Hoe help ik mijn kind hier doorheen

Ik wil even wat van me af schrijven , alleen dan privé .
Ik was er al een poosje bewust van . Mijn zoon is al jaren helemaal dol op alles wat meisjes aangaat . De kleur roze is zijn favoriet . Nagellak , make upjes , lipgloss. Als hij mij er mee bezig zag of ziet , wilt hij het ook graag . In de speelgoedwinkels loopt hij naar de meisjes lego , vroeger als klein manneke kon hij uren rondjes draaien in mijn jurken.
Hij wilde zijn haren laten groeien, dus dat deden we . Net als kid danger, zo'n kinder programma . Stond hem ook echt super stoer . In de zomer droeg hij nagellak, maak mij dat nou uit , dat ventje die overleden is was een trendsetter .
We kregen het over vriendinnetjes . Elke week noemde hij wel een ander meisje waar hij ' verliefd 'op was . Maar hij noemde altijd die naam maar 1 keer maar verder nooit . Dus ik wist gewoon dat het gewoon iemand was die hij aardig vond . Ik ken mijn kind .
Opeens noemde hij dagelijks meerdere malen per dag een jongensnaam. Goh een nieuwe beste vriend misschien. Ik ben behoorlijk open naar mijn kind , hij weet dat alles bespreekbaar is , ik maak alles bespreekbaar . Dus toen we ooit eens op het onderwerp trouwen kwamen , vertelde hij :' och , missxhien trouw ik wel met een man '
Ik vroeg :' ja misschien wel, vind je jongens ook leuk dan ?'
Waarop hij zei dat hij dat nog niet helemaal wist.
Vanmiddag kreeg ik telefoon van zijn juf. Hij had met haar gesproken . Hij is verliefd op een jongen uit zn klas . En uit enthousiasme heeft hij hem dat verteld. Maar ook aan andere kinderen.
Ik heb eerder met hem besproken dat hij het beter nog niet moest vertellen op school omdat kinderen gemeen kunnen zijn& hem kunnen pesten. In de puberteit kunnen gevoelens heel sterk en raar doen. Misschien heeft hij volgend jaar helemaal geen gevoelens voor jongens en heeft ie al die ellende voor niks mee moeten maken .
Dus zojuist thuis weer hetzelfde uitgelegd. Zijn juf was het helemaal met me eens .
Nu weet ik niet hoe het morgen gaat op school. Er zitten behoorlijke pestkoppen op school & ik hou mijn hart vast voor hem. Ik ga morgen wel met zn juffen bespreken dat ze het wel in de gaten gaan houden.de directeur is ook homoseksueel dus ik ga ervan uit dat hij het niet uit de klauwen laat lopen .

Ik voel me zo rot voor dat joch
Hoe rot zal hij zich wel niet voelen van binnen.

2310 x gelezen, 3

reacties (29)


 • pinkblue

  Mijn oudste is helemaal gek op een meisje . En hebben kids verkering. Maar toen dat in klas bekend werd werden ze gepest hebben ze maar gezecht dat het uit was .

  Ik was woest ben naar de juf gegaan kokend van woede omdat ik dat kind die dat aandeed zag . De juf kreeg dit door en ze hebben dat in de klas besproken daarna heb ik mijn oudste er nooit meer over gehoord dat ze pesten er mee.  Gelukkig zitten de kids op een school waar ze ook aandacht geven aan het lhtbi (Of hoe dat heet) . Hier thuis ben ik daar zo open over dat normaal is en niets iets ergs wat je hoeft te verbergen of voor hoeft te schamen

 • Tantnana

  Ik ben volledig akkoord met Jjm, het zou bespreekbaar moeten zijn op school. Zo leren ze hem dat hij zich moet schamen. Vreselijk!

 • Jjm

  Hoezeer ik het ook begrijp dat je er zo op reageert, maak je het nu wel raar en geheimzinnig. Ik snap de juf dan ook niet. In plaats van het stil houden, kan ze beter enkele lessen besteden aan het accepteren van elkaar en omgaan met elkaar. En dan in de volle zin van acceptatie. Gender, afkomst en religie. Op deze manier wordt het juist in stand gehouden. Al snap ik dat je liever niet hebt dat het begint bij jouw kind. Maar dan zou ik mezelf in het algemeen afvragen of het wel de juiste school en omgeving is voor jouw zoon.

