Ben ik eigenlijk welcome op babybytes?

Tja voor wie is babybytes eigenlijk? In mijn beleving is babybytes er voor moeders/zwangere/vaders/vrouwen die bezig zijn zwanger te worden/vrouwen die in dit gevecht zitten/ vrouwen die de wens hebben maar nog moeten wachten etc. Eigenlijk voor iedereen die op welke manier met kinderen te maken heeft. In wens of in real.


Ik behoor tot de groep: ik heb een wens maar moet wachten.


Ik deel hier mijn verlangen, soms mijn gevoel maar ben hier vooral om andere te steunen in hun strijd.


Als ik een blog schrijf dat ik naar de buitenwereld (de mensen die niet bij mijn geliefde horen die ik ken via/via of die een collega van mij zijn ontwijkend reageer op vragen als: En wanneer begin jij aan kinderen? zou je wel staan zo een kleintje,. Jullie zijn al zo lang samen komt er nog iets van een baby?! etc. Tja daar geef ik een antwoord op wat niet matcht met mijn innerlijke gevoel. Bewust maak ik deze afweging ik weet met wie ik wat wil delen en waarom.
En toch wordt ik beoordeeld als niet eerlijk als ik dit doe.


Ik kan zeggen dat ik eerlijk ben naar mijzelf. Ik vecht voor een kleintje. Maar hoe kan ik vechten als ik er zelf aan onder door ga? Ja dat zou ik gaan als ik met buitenwereld zou delen onze wens. Mensen geven hier bijv. onbedoeld advies dat pijn doet. Deel ik mijn gevoel met de buitenwereld zal dit mij ook pijn doen. Ik heb daar geen behoefte aan. Ik vecht mijn strijd om te overleven en mama te mogen worden. In die strijd hoef ik niet veroordeeld te worden. Ik maak de beslissingen die voor mij goed zijn. Ook al bezorgen ze mij echt soms tranen. Als nog is de rede waarom minder pijnlijk dan dat ik niet eerlijk ben naar mijn eigen gevoel.


bedenk dat je goed bedoelde advies niet altijd zo over komt. Of zelfs pijn kan doen.
'Denk er niet aan dan komt het vanzelf' ( in de periode dat wij probeerde waren wij nuchter en er helemaal niet zo veel mee bezig om het zo te zeggen we deden het niet veilig en hadden vooral veel liefde voor elkaar). 
Ach misschien is het maar even beter voor je gezondheid. (ja dat is het maar hoef je er niet in te wrijven).


Lees mijn blogs als je om me geeft. Beoordeel of veroordeel me niet.


Staan mijn blogs je niet aan skype ze dan.


Laten we lief zijn voor elkaar. Elkaar steunen ipv. verdrietig maken.


Ik ben positief ingesteld en hou altijd hoop, geniet van de dag en zie elke mini vooruitgang als een overwinning. Heb gewoon lief. Laat in elkaars waarde. Heb respect. En leef.


 


Liefs Smurfje

3919 x gelezen, 13

reacties (94)

1 2 3 • anoniempje2018

  Misschien kan je de vraag aan jezelf stellen, wil je op dit forum blijven?

  Ik reageer eigenlijk nooit op jou blogs omdat ik mezelf er niet in kan vinden, zeker in de brieven niet, wel vind ik het heftig voor je wat je meemaakt.

  Ik hoop dat je gezondheid mag beteren en jullie wens in vervulling mag gaan.

  Misschien een tip als je geen kritiek of reacties op blogs wil, je zou een dagboek bij kunnen houden?

  Dan heb je ook iets tastbaars voor later wat je evt nog door kan geven.

 • Smurfje24

  Die vraag heb ik inderdaad geregeld aan mezelf gesteld. Maar ja ik wil hier blijven. Vooral omdat ik hier veel meiden 'ken' voor wie ik een steun ben in mijn positiviteit.

