Vandaag even onzekere mama

Vanmorgen dropte ik mijn zoontje bij de kdv, was lekker druk dus moest even wachten. Ik kijk om me heen en zie allemaal mooie mama's. Leuk gekleed, haar netjes, sommige wat make up aan etc.

Kijk ik naar mijn reflectie en schrik ik want ik lijk helemal niet op die mama's.

Ik doe niet aan make up, heb altijd dezelfde paardenstaart en draag enkel de trouwring verders geen juwelen. Ik voelde me flink onzeker.

Thuis trek ik de kleerkast open en schrik nogmaals. Ik heb enkel basic kleding (effen zwart/blauw).

Bovendien heb ik al sinds puberteit overgewicht.

Vandaag raakt het me allemaal zo hard dat ik de hele dag chagrijnig ben en loop te janken, terwijl dit mijn me-time dag is omdat zoontje even naar de kdv is. Ik voel me plots niet meer genoeg voor hem.

Mijn man vroeg na mijn uitleg gelijk 'Ben je niet zwanger aangezien je zo emo bent?'

🤪

O wat wil graag een goed geklede slanke vrouw zijn, en een leuke positieve mama maar vandaag voel ik me heel even een saaie huiswalvis 🤪

1040 x gelezen, 2

reacties (12)


 • boterbloemen

  Herkenbaar hoor, ook zo'n punt gehad. En na een tijdje mopperen en sippen, was de conclusie dat ik de boel ook best wel had laten versloffen en dat ik me daar niet fijn bij voelde. Na de zwangerschappen was ik zoekende naar juiste maten, pasvormen en stijl, en had daardoor een kast vol net-niet spullen. Dus ik heb een tijdje terug meer dan de helft van mn kleding weggedaan en minder terug gekocht. Eerst veel bekeken en een stijl gevonden/bepaald. Daarna minder maar beter gekocht (alleen maar mooie kwaliteit, passend bij mn figuur, levensfase, stijl, etc.) Voelt zoveel beter! En minder keuze is heel fijn, sneller gekozen en je draagt dan echt alles wat je hebt. Goed ondergoed hielp ook, voel me veel beter in mn nieuwe beha's😄 En wat mooie loungekleding. Zodat als ik op thuiswerkdagen of mamadagen gewoon in een huispak naar het schoolplein kan zonder slonzig te zijn. Een paar keer week de moeite nemen om je haar eens anders te doen. Voor mij hielp dat, ik kon eerst niets en heb nu een paar 'go to' kapsels die ik snel voor elkaar heb, met net zoveel moeite als een staart zeg maar. Lange leve youtube en pinterest.

  Make up heb ik nooit veel mee gehad, heb alleen mascara op en houd mijn wenkbrauwen bij. Sieraden ook niet, alleen een trouwring. Je kunt het prima simpel houden, als het maar verzorgd is.

  Maar vergelijk je niet met anderen. Lang niet elke moeder staat tiptop op het plein, en lang niet elke moeder wil dat ook. Maar als je jezelf minder fijn voelt, lijkt het gras aan de overkant al sneller groener. Alleen, die moeders die je opvallen, vallen waarschijnlijk op omdat ze lekker in hun vel zitten en dat uitstralen, niet omdat ze een mooie trui aan hadden of make up op hadden. Want een moeder met een simpele paardenstaart, zonder make up in een basic outfit kan ook gewoon stralen hoor. Jij ook! Wees lief voor jezelf 🤗

 • Chudo

  Ohh echt herkenbaar dit.

  Andere moeders zien er uit alsof ze alles op de rit hebben en hun huis zou ook vast pico bello zijn😂

  Als ik me dan eens leuk aankleed en make up op doe voel ik me echt mooi en denk ik waarom doe ik dit niet elke dag?

  Ik heb voor mijzelf besloten in elk geval niet in mn jogingsbroek meer naar buiten te gaan.

  Ik zou als ik jou was lekker eens gaan shoppen en naar dekapper. Wat leuke makeupspulletjes. Verwen jezelf eens lekker.

 • Nicolette87

  O joh ik draag bijna nooit make-up en liep er vandaag in een vormeloze regenjas… ik kijk eigenlijk niet echt naar andere ouders haha. Leuk aankleden etc. doe ik wel bij andere gelegenheden. Moet wel zeggen dat dat me wel goed doet.

  Eens een gezellig shop middagje plannen met een vriendin?