 • Barbamama87

  Onze zoon (7) houdt ook van roze en nagellak. Roze mag hij prima aan, nagellak doen we in de vakanties. Het is hiervoor eigenlijk erger geweest, lijkt nu weer wat minder te worden. Jurken aan, op mijn hakken lopen etc. We vertellen dan ook dat soms jongens en meisjes op elkaar verliefd worden/trouwen etc en soms meisjes met meisjes of jongens met jongens. Ook dat soms kindjes als jongetje geboren worden maar zich meer een meisje voelen (iemand in mijn omgeving). Wel hou ik er rekening mee mbt pesten. Kinderen zijn bikkelhard! Laatst nam hij zijn mooie roze Minny mouse horloge mee naar school, prima! Of z’n knalroze koptelefoon die hij vol trots laat zien! Maar hij is ook wel eens thuisgekomen dat hij z’n roze kleding of ondergoed niet meer aan wilde omdat kinderen hem gingen uitlachen. Dat breekt ieders mama hart. Ik laat hem tot op bepaalde hoogte zelf keuzes maken maar blijf benoemen dat hij mag zijn wie hij wilt zijn. Tegelijk speelt hij ook veel met z’n skelter en na een periode lang haar te hebben gehad heeft hij nu stekels met ingeschoren lijntjes, hij moet doen waar hij gelukkig van wordt

 • Somsevenmetdeze

  Iedereen reageert begrijpelijk met :' waarom mag jouw Zoon dat niet zeggen ?' . Snap ik best hoor waarom jullie dat vragen . Maar tegenwoordig waar kinderen al in elkaar geslagen worden wanneer er verkeerd naar een ander gekeken wordt. Dat een kind een ander kind neersteekt om niks. Om dan je eigen zoon in zo'n kromme wereld te laten vertellen aan de grootste pestkop van de school dat ie verliefd op diezelfde pestkop is , nee sorry dat doe ik niet. Mijn zoon heeft geen controle over zijn impulsen , vandaar dat hij alles zo eruit floept , niet uit zelfverzekerdheid. Ik heb hem uiteraard wel verteld dat hij gewoon zichzelf mag zijn . Dat als iemand hem uitlacht ondat hij op jongens valt , hij zich gewoon om moet draaien en weg moet lopen, als iemand hem pijn wilt doen ( op school) ook proberen weg te lopen en desnoods bij kwaad tot erger een leraar erbij halen. Deze wereld is niet meer zo onschuldig dat je alles maar open en bloot kan gooien , hoe graag ik zelf ook zou willen. Want ik ben een open persoon en eerlijk, zo goed ik mijn kinderen op. Ieder is een gelijke in onze mindset. Mijn kinderen veroordelen dan ook niemand. Niet op hoe ze eruit zien, niet op leefwijze , niet op geaardheid. Maar ik bescherm mijn kinderen wel , omdat ik zelf ook weet hoe gemeen kinderen zijn . Mijn zoon is al in elkaar geslagen, gewoon omdat hij reageerde op iemand niet naar de zin van diegene.

  Ik leer hem nog steeds dat het geen schande is dat hij zichzelf is , maar dat hij niet meteen rond moet roepen op wie hij verliefd is tot hij zeker weet dat hij verliefd is.

  Vandaag is hij naar school.de directeur is zelf homoseksueel en die kwam meteen aanlopen. Zo ook zijn 3 leerkrachten. Ze gaan er met de neus bovenop want mijn zoon werd bij binnenkomst namelijk meteen uitgemaakt voor transgender( vandaar dus mijn beschermmodus) ..

 • Jjm

  Dat is niet hoe het zou horen. Ik weet heel zeker dat het bij ons op school normaal zou zijn en geaccepteerd zou worden. Het is een openbare basisschool en ze behandelen alle onderwerpen. Ook het genderaspect. Het is bij ons op school normaal dat meisjes op meisjes vallen en jongens op jongens. De beste les was al wel dat de kleuterjuf een baby kreeg. Die baby zou 2 moeders hebben. Prima toch? De groep kinderen die er anders over denkt worden zo opgevoed door de ouders. En deze zijn flink in de minderheid op onze school. Ik durf mijn zoon gerust in een roze tutu met lippenstift naar school te sturen als dat hem gelukkig zou maken. Hij zou in één stuk thuiskomen en al zijn vriendjes nog hebben. En de pestkop mag even met zijn ouders komen praten na de lesdag.

