Eerste Nederlander corona virus in Tilburg opgenomen

Zoals mijn titel al zegt... Er ligt een man in Tilburg in 2 stedenziekenhuis... Ik woon daar... Lekker dan... Man is in Lombardi Jen geweest... Benieuwd hoe snel dit nu gaat...

2928 x gelezen, 4

reacties (72)

1 2 • china-dad

  Ik lees hieronder wat over mensen die niet bang zijn, hooguit voor paniek.

  Nu woon ik in HET corona land, China. Ik dacht eerst ook van ach, het zal wel, en hoopte dat het snel zou overwaaien. Niet dus. Bijna het hele land ging op slot. Ik heb vier weken straight opgehokt gezeten. De compound mag je alleen in of uit met een permit. Tussen thuis en werk wordt mijn temperatuur letterlijk driedubbel gecheckt. Chinese fabrieken liggen massaal stil, de economie krijgt een megaklap. Dat vind ik alles bijelkaar wel een beetje overdreven voor iets wat 'een gewoon griepje' is. Als het niet serieus is ga je niet je eigen economie om zeep helpen.

  Kan zijn dat het voor de meesten nog een ver van mijn bed show is - was het voor mij in het begin ook - maar voor mij in Peking is het echt raar om te lezen dat mensen proberen te doen alsof er niks aan de hand is.

  Het gaat in China nu juist de goede kant op omdat ze de boel flink zijn gaan aanpakken.

  Dat wil allemaal NIET zeggen dat iedereen nu in paniek moet raken. Dat is ook weer niet nodig. Je moet alleen wel zorgen dat je dat virus in elk geval buiten je eigen huis houdt. Dat doe je niet door in paniek te raken. Dat doe je door te zorgen dat je niet in een volle trein met 1 hoestend mens te gaan staan. Door sowieso druktes te mijden. En verder nieuws over de besmette mensen in Tilburg, Limburg, Amsterdam scherp in de gaten te houden. Ik vind het helemaal niet raar om nu een mondkapje op te zetten als je je in de Kalverstraat begeeft. Dat kan ook zonder paniek.

  Maar ja... ik woon dan ook in Peking.

 • Nog-even!

  Helemaal eens!!

 • Trotsemama<3

  Ja zij woont bij 'm eouders in de straat maar haar vriend komt uit loon. Als 't goed is hebben zij niks maar moet nog bekend gemaakt worden.

 • Trotsemama<3

  Ik zoek 't ook echt niet op maar vind het toch te gek dat iedereen zo massaal in paniek schiet. En daar ben ik dus bang voor dat alles hierdoor oa op slot raakt.

  En ik maak me dna op dit moment ook drukker om die man uit loon die hier nu als ene idioot bedreigt wordt omdat hij de 1ste in nl is en doordat hij is gaan carnavallen (toen hij nog geen ziekte verschijnselen had) hij werkelijk met de dood bedreigd wordt.

  Ben erachter gekomen dat 't de schoonvader van ene meisje is wat ik ken en komt wel aardig dichtbij. Maar vooralsnog blijf ik rustig eronder en hou ik idd alle nieuws etc goed in de gaten.

 • china-dad

  Dan komt het echt heel dichtbij ja. Bij mij was een straal van minder dan 1 km waarschijnlijk het dichtste bij. nu ja, en de maatregelen natuurlijk...

 • MienB

  Als Europa nou eens gaat leren van China, dan kan verdere verpreiding mischien voorkomen worden. Maar dat is het probleem nou juist, ze zijn zo eigenwijs als de pest hier.

 • essie29

  Het probleem is juist ook die mondkapjes of juist gezegt "het verkeerde gebruik" daarvan. Aangezien ze er dol op zijn in China kan het ook best zo zijn dat, door verkeerd gebruik je alleen maar zorgt voor extra besmettingen.

  Voor zover het kan, drukte vermijden. Maar ben ook nuchter verder.

 • Momtini

  Was te verwachten. Het is echt allemaal erg als je in de risico groep valt (oud of ziek) maar de hysterie er om heen gaat me een beetje irriteren merk ik... als we nou eens alle nieuwsberichten vervangen met griep of virus ipv corona, dan kijkt niemand er meer van op als er een nieuw geval is opgedoken ergens. Normaals, dat er mensen aan overlijden is echt verdrietig. Maar het is zo belangrijk om de reacties hierop van mensen te kaderen.