  En ja iemand die positief is meestal heeft soms ook even een iets minder leuke blog/moment. Dat deel ik dan ook.

  Het gaat mij er niet om dat ik geen kritiek of reacties wil. Iedereen is vrij om dat te doen anders moet ik ze hier inderdaad niet schrijven. Gaat mij vooral om de manier waarop.

  De dingen die ik schrijf en wil bewaren schrijf ik ook in een album inderdaad voor als we ooit wel die kleine moge krijgen.

  Ja inderdaad een heftige tijd en moeilijk. Maar voor nu nog steeds de goede hoop dat het ooit goed mag komen.

 • mijn~meisje

  je mag er zijn.

 • Smurfje24

  Jij ook absoluut!

 • mesastamp

  Amen!!! Kan zo namen noemen die deze blog eens goed moeten lezen en sterkte lieve schat ❤

 • Smurfje24

  Tja zullen de namen maar achterwegen laten. Maar dankjewel!

 • Mamabear2

  Gezien je alleen een topic hierover hebt geopend toen je de reacties op je vorige topic niet meer prettig vond, komt het op mij over dat je wèl graag steunende reacties wilt (En dat is overigens prima)

  Ikzelf begrijp dit topic echter niet zo goed, want als ik de reacties lees, komen ze allemaal steunend op mij over. Ik interpreteer geen enkele reactie op zo'n manier dat ze je liever kwijt dan rijk zijn. Dus ik snap dit topic niet..

  Wel wens ik jou, maar ook alle anderen alle geluk van de wereld

 • Smurfje24

  Dat mag uiteraard door jou zo ervaren worden. Zoals al vaak gezegd verwacht ik geen of steunende reacties. Dat jij dit zo ziet zegt meer over jou. Ik weet hoe ik me voel en wat ik bedoel lijkt me.

  Ik deel gewoon mijn verwondering/verbazing etc.

  Het topic hoef je ook niet te snappen. Dat is prima toch. Niemand verplicht je dat.

 • Smurfje24

  Zo mooi om te zien hoe mensen echt zijn. Ze beweren je te kennen. Te kunnen zeggen hoe jij voelt en denkt. Te bepalen dat jij dingen naar je toe trekt. En nee dat is hier niet een specifiek persoon maar meerderen.

  Tja ik ben ik en inderdaad ik zal altijd eerst naar mezelf kijken wordt blijkbaar geïnterpreteerd als naar jezelf toe trekken. Reageren op iets wordt gezien als je wilt iets op een bepaalde manier zien. Eerlijk antwoorden wordt gezien als je kan niet omgaan me andere dingen.

  Kan ik prima. Maar goed is hier letters.. zwart/wit. Rationeel en dus lees ik het zo. Interpreteer ik het dan altijd goed. Nee uiteraard niet ben ook maar een mens.

  Helaas zijn er mensen die mijn verhaal herkennen en begrijpen. Dit of deze reacties ook mee hebben gemaakt.

  Wees eens lief voor elkaar leef en laat leven.

  Share the love.

 • ReasonNr2

  ♥️Share the love♥️

 • Smurfje24

  awh 1000% mee eens. Zo ben ik ook zoals de mensen weten die mij allang volgen op bb. Maar ook mensen die altijd share the love. Hebben soms even een momentje dat ze een gevoel van zich af schrijven. Tja zijn ook gewoon mensen toch.