  Kinderen van vandaag zijn niet gemeen, ze hebben een andere opvoeding gehad. Kinderen zijn niet hard naar elkaar, dat wordt ze geleerd door de ouders. Dat ze moeten opkomen voor zichzelf en er op moeten meppen als het ze niet aanstaat. Maar kinderen zelf zien de verschillen niet als ze dat niet geleerd wordt.

 • mamavananouk

  Of ze zien de verschillen wel maar vinden er niets van . Bij ons op school zou het ook geen issue zijn

 • Trotsemama<3

  Ik ben van mening dat dat niet de wereld van de laatste tijd is. Dat is altijd helaas al geweest alleen heb je nu social media... telefoontjes waarmee gefilmd wordt en viral gaan.

  Ik heb geen tips... zou het verder net zo lastig vinden denk ik.

  Dikke knuffel voor je knul

 • mamavananouk

  Wat jammer . Bij ons op school zou er waarschijnlijk ook tegen je zoon gezegd worden dat hij transgender is . Maar niet als pesten maar meer als constatering . Zo van we hebben op het jeugdjournaal alles van Nikki tutorial gezien en we denken het te herkennen. Fijn dat de leraren hem in de gaten houden.

  Tijd weer voor een lesje iedereen is anders en omgaan met kids die net even anders zijn dan de groep . Kan ook doordat ze als eerste een beugel krijgen , zeer goed zijn in school of juist zeer slecht . Iedereen mag er zijn .

  Ik hoop dat het snel weer overwaait en dat de pestkoppen goed in de gaten worden gehouden.

 • niobe

  Ik vind dat jij het super doet als mama en ook heel mooi om te horen dat de leerkrachten en directeur er voor hem zijn. Hij heeft zeker extra hulp en bescherming nodig om sommige opmerkingen van andere kinderen het hoofd te kunnen gaan bieden en om dicht bij zichzelf en zijn eigen gevoel te blijven. Geen tips, behalve blijven aanmoedigen en naar hem luisteren. Sterkte!

 • Ashleyjessy

  Oef wat een lastige dit zeg !

  Ik snap dat je bang bent voor pestkoppen maar om je zoon te leren dat hij niet zichzelf mag zijn/mag uiten lijkt me ook niet echt top. Hoewel ik je beweegredenen heel goed snap hoor!

  Je wilt hem beschermen maar ik denk dat dit iets is waar hij doorheen moet. Helaas zal hij dit vaker mee gaan maken.

  Of hij moet helemaal all in gaan , nagellak roze kleding etc , dan leren ze hem zo kennen and thats it . Zal hij er sterk genoeg voor zijn ?

  Ik had een beste vriend op de basisschool, we speelden samen altijd met de Barbies. Bij mij maar ook bij hem thuis. Hij werd nooit gepest, iedereen wist wie hij was. Terwijl we ook grote pestkoppen hadden, lieten ze hem zichzelf zijn.

  Het was voor iedereen duidelijk behalve voor hem zelf volgens mij, op de middelbare verwaterde het contact een beetje en zag ik op social media dat hij een vriendinnetje had en ik was ZO verbaasd. ; maar hij was toch homo ? Ik snapte er niks van!

  Na 2 jaar besefte hij het zelf pas echt van dit voelt niet goed. Toen kwam hij uit de kast. Op z’n 17de ofzo pas.

 • Rosa_Iris

  Uit alles in jouw verhaal straalt de liefde voor jouw zoon door en dat lijkt me het allerbelangrijkst. Ik lees ook dat je je zoon wilt beschermen en dat lijkt me heel belangrijk. De vraag is natuurlijk waar hij het meest profijt van heeft, nu en op de lange termijn. Ik denk dat zelfvertrouwen, zelfacceptatie en weerbaarheid heel belangrijk zijn. Misschien kun je met hem bespreken en oefenen hoe hij kan reageren als hij negatieve reacties krijgt?

