Angst voor de reacties

Pff ik lig zo overhoop met mij zelf soor de ongeplande zwangerschap, ik loop met de ziel onder mijn arm. Wat zullen anderen wel niet denken. Wat zal mijn vader wel niet zeggen, dat is een man met een hele eigen sterke mening. Wat zullen mijn schoonouders wel niet zeggem, mijn broertje, mijn schoonzusje, de omgeving. Voor mijn vriend is het al in kannen en kruiken en hij zegt....we zien het wel, we laten het de natuur beslissen. Maar ik lig zo overhoop met mijzelf na het schokkende bericht van een zwangerschap die niet in de planning lag. Hoe moet ik hier in vredesnaam mee overweg gaan.......

2745 x gelezen, 3

reacties (29)


 • Liefenkids

  Ik had 11 jaar geleden exact de zelfde gevoelens, wij waren 19, en ongepland zwanger. Dacht ook wat zullen ze wel niet van mij denken, ik vond t zo spannend om het te vertellen.. maar tegelijkertijd wist ik ook dit kunnen wij ondanks school en evt negatieve gedachtes en daarna snel naast ons neergelegd. Uiteindelijk hebben wij ons voor niks zorgen gemaakt en vond iedereen het mooi en bijzonder. Het is een prachtige jongen van 11 jaar en hij heeft bijna 3 zusjes 😜

 • Anoniempje2020

  Ik begrijp je wel, ik heb zojuist positief getest en dit was ook niet gepland.

  Wel weet ik nu al dat we dit kindje groot gaan brengen, en dat dit kleintje ons gezin nog mooier gaat maken.

  Eerlijk gezegd voel ik me nu een Beetje blanco en in shock, ik kan het nog niet laten bezinken dat het echt zo is!

  Wat gaan andere hier van deken, hoe gaan ze reageren.

  Mijn schoonvader is echt een hork van een vent en gaat vermoedelijk ontploffen, dit kunnen we nu al voorspellen.

  Wij gaan het minimaal tot de 20 weken proberen voor ons zelf te houden.

  Puur zodat we er van te kunnen genieten zonder meningen van anderen.


 • Anoniempje2020

  Ik begrijp je wel, ik heb zojuist positief getest en dit was ook niet gepland.

  Wel weet ik nu al dat we dit kindje groot gaan brengen, en dat dit kleintje ons gezin nog mooier gaat maken.

  Eerlijk gezegd voel ik me nu een Beetje blanco en in shock, ik kan het nog niet laten bezinken dat het echt zo is!

  Wat gaan andere hier van deken, hoe gaan ze reageren.

  Mijn schoonvader is echt een hork van een vent en gaat vermoedelijk ontploffen, dit kunnen we nu al voorspellen.

  Wij gaan het minimaal tot de 20 weken proberen voor ons zelf te houden.

  Puur zodat we er van te kunnen genieten zonder meningen van anderen.


 • Strongmommy

  Geven die mensen die over jou lopen te oordelen jou te eten en drinken?

  Betalen zij jouw vaste lasten etc?

  Als je je teveel bezighoud met wat anderen vinden enof denken dan leef jij je leven niet voor jezelf. Ik ben nu ook zwanger van mijn 4e kindje. En ik weet ook dat men daarover een mening zal hebben. Maar ik zorg voor mijn kinderen en ik geef ze de liefde die zij nodig hebben. Alles gebeurd voor een reden en dit zal jou alleen maar sterker maken.

 • life1234567

  lekker laten kletsen!! ik heb een groot gezin en over ons wordt vast genoeg geroddeld. Niet leuk maar ja, ze doen maar!! Geniet van je zwangerschap en dit mooie kindje

 • kikkervisje93

  Het is belangrijk dat je zelf van je beslissing houden gaat, en er zelf 100% achter staat. Wat de rest er dan van vind? Heb daar a.u.b kort gezegd schijt aan. Mijn man en ik hebben jaren geprobeerd zwanger te worden, en konden niet wachten het nieuws te delen. . . Toen wij het bekend maakte, kregen we van 75% van onze fam én vrienden hele korte of zelfs geen reactie. Daar heb ik het best een tijd moeilijk mee gehad.. Nu sta ik daar boven. Wat ik hiermee bedoel te zeggen.. Mensen zullen altijd een oordeel of mening hebben.. Zolang jij en je man/gezin er gelukkig mee zijn.. Is dat meer waard dan welke reactie ook

 • Scorpio1978

  Dag mama,

  Herkenbare situatie hoor! Alleen stond bij ons, mijn man niet achter de derde. Het heeft ons bijna onze relatie gekost. Gelukkig (met hulp van maatschappelijk werk) gaan zaken nu de goede kant op en gaan we voorzichtig aftellen naar de geboorte.