  Ook het gedoe rondom de mondkapjes, het is toch te zot dat professionals die het nodig hebben voor werk zoals een tandarts, moeite hebben om het te kunnen bestellen? Het heeft geen zin een mondkapje op te zetten begreep ik, tevens moet je deze ook constant vervangen. Het zwermt hier niet door de lucht , van alle Nederlanders zijn er nu 2 op vele km van elkaar vandaan ook...

 • Jjm

  Precies dit. Gewoon doorgaan met je leven en niet continu het nieuws in de gaten houden. Schiet je niks mee op.

  Wel ga ik extra boodschappen inslaan, voor het geval deze massahysterie uit de hand gaat lopen.

 • Trotsemama<3

  Eens hoor.

  Maar door heel deze gekte sluit dalijk wel alles. Ik ben meer bang voor de paniek die er is dan voor het virus.

 • Momtini

  Ja vind ik ook! Hoop dat t snel.voorbij is allemaal!

 • Nog-even!

  Ik vind het zelf alleen wel heel raar dat zoveel mensen roepen: ik maak me er niet druk over, want ik zit niet in de risicogroep.... Dat getuigt van behoorlijk wat egoisme. Dat zegt nl: het kan me alleen wat schelen wanneer ikzelf gevaar loop.... Heel raar dat mensen zichzelf toestaan om zo te denken

  Als je even verder nadenkt, dan weet je dat bij zo'n uitbraak er niet genoeg plek zal zijn in de ziekenhuizen... Dat betekent dus per definitie dat er meer doden zullen vallen dan nodig. Zelfs wanneer je een ongeluk krijgt, loop je kans dat er niet op tijd een ambulance zal zijn... Gewoon omdat ook medisch personeel ziek is én omdat er veel te veel vraag is naar zorg... De manier waarop mensen zich veilig wanen "omdat de zorg hier zo goed is" vergeten deze zaken waarschijnlijk... Je hebt niks aan een hoge standaard in de zorg, wanneer de ziekenhuizen vol zijn... Ik zeg dit niet om paniek te zaaien, maar wel om een stuk realiteitszin te zetten tegenover de onverschilligheid. Toen deze winter de kinderafdelingen vol waren door het RS-virus, was dat echt een probleem. En dat ging masr over hele kleine aantallen in vergelijking met het Coronavirus.

 • Nog-even!

  Oud is in dit geval boven de 40

 • Trotsemama<3

  Klopt ja.. Kwam ik idd later achter🙈

 • Jjm

  Er zijn genoeg oude (en zwakkere) mensen die ik niet wil verliezen hoor. Maar om bij voorbaat al een heel land!!! te willen isoleren gaat toch echt veel te ver. Vind je zelf ook niet? In China blijft ook niet iedereen binnen. In Italië ook niet. Nederland is misschien een klein land, maar niet zo klein. En wat betreft toerisme. 99% is gewoon veilig om naar toe te gaan. Eens hoor dat mensen die naar bepaalde regio's in China of Italië of andere haarden afreizen zichzelf daarna achter hun oren moeten krabben of ze daarna niet nog een week of 2 thuis moeten blijven hoor. Maar verder lijkt het mij vooral goed om niet in paniek te raken en een beetje meer vertrouwen te hebben in de overheid.

 • NewBaby2018

  Ik lach stiekem toch een beetje om de reacties. Een maand geleden was iedereen nog hard aan het lachen over dit virus, het is maar een griepje en de reacties gaven weer dat we niet alles zo op moesten blazen en dat het allemaal wel mee zou vallen.

  Nou, zie hier..

  Ben benieuwd hoe Nederland dit op gaat lossen qua tekorten in de zorg.

 • Trotsemama<3

  Het was toch niet te voorkomen. Dacht nou echt iedereen dat dit Nederland niet zou bereiken?

  Alleen blijf ik zelf erbij dat het de jonge kinderen.. Mensen met slechte weerstand en oudere ernstig tot de dood als gevolg kan raken.

  Zoals al bekend is is het overlijdens percentage 3 procent tegenover 1. 5 procent bij de griep.

  Mama italia heeft ook getallen genoemd hoe het daar nu is.

  We zullen allemaal af moeten wachten hoe dit idd verder gaat en ben ook benieuwd hoe ze dit gaan oplossen en aanpakken.

  Komt alleen aardig dichtbij als het in je eigen stad is 😂😂😂

 • MienB

  Ja precies, gisteren nog vonden mensen het gek dat ik vind dat transport van voedsel en medicijnen gewoon moet doorgaan, maar het in en uitvliegen/rijden van toerisme even moet stoppen. Het is één slappe bende hier, er wordt veel te weinig gedaan om het te voorkomen.