 • Mommyx3

  Waarom zou hij het stil moeten houden ? Omdat hij ‘toevallig’ op een jongetje is? Mijn zoon is net 11 geworden en vorig jaar kwam er een klasgenootje op hem af en ze zei ik ben op jou verliefd wil je met mij verkering? Helemaal normaal waarom mag jou zoontje dat niet zeggen ? Ik vind je zoontje zelfverzekerd overkomen en zou dat alleen maar stimuleren. Al snap ik jou gedachte hoor! Je wilt je kind beschermen en niet iedereen Accepteert dit maargoed fuck hun. Het is goed dat de docent op let en mocht hij wel gepest worden dan ben ik voor een gesprek met de ouders. Kinderen leren het van thuis uit ben ik van mening

  Gelukkig heeft hij jou als moeder ❤️

 • Rosa_Iris

  Uit alles in jouw verhaal straalt de liefde voor jouw zoon door en dat lijkt me het allerbelangrijkst. Ik lees ook dat je je zoon wilt beschermen en dat lijkt me heel belangrijk. De vraag is natuurlijk waar hij het meest profijt van heeft, nu en op de lange termijn. Ik denk dat zelfvertrouwen, zelfacceptatie en weerbaarheid heel belangrijk zijn. Misschien kun je met hem bespreken en oefenen hoe hij kan reageren als hij negatieve reacties krijgt?

 • Pindakaasappel

  Waarom zou hij dit niet mogen vertellen? Ik begrijp dat je bang bent dat hij gepest word. Dat wil je natuurlijk niet. Maar geef je hiermee niet een tegenstrijdig beeld? Van je bent anders, dus zeg het maar niet.

 • Ryder85

  Ah wat een schat dat hij zo enthousiast is dat hij het niet voor zichzelf kon houden. Misschien valt het allemaal wel mee en waait alles gauw over bij de pestkoppen. En anders heeft hij sowieso maar geluk met zo’n moeder als jij.

 • Aapjeguppie

  Gewoon lekker jezelf blijven zoals je al doet. Blijf hem leren dat hij mag zijn wie hij is. En inderdaad is het niet handig om er uit te flappen op wie hij verliefd is. Maar nu hij dat eenmaal wel gedaan heeft is het belangrijk dat hij blijft wie hij is. Mocht hij morgen de pestkoppen wel tegen zich krijgen is het fijn dat hij weet hoe daar mee om te gaan. Als ze voor zijn neus staan en hem pesten mag hij best zeggen dat hij snapt dat... Geen misschien niet leuk vind maar dat hij op dit moment geen wel leuk vindt.

  En misschien ook handig om met hem te praten over de verschillende mogelijkheden die je hebt. Als hij het leuk vindt om zich als een meisje te kleden, is door omdat hij het verkleden leuk vind of zit ook daar meer achter.

  Ik denk dat je een mooie lieve zoon hebt die zich prima voelt omdat hij hem dat hebt kunnen geven. Hou dit vast en vang hem op als het nodig is, in deze maatschappij is dat nog al eens nodig.

 • Mamvan3schatjes

  Hoe oud is je zoon? Nou, ik heb een hekel aan pestkoppen! Ik ken zo'n 2 koppels die lesbisch zijn en 1 koppel die homo zijn. En waarom is dat raar, waarom denken kids dat dat raar is, ook al zeg je tegen je kids van een jongen die verliefd is op een jongen of een meisje of een meisje daar is niets mis mee hé! Maar dan nog zullen ze even raar kijken als ze twee mannen of vrouwen hand in hand op straat zien lopen. Elke ouder moet open zijn voor zijn kinderen en dit kun jij heel goed! Ze moeten zijn wie ze zijn en worden wie ze willen worden! Ik vind het heel erg dapper van jou zoon dat hij dit zegt! En hij is (denk ik dan) geen 3 à 6 jaar meer, want dan floept het soms gewoon uit hun mond. En ik vind niet dat hij het voor zichzelf moest houden. Heel goed dat hij het tegen zijn juf gezegd heeft! Dat wil zeggen dat ze een vertrouwenspersoon is voor hem! Echt een heel dapper kind heb je! ❤️ Echt heeeeeeel veeeeeeeel respect voor jou en je zoon❤️

 • Somsevenmetdeze

  Hij is 10 jaar , dankjewel 😊

 • Mamvan3schatjes

  Heel dapper van hem! Vandaag naar school? Hopelijk houden die pestkoppen hun manieren een beetje, want je zoon verdiend beter!!! 😘

 • Merel3

  Ik weet niet hoe oud jouw zoon is? Toen ik een jaar of 10/11 was dacht ik dat ik lesbisch was. Ik was zo dol op mijn beste vriendin dat ik dacht dat ik verliefd op haar was, en dat vertelde ik ook gewoon aan meerdere klasgenoten, ik kreeg er wel vragen over maar ben er echt nooit mee gepest. Tussen mij en mijn beste vriendin was het ook geen probleem, zij was niet verliefd op mij maar dat was prima. De enige die zich er druk om maakte waren een paar ouders die ons 'voor dat soort zaken te jong vonden', mijn moeder is er ook echt op aan gesproken. Ik was heel blij met mijn moeder die dan gewoon zei dat ik dat toch zeker wel zelf mocht weten.

