Zwanger en Fibromyalgie

Zijn hier nog dames die zwanger zijn of willen worden en lijden aan fibromyalgie?
Ik heb dit heel erg ik neem dan ook sterke medicatie om een beetje van plaats te kunnen..
Zonder deze pijnstillers slaap ik niet, omwille van dat ik door de pijn gewoonweg niet plat in bed kan liggen..
Ik ben niets zonder ze... nu heb ik wel gelezen dat de klachten zouden verminderen tijdens de zwangerschap?
Ik dacht eerst, ik neem het gewoon door tot de moment dat ik een positieve test heb..
Maar aangezien dit zo straffe medicatie is moet ik geloof ik nu meteen al stoppen vóór ik zwanger word.

Hoe hebben jullie dat gedaan zijn jullie ook zomaar kunnen stoppen?? Of hebben jullie alternatieve medicatie gekregen die wel kan tijdens zwangerschap?
Ik wil zo graag zwanger worden, maar mijn leven is een hel zonder mijn pillen.
Het beangstigd mij aan het idee dat ik terug zal ervaren wat ik meemaakte toen ik mijn medicatie nog niet had...

Geen negatieve commentaren aub, ik wil gewoon eens horen hoe andere vrouwen daarmee om zijn gegaan..

897 x gelezen, 2

reacties (10)


 • JustAMom

  Ik zie nu je blog pas.

  Voordat wij voor de eerste keer een kindje wilden, heeft de huisarts mij doorgestuurd naar een gynaecoloog voor een preconceptie spreekuur. Daar werden al mijn medicijnen (en voedingssupplementen) door genomen om te kijken wat wel en niet kon tijdens zwangerschap. Ik moest met een aantal dingen stoppen maar het echte medicijn dat ik had voor m'n fibromyalgie (amitriptyline) mocht ik blijven slikken. Ook tijdens zwangerschap. Maar dan moest m'n baby wel na de bevalling minstens 24 uur worden opgenomen ter observatie op neonatologie.

  Toen ik eenmaal zwanger was, ben ik wel gaan minderen met het medicijn, maar op het laatst had ik zó veel pijn, dat ik zo nu en dan toch weer een pilletje nam. En dus moest onze dochter na de geboorte inderdaad naar de neo. Onzer 8-ponder tussen al die mini's 😁😁

  Na de geboorte ben ik meteen gestopt met amitriptyline, omdat het versuffend werkt en ik dat niet wilde nu ik de zorg voor een baby had.

  Daarna ben ik verslaafd geraakt aan paracetamol. Die slik ik al jarenlang 3x per dag 1000 mg. Ook tijdens de zwangerschap van de tweede. Huisarts en gynaecoloog vonden dat geen probleem.

 • -F-U-

  Hier ook fibro

  Niet zulke klachten als jij

  Tijdens zwangerschap erge bekkenklachten

  Na zwangerschap beter dan ooit ervoor wat de fibro betreft

 • Bigbangtheory

  Hi, ik heb fibro. Ik was zwanger van een bbz dus mijn hormonen waren relatief laag maar ik ervaarde zeker minder klachten. Ik ben met 10 weken geopereerd nu bijna 3 weken geleden en sinds deze week is de zeurende pijn met name in kaak en lies weer terug en ben ik weer gevoelig voor aanrakingen. Ik ben gestopt met medicatie zodra ik zwanger was maar ik slik enkel amitriptyline en een lage dosering. Om te voorkomen dat ik meer nodig heb stop ik elke 3 maanden een week of 3, 4 en daarna heeft het weer hetzelfde effect als in het begin. Ik hoefde niet perse te stoppen dus mis is dat nog een idee! Succes!! 😘

 • Chudo

  Zelf geen ervaring maar ik heb veel patienten gezien die juist veel pijn kregen van de oxycodon en tramadol nadat deze uitgewerkt waren. Zij waren verslaafd aan de medicatie en kregen veel pijn zodra de medicatie uit begon te werken. Zodra zij afgekickt waren van de morfine was ook de pijn minder. Wil zeker niet zeggen dat jouw pijn in je hoofd zit maar het is echt rotzooi en als je er afhankelijk word kan je ontwenningsverschijnselen krijgen die ook enorm pijn doen.

 • Nog-even!

  Mijn moeder en zusje voelden zich tijdens de zwangerschappen beter dan ooit!

 • Druif89

  Hier een mama met fibromyalgie en liepoedeem. Tijdens mijn beide zwangerschappen had ik inderdaad minder fibro klachten, verdween echt naar de achtergrond. Ik heb echter geen medicatie, gebruik alleen 1000mg paracetamol voor de nacht en dat mocht ik tijdens m'n zwangerschap blijven gebruiken.

 • Sofie92

  Dankjewel voor je reactie, dit zal ik voorleggen aan mijn arts. Ik moet daar toch langs om te bespreken wat ik best doe of moet veranderen.

 • Mamadais86

  Hoi,

  Geen fibro hier maar HMS en ontstekings artrose. Ik slik hiervoor tramadol en oxycodon. Met beide ben ik gestopt omdat we nu al 8 maanden bezig zijn en het de kans op een mk zeer verhoogd. Mijn reumatoloog adviseerde me dan ook, om er mee te stoppen, hoe pijnlijk dan ook.

 • Sofie92

  Ja ik ben ook al 10 maanden bezig nu begint ronde 11.. ik denk dat het dat is dat de zwangerschap tegenhoud ook.. ik neem ook tramadol maar een heel hoge dosis samen met ibuprofen.. zal op mijn tanden moeten bijten...

 • Mamadais86

  Tramadol is inderdaad heel slecht voor een eventuele zwangerschap. Maar snap ook als geen ander, dat zonder geen optie lijkt. Mijn wil om zwanger te raken, won het van de afhankelijkheid van de tramadol en oxycodon. Dus afkicken en klussen maar dacht ik 😅