid alleen maar erger. Om nog maar te zwijgen over de maagpijn die sinds week 6 niet meer is overgegaan... Jij kunt dit!

 • Salamandertje

  Mijn laatste was ook een Hg zwangerschap. Ik kreeg Nutricia drankjes om aan te sterken. En zetpillen tegen de misselijkheid. Ik moest een half uur voordat ik opstond wat eten. Zoek dingen die je lekker vindt, cola hielp bij mij ook met kleine slokjes tegen misselijk zijn. Sterkte en vraag desnoods hulp in huis zodat je oudste ook gewoon thuis kan zijn...

 • Alisya

  Wat naar en heftig. Heb je de alternatieve sector al geprobeerd? Antroposofische arts/homeopaat heeft misschien wel iets voor je? Ik hoop dat je gauw weer je gezin bij elkaar hebt. Misschien kan er een maatschappelijk hulp bij je komen?

 • Augustus2018

  Hey meid wat heftig voor je!!

  De enige oplossing welke ik mij kan bedenken is om ook bij (schoon)ouders in te trekken.

  Zo ben je dicht bij je dochter, kan je van haar genieten maar de momenten dat het minder gaat en je bv in bed ligt zijn opa en oma er voor haar :)

  Heel veel sterkte

 • Wisterias

  Hoe is je netwerk kan je daar wat hulp van vragen? Werk je normaal gesproken en gaat je dochter naar kdv of peuterspeelzaal? Ken je daar ouders van die wat voor je zouden kunnen betekenen? Is wel belangrijk denk ik dat je dochter thuis is. Of bijv maar paar dagen in de week bij je ouders ipv hele week. Misschien kan je man even komende weken een vakantiedag per week opnemen zodat hij thuis is een dag? Contact met buren of mensen uit de buurt die kunnen helpen al is het maar wat in je huishouden dat jij er kan zijn voor je dochter.

 • AshleyJessy

  Ik weet niet of je recht hebt op subsidie maar je kan altijd een gastouder in huis nemen . Ik was vroeger gastouder bij een peuter van bijna 2 toen zn moeder zwanger was van een tweeling. Voor moeder een ontlasting, voor hun zoon heerlijk want toch thuis bij ouders. We gingen dan vaak op stap zodat moeder kon slapen. Of ze ging mee maar dan rende ik achter die peuter aan.

  Ik bleef wel daarna ook als oppas, toen moeder weer ging werken.

 • Florien84

  Oei ik zou je kind toch naar huis halen. Misschien kan je hulp in huis krijgen zodat je wel ontlast wordt. Voor je kind lijkt het mij heel belangrijk als het bij zijn ouders is. Sterkte.

 • Wanhopigemama

  Ja dat is ook mijn gedachte wel. Even kijken of er via WMO iets geregeld kan worden.

 • Wanhopigemama

  Ja dat is ook mijn gedachte wel. Even kijken of er via WMO iets geregeld kan worden.

 • Myrtheflower

  Kunnen opa en oma bij jullie komen, met de kinderen?

 • Wanhopigemama

  Die zijn al best op leeftijd en thuis konden ze hun eigen dingetjes ook een beetje blijven doen, dus dat gaat lastig worden denk ik.😬

 • Myrtheflower

  Je kan het altijd vragen, niet geschoten altijd mis is volgens mij het spreekwoord :)

 • Wanhopigemama

  Dat is zeker waar!😉