  Hou je positieve vibe vast

 • Kim-Milan

  Ik heb even alle reacties gelezen en jou antwoorden hierop.. heel eerlijk? Ik vind dat je op bepaalde antwoorden nogal bot reageerd als deze niet passen met hetgene jij wilt lezen. Je blijft doorgaan over het woordje eerlijk zijn terwijl veel personen dit echt goed bedoelen maar je wilt het niet lezen hoe zij het bedoelen..dit is een forum met veel verschillende personen die een andere mening hebben en dat zal je moeten accepteren als je een blog schrijft waar iedereen op kan reageren. De 1 bedoeld het anders dan een ander en dat mag ook. Ook al is het anders geschreven dan je zelf wilt lezen of bedoeld daarom is het wel nog met respect geschreven maar daar lees jij over en je trekt het fout naar u toe. Ik begrijp dat je het heel moeilijk hebt en dat het zwaar is voor jou en daarom zal je ook beetje meer geïrriteerd zijn door bepaalde antwoorden. Natuurlijk ben je hier welkom zelfs voor de volle 100 procent en natuurlijk mag je u gevoelens hier neerschrijven maar je moet er rekening mee houden dat niet iedereen deze mening of gevoelens heeft en dat is iedereen zijn recht. Ik lees ook dat je zo hard u best doet om u eigen te verdedigen en een uitleg te geven..Dit hoeft absoluut niet! Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen maar dit hoeven ze ook niet aan jou te doen als hun mening niet bij jou past. Probeer in alles de goede woorden te vinden want die zijn er echt wel! Ik hoop dat je u snel beter gaat voelen want dit alles speelt ook een grote rol in hoe je alles interpreteert

 • Mamavananouk

  Precies dit

 • Y1607

  Ik heb het ook geprobeerd uit te leggen...

 • Smurfje24

  Lees hoe je reageert op mij....

 • Smurfje24

  Zo bijzonder dat jij voor mij kan bepalen wat ik WIL lezen. En dat ik iets niet WIL lezen. Misschien verplaats je even in mij. Maar dat schijnt lastig te zijn.

  Ik accepteer iedereen en heb respect voor iedereen. Bot kan een reactie overkomen omdat er nu eenmaal geen emoties in zitten.

  Nogmaals ik verplicht niemand mijn mening te hebben. Nooit zelfs.

  Bijzonder dat je schrijft dat ik mij niet hoef te verdedigen. Klinkt erg lief. Maar hoe bijzonder als je al mijn reacties heb gelezen en ook ziet hoe bot andere tegen mij zijn. Waarom alleen mij zo benaderen en zien als dat ik iets niet wil. Overigens jou mening.

  Ik zeg niemand zich te moeten verontschuldigen/verantwoorden of wanever.

 • Kim-Milan

  Dit is jou blog en gaat over jou dus hoef ik niemand anders hierover aan te spreken. Ik antwoord op jou op basis van wat ik lees. Mij inleven in u situatie dat gaat niet dat kan niemand. Ik bepaal helemaal ̀niet hoe jij iets moet of wil lezen maar door jou reactie kan ik het mij wel ergens voorstellen. Nogmaals ik begrijp dat het moeilijk is voor jou maar je moet niet zo aanvallend reageren wat wss ook niet de bedoeling is..ik en wss vele andere vrouwen hebben ook niet de bedoeling om jou aan te vallen ook al valt dat zo voor jou.

 • Smurfje24

  Als je het niet bedoeld als dat jij bepaald of ik iets wil dan zeg je wel vaak: JE WILT.

  Daarom zeg ik het ook 'verplaats je even in mij' dat gaat niet dus kun je ook niet zeggen je wilt je ziet etc. Dat komt over als dat jij bepaald hoe ik iets zie/voel ervaar. Waarschijnlijk bedoel je het niet zo maar zo schrijf je het wel als ik rationeel lees.

  Ik WIL namelijk totaal niet dat er op een bepaalde manier gereageerd wordt. Iedereen is anders en uniek. Maar blijft bijzonder hoe dit gaat en hoe men tegen mij doet. Kan het hebben hoor. Maar verbaas me gwn.

  Grappig dat ik beoordeeld wordt als aanvallend. Ik verdedig misschien mijzelf wat ik eigenlijk niet hoef te doen. Maar kan simpel niet tegen onrecht.

  Fijn dat je igg aangeeft dat je het niet aanvallend bedoeld.

