Zoon gekregen en ineens komen schoonouders opdringerig doen, terwijl ze 8 jaar niet naar me omkeken.

Het is toch vreselijk, dat mijn schoonouders en schoonbroers nu naar me omkijken, nu ik ineens bevallen ben, correctie ze komen opdringerig langs in het ziekenhuis en kijken alleen naar mijn zoon en praten nauwelijks met me.
Als ik dan toch mijn beste beentje wil voortzetten met het idee dat ze misschien normaal zouden gaan doen . Hun familie heeft geen zonen en nu scheppen ze constant op een meisje was voor mij ook welkom hoor.

Nu irriteer ik me aan het feit, dat mjjn hele zwangerschap ze niet eens 1x zijn komen bezoeken en dan had mijn man. Ze ermee geconfronteerd kregen we als antwoord ze hebben het druk.
Dames ik heb geen zin in een poppenkast, vind het gewoon absurd dat ik als een niemandje gezien wordt en ze dan constant naar de baby kijken en dan met mijn man praten en als ik wat wil vertellen interesseerd het ze niks, ook niet hoe het mrt me gaat.
Mijn man is blij zie ik, als zijn fam ineens wilt komen, aangezien mijn fam er 24 voor me is gr
Geweest 8 jaar lang in onze relatie.

Wat moet ik doen? Gewoon laten gaan en lekker niks van aantrekken en me niet gek laten maken?

Ik vind ze gewoon scheinheilig doen.

2380 x gelezen, 4

reacties (16)


 • Lang-verwacht

  Je baby lekker zelf vast houden en voorlopig nog niet aan hun geven 😁

 • Impiedimpie

  Ja dat dacht ik nou ook! Ik heb ook een ingewikkelde band met mijn schoonmoeder en schoonzus.

  Pas toen mijn zoon 8 weken was heeft schoonzus hem voor het eerst vastgehouden. Ze vroeg er ook niet eerder om.

  Na 8 weken had ze mijn man gebeld om te vragen of ze hem mocht vasthouden en toen kwam ze speciaal langs voor een foto.

 • B756

  Je zult met je man moeten bespreken wat voor jullie beiden werkt. Het zal voor hem ook lastig zijn om aan de ene kant zijn familiebanden graag te willen behouden maar aan de andere kant te zien hoe ze tegen jou doen.

  Misschien kunnen ze voor nu alleen langskomen als jij rust? Dan hoef jij ze even niet te zien. Of je beperkt het aantal bezoekjes, en dat ze alleen op afspraak mogen komen?

  Het is misschien nu niet het moment om hun gedrag aan te kaarten, ook geen idee of dat al eens gebeurd is, maar op een gegeven moment denk ik wel dat je man met ze moet gaan praten over hoe ze met jou omgaan.

 • Soccer-Mom

  Je weet het, je schoonfamilie krijg je er helemaal gratis bij. Als je man blij is met deze aandacht, wees dan ook blij voor hem. Als het je erg benauwd al die aandacht voor je kind, praat dan vooral met je man over deze (nieuwe) situatie en maak duidelijke afspraken met hem. Ook hier geldt weer dat goede communicatie tussen partners het sleutelwoord is.

 • mybabies

  Ik snap je gevoelens en waarschijnlijk heb je gelijk. Kleine kans dat er vanaf hier weer wat opgebouwd zal worden. Maar de gevoelens van je man zijn onvermijdelijk. Hij is er blij mee en ondanks dat hij misschien diep van binnen weet dat hij dat beter niet kan zijn, is datbijna onmogelijk. Jullie hebben net een baby, laat hem maar even. Waarschijnlijk zullen ze hem op termijn opnieuw teleurstellen. Helaas. Maar dan heeft hij jou. Succes

 • Chady92

  Ik zal het wel met je partner bespreken hoe jij je hier bij voelt. Vind je de bezoekjes te vaak, zou ik dit bij je schoonfamilie aangeven, aangezien jij en je kindje ook jullie rust nodig hebbrn.

 • Mommyx3

  Laat het niet tussen jullie in komen. Dit is familie van jou man . Hij is er wel blij mee. Ik zou wel opletten dat ze niet over jou grenzen heen gaan en meteen aangeven. Niet alles laten opstapelen maar samen zitten en er over praten. Anders komt er ruzie en dan zit je man er tussen. Heb je haar 1 op 1 wel eens de vraag gesteld . Heeft u iets tegen mij is er een reden waarom u mij altijd negeert?