 • Momiji

  In het nieuwste bericht staat dat hij ook carnaval heeft gevierd in Tilburg 😱

 • MienB

  Meen je niet !!! Wat erg zeg!!! Welke bijgoogem gaat ook naar Italie op dit moment, dan spoor je niet hoor Begrijpelijk dat je baalt als al geboekt hebt naar dat prachtige land, maar je brengt iedereen inclusief jezelf in gevaar. Ik vind het zelfs egoistisch, lekker gaan als je het niet kan laten, maar dan ook daar blijven.

 • Soccer-Mom

  @MienB, Je kan prima naar Italië op vakantie hoor nu, geen probleem. Je scheert nu het gehele land over een kam terwijl er maar een paar gebieden zijn waar nu een negatief reisadvies geldt.

 • Trotsemama<3

  Klopt ja.. Maar het is pas besmettelijk zodra je ziek wordt. Hij is met een neef van iemand geweest die ik ken en die is niet ziek.

 • MienB

  Nou maar hopen dat hij niet ziek wordt ook. Er schijnt ook nog carnaval te zijn gevierd. Het zou me niks verbazen als er meer mensen besmet zijn nu, zonder het zelf nog te weten.

 • MienB

  Ik zei het gister nog op een ander topic. Dit gaat niet goed en het komt ook hier, als Nederland alles naar binnen en buiten laat vliegen/rijden. Gaat lekker.. ik vind serieus dat het transport van eten en medicijnen prima is, maar toerisme even niet. Ik kan je zorgen begrijpen als je in Tilburg woont, wie weet met wie die vent allemaal contact heeft gehad.

 • Trotsemama<3

  Ja hij is bv met ene neef van iemand die ik ken gevlogen en die is niet ziek. Ik blijf redelijk nuchter hoor dat wel maar het houdt je scherp

 • Soccer-Mom

  Was toch te verwachten? Ik sta hier niet van te kijken. Zolang jij niet in contact bent geweest met iemand die ziek is van Corona, heb jij niets te vrezen hoor.

 • Trotsemama<3

  Ik vrees sws niks want van de gewone griep overlijden ook mensen maar vrees wel voor (mijn eigen) jonge kinderen, mensen met mindere weerstand en oudere.. En je weet niet met wie hij in aanraking is gekomen terwijl hij besmet was natuurlijk. Dus helemaal uitsluiten kan niemand denk ik

 • MamaItalia

  Als er goede maatregelen genomen worden gaat het gelukkig niet zo heel snel. Situatie hier in Italie op dit moment is 650 zieken en 17 doden. Mijn broer woont in Duitsland en is een paar dagen hier geweest. Hij moet nu waarschijnlijk in quarantaine 2 weken maar hij is dinsdag al vertrokken. Heeft niet zo heel veel zin dan maar goed. Ik weet niet of Nederland controle uitvoert op de mensen die in Noord Italie zijn geweest?

 • Soccer-Mom

  Mensen die vermoeden Corona te hebben, worden getest en bij (2x) positief, opgenomen en geïsoleerd of thuisisolatie. GGD start met contactonderzoek. Vooralsnog worden er geen dorpen/steden afgesloten. Maar dat hoeft ook niet met vooralsnog één enkele besmetting.

 • Trotsemama<3

  Ja idd... Heb geen idee hoe de controles zijn...

 • Soccer-Mom

  Alle nieuwssites rapporteren hier uitgebreid over.

 • Debdep

  Mensen die terugkomen worden ALLEEN getest wanneer ze verschijnselen vertonen. En dat is dus TE LAAT; er bestaat (nog) geen zekerheid over of het niet besmettelijk is zonder verschijnselen!

  Iedereen die terugkomt uit een besmet gebied had vanaf het begin automatisch in quarantaine gemoeten! Dan was er veel meer kans op voorkomen van een uitbraak. Laks gebeuren.

 • Paprikaplantje

  Eerlijk? Ik ben het liefste zwanger zonder enge complicaties. Ik weet niet wat de effecten op het ongeboren kind zijn... Ik hoop dus ook niet dat ik een longontsteking op ga lopen en antibiotica nodig heb.... Of iets anders wat je in de zwangerschap eigenlijk niet wilt

 • Trotsemama<3

  Dat is eerlijk en Heeel logisch!! Daarom ben ik idd voor ongeboren baby's.. Kleine kinderen mensen met slechte weerstand en oudere mensen wel angstig maar dat ben ik dus ook met de griep.

