Nog een vraagje over borstvoeding

Hoi dames
Ik heb nog een vraagje over borstvoeding...word dit ook om de 3 uren gedaan zoals bij flesvoeding?
En hoe weet je of je kleintje genoeg heefd gehad? Bij fles voeding weet je namelijk hoeveel je geeft

417 x gelezen, 0

reacties (8)


 • Mamavan4schatjes

  Ik voed op verzoek (als ik een baby heb). Dan kan er 3 uur tussen zitten, maar soms is dat ook elk uur, maar dat is maar tijdelijk. Aan de plasluiers kun je zien of baby genoeg krijgt. Bij fles zie je wat erin gaat. Ik ben er ook groot door geworden. In borstvoeding zitten afweerstoffen; heel waardevol.

 • Stokpaard

  Bel een lactatiekundige en maak een afspraak of volg een borstvoeding cursus .. borstvoeding is juist makkelijker dan fles in mijn ogen op elk vlak

 • Soccer-Mom

  Borstvoeding geef je vooral op verzoek en zolang je kindje goed groeit, voldoende plast en een algehele tevreden indruk geeft, krijg je baby voldoende voeding. Misschien een idee om een informatieavond over borstvoeding bij te wonen. Dan krijg je alle informatie op een presenteerblaadje.

 • Linnde

  Wat er in gaat, komt er ook weer uit. Dus voldoende plas en poepluiers, dan loopt je bv goed. De ontlasting vd baby kan je sowieso veel vertellen over hoe t met je kindje gaat.

  Ik voed altijd op verzoek, de eerste 6 weken/2 maanden laat ik er niet langer dan 5 uur tussen (snachts dan). Overdag niet langer dan 3 uur. Voor t maagje beter om vaker kleinere porties te geven.

  Op borstvoeding.com staan veeeel nuttige en goede artikelen.

  Voordeel van bv is dat je kindje nooit teveel kan krijgen, je hebt het altijd bij de hand, op temperatuur. Daarnaast veel lichamelijke voordelen voor jou en je baby voor tijdens de bv periode en ook lang daarna. En t is toch ook wel heel speciaal dat je kindje bij je drinkt en daarvan ook nog groeit... zo bijzonder!

 • Mama-van-meisje

  Gewoon aanleggen als er honger is. Is in t begin even een opgave maar na een maand of 3 kun je gewoon vanuit de draagzak voeden en heb je je handen gewoon vrij.

 • Vi3r-kindjes

  Ik voed altijd op verzoek. Dat kan om de 3 uur zijn, ook eerder of later. Of de kleine genoeg binnen krijgt zie je aan de plasluiers en hoe je kindje aankomt. Als die voldoende zijn zit het goed

 • babyeend

  Je kunt met bv gewoon voeden als je kind honger heeft, er zit geen maximum aan. Is je kindje tevreden of lekker in slaap gevallen heeft het genoeg, wordt het wakker en smakt het en maakt het zoekende bewegingen met het mondje heeft het weer honger. Namate het kindje ouder wordt komt er vanzelf wat ritme in. Ik heb in het begin overdag elke 2 uur gevoed, snachts zat er dan 4 uur tussen en later werden de tijden steeds langer en komt er op een gegeven moment ook ander eten bij. Ik vond het erg fijn dat ik me niet druk hoefde te maken over hoeveel ml mijn kind dronk en of dit niet te veel of weinig was. Soms kan die controle die je met de fles hebt ook juist onzeker maken. Zolang je niet een heel zwak babytje hebt, laat de bay heus wel van zich horen als die meer wil. En je kunt het ook zo proberen of die drinken wil, wil die niet stop je de borst weer weg en probeer je het later weer met de fles moet je dan een flesje maken en dan blijkt de baby toch alleen een boertje te willen laten en slaapt weer verder, staat het flesje weer koud te worden..

 • Happyfamily!

  In principe komt het niet zo krap met bv. In de kraamweek om de 3uur gevoed, overdag die ik doe ik dit nog steeds. Om 19uur voor het laatst. Dan laat ik haar komen wanneer ze wilt. Dit is vaak na 2 uur. Daarna begin ik u de ochtend weer om 7 uur omdat het anders niet uitkomt met de andere 4 kids.