 • Kim-Milan

  Ik ga hier verder niet meer op ingaan want blijkbaar komt het gewoon niet binnen bij je.. zoals Ik eerder al aangaf trek je veel naar jou toe maar zelf wil je dat niet inzien op moment..(begrijp ik ergens wel) volgens mij doe je er goed aan om deze blog paar dagen te laten rusten en dan alles eens opnieuw te lezen..laat alles een beetje bezinken en daarna zal je het wel heel anders gaan lezen.. fijne avond!

 • Florien84

  Precies dit.

 • Kez

  Dit is gewoon zo lastig op het internet. Want wat de een als respectvol ziet, ziet de ander als respectloos. Wat de een als interesse of goedbedoeld advies ziet, ziet de ander als bemoeizucht of een afkeuring. In het echte leven is het trouwens niet veel anders. Je hebt geen invloed op de ander, wel op jezelf.

 • Smurfje24

  klopt volledig wat je zegt. En oef zou daar ook geen invloed op willen hebben. Dan heb ik er meer dan een dagtaak aan. En heb genoeg te doen;)

 • Anna-76

  Tuurlijk ben je hier welkom👍🏻

 • Smurfje24

  x

 • Wonderful-life

  Ps.

  Persoonlijk lees ik

  Het ook niet. Maar ik gok zo dat het woord eerlijk op een bepaalde manier een trigger is die bij jou een pijnlijke en gevoelige snaar raakt.

  Ik denk dat als je het woord eerlijk vervangt door: jezelf open (en daarmee veel kwetsbaarder) op te stellen door toch te delen, dat dat is wat de mensen die gereageerd hebben bedoeld. Dat is wat ik lees in de reacties.

  Laat het verder lekker los, het leven is al ingewikkeld genoeg!

 • Smurfje24

  Ik snap je hoor en ik snap ook absoluut hoe ji de andere woord voor eerlijk bedoeld.

  Maar in mijn blog schrijf ik over buitenstaanders. Waarom zou ik naar buitenstaanders kwetsbaarder moeten zijn? Waarom zou ik het hun vertellen?

  Uberhaupt waarom stelt men zulke vragen.

 • freyfrey

  Dat is het probleem van dingen lezen. Iemand anders kan het goed bedoelen, maar de persoon die het leest kan het verkeerd intrepeteren. Ik denk dat alle reacties die gegeven worden niet slecht bedoeld zijn. De meeste kennen jouw blogs en willen jouw er in steunen. Daar ben ik ook 1 van.

  Mijn advies blijft nog steeds staan. Ik weet ook hoe het voelt als mensen zeggen: hey moeten jullie niet eens aan kinderen beginnen? Of nog steeds geen baby. Dit doet zeker zeer. en vaak gaf ik ook het antwoord. Nee, nu nog niet eerst een huis kopen. Maar als ik dat antwoord gaf dan brak ik van binnen. En na een tijd werd ik er alleen meer meer verdrietig en geirriteerd om. En nu heb ik dat omgedraaid door het wel te zeggen. Soms ook met een pittige toon. Van het lukt niet altijd even snel! En dan zijn de mensen vaak stil en voelen ze zich schuldig. Maar dit mag.

  Natuurlijk moet je zelf weten wat je doet. Maar het heeft mijzelf nu meer rust gegeven om het wel te delen en de taboe op te heffen en de leugen die ik voorhield weg te wuiven. Het heeft mij zeker enorm sterk gemaakt. En misschien kom ik dan juist wel hard of bot over naar de persoon die het vraagt. Maar ze kennen mij toch niet goed genoeg om te weten dat wij bezig zijn. Je mag soms echt wel eens boos zijn en een schop terug geven. Jij bent sterk! 1 van de sterkste dames die ik hier op BB ken!

 • Smurfje24

  Jou steun weet ik absoluut meis!

  Knap hoe je het hebt gedaan en geluisterd heb naar je gevoel. Dat is het belangrijkste wat je kunt doen.