 • KGH

  Twee steden is dicht toch? Had gelezen dat die in etz apart ‘opgesloten’ zit..

  het word wel allemaal groter gemaakt dan dat het is, er gaan net zoveel mensen dood aan de griep maar dat is ‘normaal’ (heb ik gehoord/gelezen)

 • Trotsemama<3

  Nee hoor 2 steden is niet dicht.. Daar kun je niet meer bevallen en is samen gegsna met Elizabeth.

  Dat is wat ik zeg idd.. 3 procent overlijd hieraan tegdnover 1.5procent aan de griep. Maar toch.. Het is wel spannend

 • mama-van-een-kleine-prins

  Ik ben heel eerlijk ik vind het echt heel eng. Mijn jongste zoon heeft nog een slechte weerstand en is heeeel vaak ziek. Vorige week zelfs nog een bloedonderzoek gehad

 • Trotsemama<3

  Ja spannend he zoiets.

  Oh nee joh.. Niks ergs?

 • mama-van-een-kleine-prins

  Nee gelukkig is er helemaal niks uitgekomen. Ben wel blij dat ze hem getest hebben. Hij heeft gewoon nog niet een hele goede weerstand.

 • Kelly94

  Voor mezelf en mijn man vind ik het niet eng. En dan zie ik mijn zoontje van 4 maanden. Voor hem vind ik het heel eng.

 • Trotsemama<3

  Snap ik heel goed.. Zeg al loop al 2 mnd bij de huisarts ivm echt een rottige hoest van me zoontje van 20 mnd.. Niemand weet wat 't is en nu denken ze Ana een virus op z'n longen... Uhm tja dan denk ik ook ik anders hoor voor hem

 • Liefdedatbenjij

  Vandaag nog een controle gehad in dit ziekenhuis, en dan lees ik net dit nieuws!

  Wordt hier toch wel zenuwachtig en akelig van, vooral omdat ik in dit ziekenhuis beval en al mijn zwangerschaps controles heb.

 • Trotsemama<3

  Kan ik me goed voorstellen. Ik mijd dit zkh voorlopig ook hoor daar niet van. Ik ga 't uiteraard niet opzoeken.

  Gelukkig ben ik niet zwanger dus in principe hoef ik er als 't goed is niet te zijn.

 • Baby0815

  Bah ik vind het ook niet fijn. Het komt te dicht bij nu.

 • Trotsemama<3

  Dat wel maar we proberen gewoon lekker rustig te blijven en alles goed in de gaten te houden.. Nieuws.. Rivm en natuurlijk de hygiëne

 • Alisya

  Het grootste probleem is niet dat dit virus dodelijker is maar dat je te kampen krijgt met longproblemen en hiervoor opgenomen moet worden in her ziekenhuis. Als er miljoenen mensen geïnfecteerd raken waarvan 15% last krijgt van ernstige longklachten heb je gewoon een capaciteitstekort om deze mensen te behandelen.

  Eigenlijk zijn onze oosterburen heel slim door gelijk over te gaan op quarantaine. Immers als besmette gebieden 2 weken op slot gaan is de kans op verdere besmetting nihil. En dat is denk ik het beste wat we kunnen doen..zorgen dat de besmettingen binnen perken blijven.

  Of zorgen dat je genoeg capaciteiten hebt om bij een uitbraak .150.000 mensen met longklachten te kunnen behandelen.

 • Trotsemama<3

  Eens

 • Mamsievan3

  Als je gebieden op slot gaat doen.. Hoe ga je boodschappen halen dan? Ga jij nu al hamsteren bijvoorbeeld.... Ik ben dan wel benieuwd namelijk. In een supermarkt/winkel kan je ook besmet worden.

 • Trotsemama<3

  Nee wij gaan niet hamsteren... Wij schieten niet zo snel in paniek dus wij wachten even af. Ik verwacht dat het mee gaat vallen allemaal.

 • Joeppiej89

  Ik woon niet in de buurt van Tilburg, maar heb toch wat extra baby eten en luiers gehaald. En wat gedroogde bonen en rijst mochten de winkels voor een tijdje gesloten zijn, heeft me zoontje in ieder geval genoeg te eten.

 • Trotsemama<3

  @joeppiej89 ja groot gelijk hoor. Kinderen zijn in deze het aller belangrijkste.