 • Jobbie

  Herkenbaar helaas. Je wordt er geen mindere mama van, maar het onzekere gevoel is heel vervelend. Oordelen blijven mensen toch wel. Kijk, die draagt dat merk, die hakken zijn hoog, weer dezelfde armband, die kleur broek staat niet bij de schoenen, dat soort kleding staat alleen vrouwen met die en die vorm etc. Sorry, ik had (had!) een hele modieuze vriendin, kwam bij wijze van spreken gestijld uit bed en had toch nog altijd iets te klagen (over zichzelf en anderen). Ik hoop dat je je volgende vrije dag wat leuks voor jezelf kan gaan doen :).

  Als je er wel wat aan wil doen, ga sporten en winkelen met iemand die er kijk op heeft. Blijf wel jezelf. Zo. Ik word boos merk ik, al die onzekerheid, wat is dat zonde van onze tijd eigenlijk.

 • CWD88

  Haha je hoeft toch niet een slanke bouw te hebben om er goed uit te zien! Ga eens lekker shoppen. Neem desnoods een vriendin mee die je een beetje uit je eigen comfort zone kan trekken door dingen te passen en proberen die je niet gewend bent wie weet ontdek je wel een hele leuke style die past bij jou waarin je je weer helemaal lekker voelt.

  En make up is geen noodzaak om er leuk en verzorgd uit te zien toch.

 • Watzouhetmooizijn

  Als jij niet tevreden bent met jezelf kan alleen jij er iets aan doen. Alleen nooit vergelijken met een ander want je hoeft niets wat een ander wil

 • Myrtheflower

  Ach, hier ook geen sieraden op trouwring na, en geen make-up. Mn haren niet geverfd, gewoon zoals ik ben, lekker praktisch, geen poespas en opstaan kost niet veel tijd. Een bewuste keus. En ik denk dat dat in jou geval ook zo is, je hebt ooit een keer keuzes gemaakt, waardoor dit je garderobe is, waardoor dit je verschijning is. Als je er niet tevreden mee bent, ben jij de gene die dat kan veranderen. En als het emotionele gedeelte eenmalig was, herinner je dan dat niemand perfect is, ook niet de slanke mama met de mooie make-up en perfect gekozen kleding.

 • Nog-even!

  Haha, ik dacht ook meteen: zou ze zwanger zijn

  Bedenk dat veel moeders op het kdv direct doorgaan naar een baan waarvoor ze enigzins opgedirkt moeten zijn, om het maar even plat te zeggen

  Doe jezelf een lol, en koop een leuk nieuw shirt waar je je mooi in voelt. Wees jezelf.

  Maar vergelijk jezelf niet met anderen. Niet iedereen vindt make-up en sieraden mooi. En dat is prima, toch? Als jij blij met jezelf bent, straal je meer moois uit dan 20 lagen make-up kunnen doen

 • Mama-Manda

  Wil je jezelf dit niet aan doen.

  Ik ben zelf ook een moeder die de hele dag in simpele shit loopt en zich pas opdoft als ze met dr gezin op pad gaat.

  Verder kan t me geen ruk schelen wat iemand van me denkt. M’n gezin is gelukkig. M’n man klaagt niet. Dus ik loop lekker rond met m’n mombun en m’n trainingsbroek of spijkerbroek en trek me van niemand wat aan.

  Ik draag ook nooit make up. Heb ik nooit gedaan. Alleen op speciale gelegen en dan valt t ook meteen op!

 • soccer-mom

  Nou en, niet iedere vrouw hoeft eruit te zien als een modepopje. Sommige vrouwen zijn netjes gekleed en in de make up omdat ze wellicht zich netjes moeten kleden voor werk. Niets van aantrekken. Ga lekker shoppen en koop wat leuke kleding. Ook als je volslank bent, kan je je prima netjes en mooi kleden.

 • Hopefull1990

  Ah lieverd toch! Mooi aan de buitenkant wil niet zeggen dat ze ook een mooi innerlijk hebben

  Daarnaast kan je aps vollere vrouw er ook mooi uit zien. maarrr is dit voor je beeld wat andere van je vinden of wil je het zelf?

  Als je het zelf wilt is het tijd om er iets aan te doen. Kijk op pinterest wat jij een mooi kapsel en mooie kleding vindt en ga shoppen. Make-up erbij en lets go.

  Voel je er niks voor? Accepteer dat jij jij bent en hun hun. Iedereen is anders en gelukkig!

 • Javian

  Je kan ook een goed geklede iets steverige vrouw zijn! Oftewel tijd dat je eens lekker voor jezelf gaat shoppen, een paar leuke setjes in je kast! Ik kan natuurlijk niet in je portomonee kijken maar het hoeft niet altijd duur te zijn om er leuk uit te zien!

  Ik heb soms ook van die dagen dat ik mijzelf een dikke vette lelijke walvis voel maar dan helpt het als ik even wat leuks aan trek, make upje op en stralen.

  En hoe je er ook uitziet je bent je zoontje altijd waard, die kijkt daar echt niet naar!