5 weken zwanger echo niks te zien

Hallo allemaal,

Ik was vandaag bij de verloskundige geweest. Ze dachten dat ik al 7 weken zwanger was,
Maar op de echo zagen ze een leeg vruchtzakje. Toen de verloskundige deze ging opmeten kwam er te staan:
5 weken en 3 dagen. Als ze ging inzoomen op 't lege vruchtzakje dan zag ze heel klein iets aan de rand van 't vruchtzakje zitten.
Ik heb hiervoor bloed verlies gehad, maar alleen met afvegen. Ik ben geen stolsels verloren, geen buikpijn of maandverband nodig bloedverlies was alleen bij inspanning. Verder gevoelige en pijnlijke borsten, veel plassen en honger.
Nu is mijn vraag, wie had er nog meer een echo dat je minder ver was dan je dacht en was er een leeg vruchtzakje te zien?
Had een test gedaan gewoon voor m'n eigen gevoel, en die gaf zwanger +3 aan. Ik moet nog 3 weken wachten voor ze een nieuwe echo doen,
Maar ik ben echt ongeduldig. Hoop dat iemand me kan helpen.

1042 x gelezen, 2

reacties (21)


 • Boxie7

  Hoi hoi...

  Mocht je inmiddels nog langs komen voor echo??

 • TrotsemamaM

  Hoi,

  A.s vrijdag mag ik langs komen. 't blijft me bezig houden. Nog wel testen gedaan om te kijken of 't eventueel lichter zou worden 't streepje. Maar bij de testen die ik heb gedaan staat er bij 't test venster al een duidelijke streep binnen een paar seconden nog voordat 't controle venster een streep laat zien. Nog even wachten op de echo, maar ben ongeduldig

 • Boxie7

  Hier ok in februari een leeg vruchtzakje, zeiden tegen mij gelijk deze week krijg je een miskraam. Week erna weer ziekenhuis medicatie gekregen voor miskraam op te wekken. Vruchtzak groeide soort van wel.. lichaam zei zwanger en testen bleven ook positief ivm aanwezig hcg in je bloed. Zeiden ook dat ik vruchtje waarschijnlijk al verloren was maar ik had helemaal geen bloedverlies gehad. Hoor idd een hoop goede verhalen.. maakte ik mezelf een week lang ook gek mee. Zou vragen volgende week idd weer terug te mogen.. 3 weken in de stress ook niet goed!!

 • TrotsemamaM

  Wat heftig voor je dat je dat hebt moeten meemaken.

  Ik vind 3 weken wachten echt lang, ik zit de hele tijd van ben ik 't nu wel of niet.

 • C.helletje

  Jeetje wat ontzettend rot! Ik hoop dat je gewoon een late eisprong hebt gehad en dus minder ver zwanger bent dan iedereen dacht. Ik duim voor je mee dat je eerder dan die drie weken duidelijkheid hebt en een gezond mini mini op je echo hebt staan!

 • TrotsemamaM

  Lief van je 😊 dank je wel

 • Bibi007

  Zou het 'kunnen' / mogelijk zijn dat je rond de 5 weken, 3 dagen zwanger bent?

  Want waarom dachten 'zij' dat je 7 weken zwanger moest zijn?

  Een leeg vruchtzakje is (namelijk) voor de rest volgens mij heel goed mogelijk met die termijn.

  Succes!

 • TrotsemamaM

  Toen ze de meting ging doen van 't vruchtzakje stond er 5 weken en 3 dagen.

  Ze gingen uit van m'n laatste menstruatie 25 juni waardoor ze dachten 7 weken. In juli alleen wat roze bloedverlies gehad. 1e week van augustus 7 dagen nadat ik m'n menstruatie moest hebben, had ik 't rode bloedverlies. Dat was 3 dagen en had genoeg aan een inlegkruisje. En dat was echt alleen met inspannen qua 't huishouden doen etc. Ik denk dat ze daarom uitgingen van juni m'n menstruatie dan juli.

 • Bibi007

  Dan ben/was je misschien sowieso al wat aan het schommelen met je menstruatie. En is het niet echt duidelijk wanneer je laatste menstruatie nou was. Die bloedingen hoeven niks te zeggen qua menstruatie of miskraam. Kan van alles geweest zijn.

  Maar spannend.

 • TrotsemamaM

  Ja dat is waar.

  Ik maakte me meer zorgen omdat er niks te zien was op de echo, en ze omdat ik had verteld over 't bloedverlies gelijk dacht aan een miskraam.

  Best lastig om dan te wachten op de volgende echo niet wetende of je nu zwanger bent of een miskraam hebt. Maar dank je voor de informatie/je advies 😊

 • Mimzzy

  Hier ook gehad, niets te zien, ze dachten dat ik niet zwanger was.. als ik na 2 weken niet ongesteld was geworden mocht ik terug komem voor een nieuwe echo.. Na 2 weken was ik wel 7 weken zwanger en toen zagen we een klein garnaaltje met een kloppend hartje.. nu is Daniël inmiddels al 8 weekjes oud!

 • TrotsemamaM

  Aaah super!

  Ben erg blij voor je dat 't goed is gegaan. Nog gefeliciteerd met je zoon 😊

 • keizerswensje

  bij mij op 9 weken (mijn telling) echo gehad en vruchtje opgemeten op 6 weken met zwakke hartslag. volgende dag curretage gehad maar ik hoor hier vaak (veel vaker dan dat het slecht gaat) dat dat gewoon goed gaat (ondanks datum van positieve test). gewoon afwachten dus en zien wat er gebeurt (eventueel nog eens testen om te zien of hij donkerder is/wordt (voor je gemoedsrust kan dat geen kwaad)?

 • TrotsemamaM

  Jeetje wat heftig!

  Ik had een clearblue test gedaan nadat ik van de verloskundige vandaan kwam. En die gaf aan zwanger 3+. Ik had daar eigenlijk al bij verwacht dat er al of niet zwanger zou staan of minder dan 3+. Ik denk dat ik gewoon een normale test ga halen en die later nog eens ga doen om te kijken of deze lichter wordt of niet.

 • Joola

  Zelfde verhaal hier. Helaas bij mij niet goed afgelopen, en werd een miskraam. 3 weken wachten zou ik niet doen. Ik zou een echo over een week aanvragen.

  Ik duim voor je!

 • TrotsemamaM

  Ow echt, wat naar voor je!

  Hoe gaat 't nu met je?

  Dank je wel, ja ik ga morgen gewoon bellen om te vragen of ik volgende week mag langs komen.

 • Chudo

  3 weken duurt wel heel lang! Kan je over een week niet? Ik zou geen 3 weken afwachten.

  Wanneer was je eerste positieve test?

  Ik wil je veel kracht wensen en hoop op eem goeie afloop!

 • TrotsemamaM

  De eerste positieve test deed ik 3 weken geleden, maar toen was hij nog wel licht. Vorige week toen ik wat bloedverlies had en de verloskundige had gesproken een test gedaan en 't streepje van 't test venster stond er eerder dan 't streepje van 't controle venster. Dat was echt een knal test.

  3 weken vind ik ook erg lang, 't maakt me echt onzeker en weet niet wat ik nu moet denken. Zwanger of een miskraam.

  Dank je erg lief van je

 • Nog-even!

  De testen kloppen met de termijn. En met 5 weken zie je meestal idd nog niks... Bij onze zoon zagen we pas eind week 6 een stipje in de vruchtzak en halverwege week 7 een hartje... Ik zie eigenlijk geen reden tot ongerustheid, als je incalculeert dat je laatste menstruatie in dit geval niets zegt over het tijdstip van je eisprong...