  We lopen alleen nog niet zo over van blijdschap zoals bij de eerste twee, maar het komt goed. Wij zien zoveel beren op de weg, maar de kinderen (4 en 7 jaar) kijken enorm uit naar hun broertje! En ook de opa’s en oma’s.

  Waar het bij mij uiteindelijk op neer kwam: van welk besluit ga ik spijt krijgen: afbreken of niet en als gevolg toch het kindje laten komen en ervan houden?

  Ook ik was bang voor de reacties van mijn ouders en anderen. Ik (we) heb het 17 weken stil gehouden. Toen ik het vertelde was de omgeving enthousiaster dan ik. En nog.

  En er is niks mis mee als je zegt dat het een verrassing is en dat je er nog aan moet wennen. Je hoeft niet meteen over te lopen van blijdschap. En je hoeft al helemaal geen verantwoording af te leggen. Jullie leven, jullie besluit.

  Ik herken je gevoel wens je heel veel sterkte! Bedenk dat een zwangerschap niet voor niets negen maanden duurt. Je groeit er ook geestelijk in mee. Lekker cliché; ik weet het.

 • VerrassingvoorMama

  Die beren op de weg zien wij dus ook

 • VerrassingvoorMama

  Die beren op de weg zien wij dus ook

 • VerrassingvoorMama

  Die beren op de weg zien wij dus ook

 • Scorpio1978

  De beren bij ons bestaan voornamelijk uit het feit dat het leven makkelijker zou worden nu de jongste naar school gaat, minder bagage met een dagje uit, weer dat kinderdagverblijf enz. Eigenlijk het inleveren van wat vrijheden die we soort van terug zouden krijgen.

  Ook materiële zaken speelden wel mee, maar daar konden we ons redelijk snel overheen zetten. Natuurlijk gaat het allemaal wat meer kosten; er zullen andere prioriteiten gesteld moeten worden.

  Uiteindelijk kon ik het niet afbreken. Voelde niet goed. Maar het gevolg was wel dat er dus een kindje bij komt. Dat gevolg is al een heel ander gevoel dan bewust voor een kindje gaan (gepland).

  Ik vergeet van mijn leven niet meer, dat bij de eerste termijnbepaling bij de vk; ik hoopte dat het hartje niet zou kloppen... want dan zou de natuur een besluit voor ons hebben genomen.

  Volg je gevoel. Zorg ervoor dat je je hele leven achter het besluit kan staan dat je op het punt staat te nemen.

  Heel veel sterkte!

 • RawrKittyRawr

  Ach meis, je bent geen 18 meer en je hebt al langere tijd een relatie. Het zal allemaal wel loslopen. Dat heeft het zelfs bij mij gedaan, ondanks reacties dat ik abortus moest plegen bij beide zwangerschappen. Je kan meer aan dan dat je denkt, het komt wel goed.

 • MamaJL

  Oh, wat was ik bang voor de reactie van onze geplande zwangerschap. Maar uiteindelijk maakt het alleen uit wat jij en je gezin vind toch? De rest van de mensen moet even aan het idee wennen en is dan meestal wel blij voor je. Misschien moet je zelf ook nog aan het idee wennen omdat het ongepland is?

 • Liselott

  Gun jezelf wat tijd, je hoeft t niet meteen te vertellen. Wen eerst zélf aan het idee, maak n pretecho in 3d, met je man of met hele gezin.

  Pas wanneer jij een beetje gewend bent hoef je het te delen.

  Dan komen reacties ook minder binnen

 • DebsterRoos

  Oh in het hier en nu kunnen de reacties zo negatief zijn... kun je fantaseren over de toekomst? Over een meisje met 2 pluimstaartjes die kwijlkusjes blaast waar je (schoon)familie van smelt of een lekker ventje met spekbeentjes met een schaterlach waar iedereen van gaat glunderen...

  Je familie wordt een heel leven aan liefde rijker - vroeg of laat gaan ze dat merken.

 • Myrtheflower

  Waar ben je bang voor? Wat kunnen mensen je verwijten? Ik ben zo benieuwd wat hier achter zit, waarom zelf je familie zich er negatief mee bemoeien zou..

 • Barbamammie79

  Toen onze 4de kwam waren onze oudsten 8.. 11 en 13 jaar.

  Knoop dit in je oren: het wordt 1 groot feest

  Echt!