  Mijn gevoel is op dit moment dat ik het de buitenwereld niet wil vertellen. En tja die ene keer deed dit pijn plaatste ik even een blog om het van mezelf af te schrijven en kreeg ik dit. Krijg ik de reacties je wilt bepaalde soort reacties etc. Nee ik schrijf voor mezelf en verwacht niet bepaalde reacties maar wel respect. Zo reageer ik ook op ander mans blog als ik daarop reageer.

 • Momtini

  Dit schrijf ik met een goedbedoelde glimlach; als je verlangt naar wederzijds respect, dan is het lastig als je de mening van de ander bestempelt als veroordelend. Terwijl iedereen aangeeft dat het als een steuntje in de rug Is bedoeld. Niemand zet jou neer als een oneerlijk persoon, er is een verschil tussen iets zijn en doen. Iets zeggen wat niet overeenkomt met wat je voelt geeft meer schade dan als je eerlijk zegt hoe het zit. Niemand zegt dat je heel je verhaal bij de ander moet neerleggen maar je kan ook simpelweg aangeven dat het jullie hopelijk snel is gegeven bijvoorbeeld. Niks moet , maar iedereen gunt je met deze adviezen juist minder pijn toe. Iedereen heeft dit inmiddels.duidelijk gemaakt, je zou er ook voor kunnen kiezen om dit aan te nemen en weer verder te gaan. Ook dit schrijf ik met een goedbedoelde glimlach 👍

 • Smurfje24

  Ik ben eerlijk naar mijzelf. en de buitenwereld gaat het niks aan of wij snel hopen of graag willen. Doe ik mezelf pijn. Ja soms misschien. Dit schrijf ik 1 keer van me af en krijg dit gelijk over me heen. Ik ben niet eerlijk en moet iedereen gewoon vertellen niet in details maar gwn eerlijk zijn het lukt niet/ik wil het /wanever. Nee ik ben eerlijk naar mezelf en vertel het de mensen die ik vertrouw niet de buiten wereld.

  Deze reactie is niet bedoeld als aanval op jou. Echt niet ik weet dat je het lief bedoeld en met een goed bedoelde glimlach. Maar hopelijk begrijp je ook dat het niet okay is dat iedereen zegt dat je eerlijk moet zijn en gwn iets moet zeggen als je dit niet wilt. Ik kies hiervoor en schrijf 1 keer een blog dat ik het even moeiijk heb.

  Zal ik niet meer doen overigens. Daar heb ik van geleerd. ;)

 • Florien84

  Ik heb je vorige blog even gelezen en ik lees echt niks negatiefs in de reacties.

 • Smurfje24

  De blog waar het over ging heb ik verwijderd dit omdat ik reacties naar mijn hoofd kreeg die gwn niet klopte. Op de blogs die je nu ziet staan zijn geen negatieve of respectloze antwoorden klopt inderdaad hoor.!

 • Nog-even!

  Ze had die blog wel gelezen voor je hem verwijderde....

 • Smurfje24

  @nog-even. Dat weet ik niet gezien haar tijdstip van reageren is nadat ik de blog had verwijderde. Daarom gaf ik dit aan. Verder niks....

 • Smurfje24

  xxx

 • ~luna

  Ik denk dat iedereen het je zo hard gunt en daarom misschien soms onbedoeld (goed) advies geeft. 😘 Maar ook jij bent helemaal welkom hier! En je blijft zo sterk en dapper, daar hebben velen alleen maar respect voor denk ik.

 • Smurfje24

  Ja alleen is onbedoeld advies hier helaas niet altijd respect vol. Men denkt niet altijd na over hoe men iets zegt. En ik moet uiteraard bekennen dat ik dat ook niet altijd doe al probeer ik dit wel.