  Ik vind het super tof van jouw zoon dat hij zo voor zichzelf uitkomt. Ik ik hoop dat het, net zoals bij mij vroeger, geen pesterijen oplevert, maar als hij een beetje stevig in zijn schoenen staat komt het denk ik helemaal goed!

 • Somsevenmetdeze

  Hij is 10 jaar , hoewel ik denk dat mijn zoon wel verliefd is op jongens , denk ik wel dat het met deze jongen wel gaat om onwijs aardig vinden. Dit is de populaire jongen van school. Mijn zoon is juist erg onzeker dus pesterijen zullen hem erg kwetsen. Maar daar ga ik natuurlijk een stokje voor steken

 • Vlindermoeder

  Hij klinkt als een kind dat ontzettend sterk in zijn schoenen staat. Hij geeft gewoon eerlijk toe dat hij verliefd is op jongen. Ik zou de juf juist vragen om eens te bespreken in de klas dat meisjes ook verliefd kunnen zijn op meisjes, jongens op jongens, dat sommige jongens zich een meisje voelen en andersom. Geen taboe van maken. Ze hoeft dat helemaal niet op je zoon te betrekken, maar gewoon in het algemeen bespreken.

 • Somsevenmetdeze

  De directeur is getrouwd met een man dus een taboe rust er niet op op school . Maar er wordt sowieso over gesproken

 • Assiral

  Helemaal mee eens!

  Ik zou hem niet leren zijn mond te houden. De gevoelens van je kind niet leren wegstoppen. Hij mag zich uiten. Juist bespreekbaar maken. Anders krijgt hij misschien het gevoel dat hij juist raar is omdat hij zijn mond moet houden.

 • MamaJL

  Sowieso morgen uit school klaarzitten met een kopje thee. Dat de buitenwereld anders reageert dan voorheen betekent misschien wel dat hij er extra veel behoefte aan heeft te weten dat jullie thuis achter hem staan.

  Trouwens, als liefde niet beantwoord wordt is dat altijd naar, ongeacht de verdere situatie

 • Babyblessed

  Wat lijkt me dit een lastige situatie. Vooral met de pestkoppen inderdaad. Maar mij is altijd geleerd ddat je trots moet zijn op wie je bent ongeacht wat anderen ervan vinden. Misschien is het goed om dit met een therapeut te bespreken hoe hij hier het beste mee om kan gaan en sterk in zijn schoenen kan staan. Zodat hij voor zichzelf op kan komen. Ik heb dit ook gehad en is echt geen schande. Het kan je enorm goed helpen voor zowel uw zoon als uzelf hoe u hem hier het beste in kunt steunen. Ik hoop dat het goed gaat morgen en het anders met u bespreekt als er wel wat gebeurd. Hopelijk komt het allemaal goed en laten ze hem lekker met rust. Pesters pesten toch wel als het niet om geaardheid gaat zoeken ze uiteindelijk wel wat anders. Heel veel succes

 • Somsevenmetdeze

  Van mij mag hij altijd zichzelf zijn, daarom loopt hij ook gewoon met nagellak op en lipgloss, maar net als vroeger , vertelde ik ook niet aan iedereen op wie ik verliefd was . Op die manier bedoelde ik dat

  Van mij mag iedereen het weten dat hij jongens leuk vindt. Als ze hem pesten zeg ik dat ik van vrouwen hou ( gewoon om een tandje bij te zetten ), maar om meteen een naam te noemen op wie hij verliefd is. Dat had hij beter gewoon voor zich kunnen houden . 'Ja ik vind jongens leuk, nee gaat je niks aan wie '.. beetje zo...

 • Babyblessed

  Ik snap wat u bedoeld inderdaad goed om dat duidelijk te bespreken met uw zoon. Misschien was hij te enthousiast en had hij er verder niet bij stil gestaan dat het kwaad kan om te vertellen wie of wat. Dat herken ik van mezelf ook wel een beetje, zo flapuit ben ik haha. Soms zeg ik iets zonder na te denken, nu heb ik gelukkig wel geleerd dat ik sommige dingen beter voor me kan houden. Denk als hij daar goede sturing in krijgt dat het wel goed moet komen !