 • Marie86

  Heb een soort vergelijkbare situatie, heb gewoon heel vaak geen tijd en vraag express anderen om op te passen, heb er namelijk ook geen zin in, voor de lieve vrede ga ik geen confrontatie aan. Maar als ze er naar vraagt dan kan ze het antwoord krijgen.

  Maar houd jezelf in ere! Probeer geen energie er meer in te steken, geloof me de tijd gaat verder en dan word het makkelijker, heb er ook jaren over gedaan. Succes en sterkte 😘

 • Linde-1

  Je ligt nog in het ziekenhuis met een prematuur kindje. Ik had hier duidelijke afspraken voor. Aangeven wanneer je komt en een tegelijk mee naar binnen. (Heb de regels van de NICU aangehouden)

  Nu kan ik met eigen familie en schoonfamilie goed overweg dus heb niet het probleem dat jij hebt.

  Maar alsjeblieft wees duidelijk en beperk het ziekenhuis bezoek. Overleg desnoods met de verpleegkundigen dat zin ook aangeven dat je kindje rust nodig heeft om aan te sterken.

  Verder wel duidelijk zijn. Als je strax thuis bent met je zoontje. Draag hem evt in de draagzak, zo kunnen anderen niet bij hem bijvoorbeeld. Hij is zijn rust nodig en jij ook.

  Ik hoop dat je schoonfamilie het begrijpt.

 • Cindy16

  Herken het wel. Maat dan vooral algemeen. Als je een kindje hebt ben je ineens veel interessanter. Als we op bezoek gaan is onze dochter al binnen en uitgebreid begroet en als wij dan binnen komen is het oh ja hallo. Irriteer me er soms mateloos aan.

  Ik zou zeggen laat je man zn familie er op aanspreken. Als ze jou zo behandelen en alleen maar oog hebben voor je zoon verdienen ze het niet toch? Een beetje respect voor de vrouw die hem op de wereld heeft gezet is niet verkeerd toch?

  Haha toen onze dochter een week of 2 oud was zou ik even met haar naar een babyzaak. Oom van mijn man was op bezoek voor mijn man ivm computer. Dus ze kon wel even met mij mee. Net op het moment dat ik onze dochter aan het klaarmaken was om weg te gaan, kwamen m’n schoonouders onaangekondigd langs. Ze waren not amused dat ik weg ging met baby😝 Ik kon wel even alleen gaan😝 Heb even heerlijk gelachen in de auto😝

 • NewBaby2018

  Zeggen dat je geen zin hebt in een poppenkast. Wegwezen met die gasten.

  Mijn schoonfamilie net zo hoor, maar die heb ik alweer terug naar waar ik ze hebben wil, op een grote afstand dus.

 • MamaJL

  Ik zou wachten tot ze wegzijn en het dan met je man bespreken. Zo is het niet leuk voor jou. Maar ik snap ook dat hij blij is dat er weer wat contact is.

 • Momof2<3

  Je moet voor jezelf opkomen!

  Ik zou dat niet kunnen verkroppen en er iets van zeggen ,hoe hun dan reageren en erna handele is dan genoeg om een keuze fe maken,

 • Jjm

  Het is de familie van je man. Ik snap zijn gevoel. Mijn familie is ook niet de beste familie die iemand zich maar kan wensen. Onderling veel ruzie (gehad). Veel mensen zien elkaar niet meer. Maar dat was dan altijd mijn keuze. En soms in samenspraak met mijn man als hij zag het mij teveel werd. Maar ik stond er altijd wel achter!

  Mijn man zijn familie staat altijd voor ons klaar. En geloof me, dat kan jaloersmakend zijn. Ik kan bijvoorbeeld oprecht zeggen dat mijn schoonvader een veel fijnere man is dan mijn eigen vader. Idem dito voor mijn moeder. Neemt niet weg dat het alsnog steekt ergens en ik ergens diep van binnen altijd nog wel wat contact wil. Op mijn manier hoor, dat wel.

 • Staart-meesje

  Ik zou in het algemeen heldere en scherpe kraamvisite afspraken maken. 1 per dag en enkel op afspraak. Alleen zo kan je ze wat tegenhouden in t begin. Anders zitten ze straks de hele tijd op je nek en vliegen je kraamdagen voorbij met negatieve energie erin.

  Kies voor jezelf en die kleine en neem rust. Mijn zoon is nu 3 weken en de visite begint Nu pas een beetje.

 • Mama-van-meisje

  Dit zijn adviezen. Je hoeft niet iedereen elke dag over de vloer. Lekker op afspraak want dan kan je ook nee zeggen.