 • lentespring

  Je bent welkom op Baby bytes. Sterkte met je strijdt en hoop snel voor je dat het gaat lukken. Verder moet ik bekennen dat ik mij ook niet altijd thuis voel. Ik heb geen partner al jaren niet, wel gezocht maar niet gevonden. Ik ben geen lelijke vrouw (zeggen anderen) en heb het verder goed voor elkaar maar die partner ontbreekt al jaren. Je kijkt in hun profielen en er staat 9 van de 10 keer; partner; ja de liefste, of ja, ja Pietje, ja Henkie, ja 39. Noem maar op. Ondanks dat ik gelukkig ben, steekt dit mij ook regelmatig. Merk ook dat er veel in de wij-vorm gepraat wordt en of wij zijn zwanger.. Sorry wil je topic niet overnemen; maar hou de moed erin!

 • Smurfje24

  Hey meis, ik snap je gevoel en deze mag je absoluut uiten. Moeilijk als je zo graag een partner wil maar niet vind en dan steeds geconfronteerd wordt met de wij vorm. Hou je sterk zoals ik dit lees ben je dat!

 • Yune

  Ik lees jouw blogs, omdat ik mezelf er in terug herken, de gevoelens die erbij komen kijken, de teleurstelling(en).

  Voordat mijn vriend en ik voor het echt gingen proberen voor een kindje ( dat was mei 2018) had ik al die diepgewortelde kinderwens, ik begon er al over in begin 2015, toen het weer 'net' aan was tussen mij en hem. Ook daarvoor enigsinds al.

  Dus ik weet hoe het is om heel lang te moeten wachten tot het echte proberen, en dan nog de periode daarna waren soms best moeilijk. Juist door babybytes ben ik gegrond gebleven, ja sommige reacties waren niet altijd zoals verwacht, of juist heel direct en eerlijk, maar de meeste zeggen dingen met de juiste intentie, en bedoeling.

  Lieve smurfje, je bent al zoveel mama, ook al heb je nog geen fysiek kindje, je hart zit er vol mee.  Je bent meer dan welkom.

 • Smurfje24

  Ja meis je hebt een lange weg achter de rug. En gun het je van harte.

 • Guusje82

  Mooi geschreven

 • Smurfje24

  Dankje!

 • Wensvoornogmeerkinderen

  Hai, ik lees je blogs eigenlijk altijd en reageer nooit omdat ik niet zo goed weet wat ik zou moeten zeggen. Als ik zo mee lees lijk je me altijd welkom, iedereen plaatst altijd wel iets steunends (in mijn ogen dan). Ik heb net even je vorige blog terug gelezen om te kijken hoe of wat, maar ik denk dat je het je te veel aantrekt. Er wordt niet gezegd dat je oneerlijk bent, maar gevraagd of je echte gevoel als antwoord geven niet beter bij je past. Mijn zusje vindt deze vragen ook altijd ongepast, maar niet omdat het niet kan, maar omdat zij het niet wil. Zij geeft juist als antwoord dat het een ongepaste vraag is. Dat is het ook, maar vaak bedoelt iemand het anders (mijn ervaring is dat mensen het vooral vragen aan vrouwen die leuk met kinderen omgaan).

  In ieder geval, ik hoop dat je je wel welkom voelt. Want dat ben je sowieso. Laat je niet gek maken, je bent zoals je bent. Soms is het voor de een gemakkelijker om open te zijn en voor de ander fijner om het voor zichzelf te houden. Het is maar net waar jij Je prettig bij voelt, maar welkom ben je zeker. Meer dan!

 • Smurfje24

  Mijn blogs schrijf ik ook niet om reacties te krijgen. Gewoon voor mezelf en voor mensen die het willen lezen.

  Wat een super reactie van je zusje om gewoon te zeggen at het een ongepaste vraag is. Die ga ik onthouden.

 • Wensvoornogmeerkinderen

  Ja is toch niks mis mee? Ze zegt bijv. Wat nou als ik ze niet kon krijgen? Dan voelde je je knap lullig of niet?

  (Ze is vrij direct zal ik maar zeggen!)