 • Babygirlontheway

  Is mijn zkh en wij wonen op 20 min afstand 🙄

 • Trotsemama<3

  Fijn he haha.. Hier ook.. Woon 5 min vandaan blehh

 • Liefdedatbenjij

  Hier precies zo, vandaag nog een controle gehad in dit ziekenhuis!😬

 • Trotsemama<3

  😑😑😑😑

 • Mamsievan3

  Snap je angst echter wonen wij wel in Nederland waar al maanden een draaiboek ligt en wij heel ver zijn in hygiëne en medici.

  En er is net een interview geweest met een microbioloog en viroloog en het is echt niet meer dan een soort griepvirus. Er wordt veel heisa gemaakt en mensen bang gemaakt alsof het oorlog is..

  Maar ga naar eens na hoeveel mensen in NL overlijden aan de griep jaarlijks dit zijn er zo'n 10.000... In NL alleen.. Neemt niet weg dat ook de griep een rot virus voor ouderen en mensen met lage weerstand.

  Ik heb in 2009 de Mexicaanse griep gehad welliswaar het staartje maar wel gehad.

  Coronavirus is een onbekend virus wat van dier op mens is gesprongen en daarom dus nog nooit bestudeerd tot het uitbrak.

 • Fijne-mie

  Daarom je word bang gemaakt..heb ook die griep gehad wat was ik ziek!ik persoonlijk heb amper wat met de luchtwegen..maar ben wel bang voor mijn kids en ik ben nogal een stresskip

 • Mamsievan3

  Nou ik ook.. Ik heb het opgelopen tijdens de vakantie in Blanes. Ik was zo ziek.. dus naar huisarts en hij zei "je hebt de Mexicaanse griep" ... Ik was 19 dus d8 zal wel nu achteraf toen ik ouder was dacht ik wel .. Wow ik had gewoon de Mexicaanse griep

 • Nog-even!

  Mijn oma van 93 krijgt de griepprik, maar die werkt niet voor dit virus... Daarom neem ik dit wél serieus.

 • Trotsemama<3

  @nogeven.. Dat is heel logisch... Ouderen en "zwakkere" mensen met al klachten etc kunnen wel ernstig ziek worden. Maar voor mezelf maak ik me nog niet druk. Ik ben kerngezond.

  Zo wordt je toch wat angstig he als je een oma op zo'n leeftijd hebt.

 • Trotsemama<3

  Klopt absoluut wat je zegt.. En wat hieronder ook gezegd wordt.. Zelf maak ik me niet zo druk.. Wel voor me jongste die bv al 8 weken een rot horst heeft en ik straks doorgestuurd wordt naar dat ziekenhuis voor verder onderzoek hahha.

  Wrm nou Tilburg 😜

 • MamaJL

  Nee, niet iedereen. Maar mijn ouders halen bijvoorbeeld ieder jaar een griepspuit omdat ze onder die doelgroep vallen. Dan komt het best wel dichtbij hoor. Die 350.000 doden zijn onze ouders, opa's, oma's, en wellicht een aantal van ons. Ik vind het maar niets. De leeftijd waarop het begint te spelen is overigens helemaal niet zo hoog. 35-40.

 • MamaJL

  Wat ook een probleem is, dat niemand het ooit gehad heeft en dus iedereen er potentieel nog ziek van wordt. Als iedereen ziek wordt heb je het over 350.000 doden in Nederland en 4 miljoen mensen met een longontsteking. Dan heb je dus een capaciteitsproblemen.

  Ik wil mooi weer en hopen dat 't dan minder verspreidt.

 • Trotsemama<3

  Ze zeggen oudere en mensen met een zwakkere weerstand voornamelijk.. En niet iedereen overlijd er meteen aan he

 • Joeppiej89

  Niet alleen dat, waar haal je de artsen en verpleegkundigen vandaan? Veelal vallen die ook nog in de leeftijdsgroep die ziek wordt.

 • yune

  Dat ze geen quarantaine tent hebben zoals in Italië..

 • Fijne-mie

  Ik vind het eng worden..heb een zoon met astma man met diabetes type 1..volgende week word mijn dochter weer aan haar buisjes geopereerd en moeten haar neusamandelen eruit!ik weet niet of ik dat moet door laten gaan vind t echt naar

 • Trotsemama<3

  Ja weet het ook allemaal niet.. Er worst gezegd dat het overlijdens percentage 3procent is tegenover 1.5 price't bij de gewone griep... Iets meer maar ze zeggen wel soort van griep... Miss even goed informeren

 • Fijne-mie

  Ja ga ik doen!dank je wel

 • Mamsievan3

  Website van RIVM in de gaten houden. En verder blijven ademen en relaxed blijven. Je woont in een land wat goed gergeled is qua medische voorzieningen.


1 2