Prenatuur kindje 33 weken geboren

Dames,

Ik ben uiteindelijk toch de dag bevallen, kindje is 6 weken te vroeg gekomen.
Ik leef elke dag in onrust, steeds dat afwachten elke dag ben ik zo emotioneel vreselijk! Huil om de gekste dingen.

Wordt zomaar boos op mijn man, alle emoties gieren door mijn lijf.
Elke dag hoor ik hoe de baby het doet, dus kwestie van geduldig zijn.

Ik lig wel op dezelfde kamer, alleen ben ik zo moe ik doe zelf de zorg dus voeden kolfen noem maar op.
Ik slaap al een paar dagen niet, ik vind dit niet leuk. Omdat mijn kraamtijd voorbij is.

Ik verga van de pijn in mijn vagina vreselijke knip, en ik zid eruit alsif ik een paar jaar niet geslapen hebt.

Heeft iemand tips hoe ik zou kunnen slapen?
Als ik slaap blijft mijn hoofd malen. Dat maakt het dus lastig.

Ik wil gewoon met mijn kindje in goede gezondheid naaar huis😭😭😭
Echt niet leuk 😭😭😭

Heb gesprek gehad met een psycholoog en dat deed me deugd, die zegt dat het normaal is en ik me eraan kan toegeven, als ik zelf naar huis wil wordt hij wel verzorgd, alleen ja ik heb geprobeerd naar huis te gaan ben huilend terug gekomen, kan mujn pasgeboren kind niet alleen laten.

Nu even een andere onderwerp, in begreep dat je een prematuur kindje echt veel aandacht moe t geven, omdst die te vroeg geboren is en hij dus geprikkeld wordt door prikkelingen ect.
Ben gewoon nerveus, ik voel me vaak ook onzeker, als ik het kindje oppak denk ik soms snik.

802 x gelezen, 3

reacties (12)


 • Kimberllley

  Oh wat kut!!!

  Blijf er over praten! En pas ook goed op jezelf!

  Sterkte😘😘

 • Linde-1

  Hey, mijn zoontje is geboren met 32.5 weken. Bijna een week NICU en daarna nog 2,5 week ziekenhuis.

  Het is een heftige periode die tijd in het ziekenhuis.

  Thuis slapen geeft je toch de meeste rust. Dit werd mij ook aangeraden. In de NICU had ik geen keuze, daar mag je niet bij je kindje slapen. En heb het toen doorgezet toen hij werd overgeplaatst.

  Maar elke avond weggaan is niet leuk.. maar ik kreeg een mooie opmerking van de zuster. Als je niet goed voor jezelf zorgt, kan je ook niet voor een ander zorgen. Dus let ook alsjeblieft goed op jezelf. 😘

  Hoe gaat het verder met hem? Heeft hij nog cpap of low flow? En nog vaak dipjes op de monitor bij drinken ofzo?

  Prematuurtjes hebben inderdaad meer kans om sneller overprikkeld te raken. Laat dus niet teveel mensen op bezoek komen en de eerste week thuis ook niet. Wen aan elkaar.

  Veel sterkte nog de komende tijd.

  Als je vragen hebt mag je altijd pb sturen.

 • MamaJL

  Probeer te genieten van zoveel mogelijk huid op huid contact als dat kan zou ik zeggen. Dan slaap je misschien niet, maar geeft wel rust. Heel veel succes

 • Teddybeertje2019

  Jaaaa gelukkig mag dat veel heerlijk gevoel, nu is dir weg onder de lamp, ik ben dus erg blij, heb me eraan toegegeven en heb eindelijk geslapen nu sta ik op stuiteren 😂

  Ik kan toch niet slapen, soms er komen constant artsen naar binnen dan die en die en die en ga zo maar door ontbijt en dan een schoonmaakster.

 • 4e-op-rij

  Ja, erg hè. Je wordt geleefd in het ziekenhuis. Die lamp ja, gelukkig is hij er onder vandaan. Slaapt voor jezelf ook niet zo lekker (stond bij mij op de kamer😁)

 • MamaJL

  Dus zou ik proberen zoveel mogelijk te rusten zonder dat je slaapt. En als je wel wat slaap pakt daar zeer content mee zijn. En vooral: probeer te accepteren dat het zo is en mag zijn. Ook dit is een fase.

 • Twinmommyforlife

  Onze meisjes zijn met 26.5 weken geboren. Probeer zo veel mogelijk te buidelen. Dat is zowel voor jou als je kindje heel goed. Ik heb de eerste 5 dagen in het ziekenhuis gelegen ivm keizersnede en daarna in een Ronald mcDonald huis naast het ziekenhuis. Zo kon ik dag en nacht naar mijn meisjes. Zeker toen het na 18 dagen mis ging met de oudste. Toen de jongste na 5 weken werd overgeplaatst naar het streekziekenhuis hier om de hoek, sliep ik wel thuis en was ik overdag bij haar. Als je vragen hebt mag je me altijd een bericht sturen hoor

 • Teddybeertje2019

  Ik stuur je een berichtjr!

 • 4e-op-rij

  Ik ben met 35 weken bevallen. Vanavond slaap ik voor het eerst thuis na m’n kraamweek in het ziekenhuis te hebben doorgebracht. M’n zoon doet het goed, dat helpt mij. Veel sterkte en blijf praten, blijf praten. Ik merk dat dat mij ook helpt.

 • Teddybeertje2019

  Heel erg bedankt voor je reactie, hij is vandaag weg inder de lamp en hij is super vrolijk en maakt geluidjes!! Alleen denk ik soms ooh waarom maakt die dat van die schapen geluidjes.. Mr ik begreep haha dat dat normaal is is een baby

 • Teddybeertje2019

  Gelukkig doet je zoon het goed,❤️

  35 weken woow

 • 4e-op-rij

  Ja, fijn is dat. Zo gauw naar hem toe. Z’n eerste badje vandaag😊

  Klinkt goed, jouw vrolijke mannetje. Wat heeft hij nog aan slangen en draden? Gister kreeg Noah z’n laatste antibiotica, nu is het infuus er ook uit. Krijgt alleen nog voeding via de sonde, drinkt bijna de helft uit de borst.