  Jullie gaan enorm genieten van dit cadeautje.... laar de rest van de wereld maar kletsen

 • lentespring

  Als alleenstaande krijg je ook vervelende reacties. Ik gooi ze tegenwoordig heel gemakkelijk overboord. Hecht alleen waarde aan meningen van mensen die ik waardeer. In het begin had ik ook moeite met veel opmerkingen zei soms niet dat ik zwanger was. Nu kom je deze mensen tegen en zien ze je lopen met een kinderwagen terwijl ze niet wisten dat ik zwanger was, hahahha. Verbaasde koppen zijn best grappig.

 • kimtwee

  Mensen vinden altijd wel iets over een zwangerschap, gepland of niet. Laat ze maar. Zolang je man en jij er achter staan is het goed! Ook hier weer: neem de tijd. Breng anderen pas op de hoogte als jullie daar zelf aan toe zijn.

 • Mommyx3

  Fuck anderen. Je bent (volgens mij) een volwassen vrouw, niemand heeft wat over jou te zeggen. Ga met je partner in gesprek over hou of wat overal is een oplossing voor het komt wel goed.

 • Anna-76

  Ik kan me voorstellen dat je flabbergasted bent en alles op zijn kop staat, maar de reacties van anderen zou ik niet mee laten wegen. Dat staat los van jou gevoel t.o.v de zwangerschap. Laat het bezinken...

 • Feria

  Waarom ben je zo bang dat iedereen het gek of raar zal vinden? Dat is het toch helemaal niet? Drie kinderen is geen twaalf en het is ook niet alsof jij al 50 bent

 • MNAZ

  Als ik naar jóuw profiel kijk dan zie ik dat je 35 jaar bent en 2 kinderen.Waarom zou het dan zo gek zijn om een 3e te krijgen?

  Luister naar jezelf en wees dankbaar dat dit kind jullie gekozen heeft als ouders want kinderen krijgen is niet vanzelfsprekend...

  Wat de buitenwereld zegt zou hier geen invloed op moeten hebben.

 • MarieAnn

  Je bepaalt zelf welke meningen belangrijk voor je zijn (je kunt bijvoorbeeld een top 5 maken), alle andere meningen doen er simpelweg niet toe. Enne andere mensen denken sowieso niet veel over jou, ze hebben het te druk met denken over zichzelf, hun eigen bezigheden. Ik snap dat je geschrokken bent, en daardoor misschien wel de angst is ontstaan over wat anderen daarvan gaan denken, maar probeer dat naast je neer te leggen. Op dit moment zijn jij en je vriend het belangrijkste, de buitenwereld kan wachten totdat je er zelf helder over kan nadenken. Succes.

 • ChaoticMomster

  Wat vooral belangrijk is.... wat vindt jij?

  Hier ook ongepland zwanger van de 5de... het is me nog niet een keer in mn hoofd geschoten wat andere hier van zullen denken.... moeten zij mijn baby eten geven??? Nee... moeten zij snachts opstaan?? Nee..... Dus wat zij er van vinden doet er niet echt toe

 • Pindakaasappel

  Ik raakte zelf ook ongepland zwanger ik was zelf erg jong. Uiteindelijk liep dit uit op een miskraam. Maar ik heb nooit veroordelende reacties gekregen op mijn zwangerschap, ook niet vanuit de familie. Mijn vader heeft ook een hele sterke mening. Hij reageerde tot ieders verbazing juist heel positief. Ik ben na de miskraam ook gelijk weer zwanger geraakt. Ook toen heb ik geen veroordelende reacties gehad, weer was iedereen blij en enthousiast. Dus wees niet bang voor de reacties. Je maakt het erger in ie hoofd dan dat het is!

 • My-Two-Pride-and-Joys

  Wat maakt dat je zo bang bent voor de reacties dan? En ze hoeven toch ook niet te weten dat het ongpland is, dat doet er toch helemaal niet toe? En nieuw leven dat in je groeit is toch geen schokkend bericht? Dat is toch goed nieuws? Goed het is even schakelen als je er niet op gerekend had en kan je wereld even op zn kop zetten maar als het bij jullie welkom is wat doet de mening van anderen er toe? Zeg dat ook gewoon. Mensen hebben altijd overal een mening over, maar daar moet je niet van wakker liggen. Het is jullie leven.

 • AshleyJessy

  Het belangrijkste is wat JIJ Ervan denkt Zonder dat je aan de meningen van anderen denkt. Jouw lichaam. Jouw leven.

  Ik had een stukje getypt over stappen ondernemen , daarna las ik je vorige blog. Nvt meer dus ..

  Sterkte deze periode! Liefs.

 • Pcuk

  iig loslaten wat andere denken. Het js tenslotte jullie leven. Mensen denken altijd ergens iets van.