Onze dochter is geboren!

Na een super snelle spontane bevalling van amper 3 uur zijn wij trotse ouders geworden van ons eerste kindje Ella (foto in album). Al snel wist ik dat ik borstvoeding wou geven en dit was dus direct het plan. Ik merkte echter al snel dat ik me er zelf niet goed bij voelde. Hoe goed ze dat ook deed vandaag, ik kreeg meer en meer pijn en zelfs al een pijnlijke kloof... onze dochter is amper 24u oud. Ik heb dus een flesje gevraagd want ik merk dat Ella gefrustreerd raakt omdat ik me niet kan ontspannen. Na dit flesje ligt ze nu heerlijk in een roes te slapen maar wat voel ik me schuldig! Ik wou dit zo graag een kans geven en dus zit ik hier bijna te huilen uit schuldgevoel voor haar. Ze deed het nog zo goed. De zorgkundige geven aan om er best nu mee te stoppen in plaats van over enkele dagen omdat er dan echt stuwing zal komen. Ik ben op zich blij dat ze de eerste krachtige melk heeft gekregen maar toch blijft het schuldgevoel. Zonde want ik zou moeten genieten van het hele avontuur 😔

1360 x gelezen, 2

In Baby

reacties (17)


 • DebsterRoos

  Gefeliciteerd met jullie mooie meisje! Je hoeft je niet schuldig te voelen. Echter zijn er nog wel tussenoplossingen als je het nog een poging wilt geven: een tepelhoedje, puralan-zalf, kolven, lactatiekundige inschakelen.

  De 1e 2 weken vond ik heel pijnlijk, je tepel krijgt vet veel te verduren en moet haast "eelt kweken" en dat duurd even.

  Succes met je keuze. En wat je ook kiest, geen reden om je schuldig te voelen.

 • Lynn-

  Ps: mooi meisje!

 • Lynn-

  Gefeliciteerd. Ik had de eerste paar dagen ook pijn, maar de zalf daarvoor hielp enorm goed

 • Lynn-

  Gefeliciteerd. Ik had de eerste paar dagen ook pijn, maar de zalf daarvoor hielp enorm goed

 • Aroc90

  Gefeliciteerd!

 • JustAMom

  Ooooh, wat een moppie! Van harte gefeliciteerd. Je kindje heeft het meeste baat bij een ontspannen moeder. Als het niet gaat, dan gaat het niet. Het is niet anders!

 • Sophie-123

  Gefeliciteerd met jullie meisje!

  Ik heb bij mijn zoontje zowel flesvoeding gegeven als daarnaast een aantal weken borstvoeding d.m.v. kolven.. Ik huurde een elektrische kolf van mediopoint en dat werkte heel fijn. Het was niet veel borstvoeding, maar zo kreeg hij toch een flesje borstvoeding per dag. Ook gedaan i.v.m. tepelkloven en niet goed kunnen aanhappen. Wellicht voor jou nog een idee?

 • soccer-mom

  Van harte gefeliciteerd meis. Lekker genieten. Jammer dat je de borstvoeding nu al opgeeft. Zowel voor mama als baby is het wennen en dat je in het begin pijn voelt, is normaal. Dat wordt echt snel minder. Schakel desnoods een lactatiekundige in om je te helpen. Dat is de deskundige. Meteen al roepen dat je moet stoppen is niet het beste advies.

 • Lindaaaaaaaa

  Ik geef ook kv en totaal niet schuldig gevoeld

 • MamaItalia

  Gefeliciteerd wat een schattig meisje

 • Lovelyness76

  Gefeliciteerd!

  Wat een schatje.

  En wat een lief lakentje❤️❤️

 • Dibbus

  Ik ben nu 4 weken geleden bevallen van onze eerste en had de eerste dag ook veel pijn, een kloofje en een blaar op mijn tepel. Na elke voeding gaan smeren met purelan en het tongriempje van mijn zoon bleek veel te kort. Op dag 4 laten klieven en de voeding gaat nu super! Ik zou als je echt graag wil borstvoeden dit nog eens bespreken met de verloskundige en evt een lactatie deskundige. Ik ben blij dat ik ben door gegaan, maar tegelijkertijd is kunstvoeding ook echt prima! Dus alleen als jij het graag wil, dan zou ik toch nog iets proberen. Het is nog maar zo kort.

  Heel erg gefeliciteerd met jullie dochter trouwens ☺️

 • Mykha

  Mijn zoontje is bijna een week oud en beide tepels zijn helemaal kapot, maar hij bleek een te kort tongriempje te hebben! Gisteren is hij gekliefd en ik voed nu bijna pijnloos voor het eerst. Maar bv doet in het begin gewoon pijn, ik ken niemand die zonder pijn is gestart. Dat gaat ooit over! Maar inderdaad, als je het niet wil geven snel stoppen, want stuwing is ook erg pijnlijk!

 • Grumble2.1

  Goed aanleggen en meteen een lactatiekundige inschakelen .. je hoeft helemaal niet te stoppen je hebt alleen goede support en begeleiding nodig .. die kloof had er niet mogen komen ..

 • Lama94

  Dit inderdaad!

  Als je wilt kan een lactatiekundige ibclc je helpen om zonder pijn te voeden.

  Helaas weten kraamverzorgsters en verloskundigen er vaak onvoldoende over en geven daardoor regelmatig verkeerd advies.

  En van harte gefeliciteerd!

 • Grumble2.1

  Goed aanleggen en meteen een lactatiekundige inschakelen .. je hoeft helemaal niet te stoppen je hebt alleen goede support en begeleiding nodig .. die kloof had er niet mogen komen ..

 • Chudo

  Gefeliciteerd meid!! Voel je helemaal niet schuldig hoor!! Is helemaal niet nodig.

  Wil je het toch nog een kans geven: de eerste tijd is het echt wel afzien en het doet ook echt veel pijn. Maar dit gaat echt over en dan heb je er zoveel profijt van🙏

  Maar ik kan mij heelgoed voorstellen als deze lijdensweg niet jouw ding is en dat je gewoon wilt gaan genieten.