 • Smurfje24

  Wat een top vrouw is jou zusje!

 • Wensvoornogmeerkinderen

  Ben ook best blij met haar😉🤪🥰

  Enne, laat je niet gek maken. Soms weten mensen ook gewoon niet beter! Ik heb vast ook wel eens een lompe opmerking gemaakt naar iemand, maar mijn bedoeling is iig nooit iemand te kwetsen. Dus zo n eye opener kan best een goede reactie zijn.

 • Wonderful-life

  Tuurlijk ben je hier welkom!

 • Smurfje24

 • Moedereend

  Iedereen is hier welkom, maar is iedereen hier op zijn plek?

  Wellicht moet je jezelf die vraag stellen. Vanuit mijn oogpunt lees ik geen vervelende reacties op je blog. Ik vind het erg om te lezen dat het zo is overgekomen op jou.

  Laat de reacties voor wat ze zijn meid en hou de eer aan jezelf.

  Als de reacties zoveel emoties bij je oproepen op dit moment, dan kun je misschien beter babybytes even laten voor wat het is.

  En dit is absoluut niet vervelend bedoeld ❤️

 • Smurfje24

  Dankjwel voor je lieve reactie.

  Ik laat babybytes op de momenten dat het even niet gaat links liggen en soms kijk ik er weer even op.

  Heel eerlijk hoe je zegt dat je vanuit jou oogpunt geen vervelende reacties lees. Zo zeg ik vanuit mijn oogpunt dat de reacties wel zo over kwamen. En zo mogen we ieder in zijn waarde laten toch!?

  Weet dat je het niet vervelend bedoeld absoluut niet meis.

  Wat mij vooral raakt is dat men mijn blog interpreteer als iets en daar op reageerd en als ik hun reactie interpreteer als iets dan zie ik het verkeerd. Het verschil is lastig. Ik ben van gelijkheid en jou mening en mijn mening zijn okay zolang we maar respect hebben.

  Jij hebt dat zeker!

 • Moedereend

  Ik snap je punt.

  Als de reacties zo over komen voor je dan mag jou gevoel er ook zijn.

  Je mag zeker je mening hebben, jou blog dus schrijf wat je wilt! Dat heeft iedereen maar te respecteren inderdaad.

 • Badeendje2018

  Ik lees je blogs vaak met tranen in mijn ogen. Tuurlijk ben je welkom!

  Ooit hebben jullie ook jullie langverwachte en zeer gewenste kindje vast.

  Even een hele dikke knuffel

 • Smurfje24

  Ow nee toch wil je helemaal niet aan het huilen maken. Dikke knuffel voor jou terug!

 • badeendje2018

  Nee maar ik gun het jullie zo graag, en sommige reacties zijn soms zo gemeen. Daarvoor hoef ik helemaal niet in jouw schoenen te staan om het zo te lezen. Het zou fijn zijn als mensen niet alles zouden willen weten, of verwachtingen hebben. Dat maakt het leven voor iedereen zoveel mooier en fijner!

 • Smurfje24

  Absoluut waar!

 • Girafjes

  Natuurlijk is iedereen welkom. Zwanger (willen) worden is hartstikke spannend en dat deel je niet met iedereen. Hoe fijn om hier anoniem en positief te kunnen vragen, kletsen en sparren over alles rondom de mooiste wens van je leven 💞

 • Smurfje24

  Precies zoals je zegt!!

 • MamaM88

  Dat is denk ik ook het nadeel van typen, je ziet er geen gezichtsuitdrukking bij of wat iemand echt bedoeld! Ik denk niet dat mensen jou als niet eerlijk zien... zo is het natuurlijk letterlijk wel verwoord. En ik snap dat jij je met jou verdriet en moeite het zo opvat. Maar zo zullen de mensen het niet direct hebben bedoeld. Ik denk ook echt dat je hier meer dan welkom bent! Iedereen is hier welkom, met kinderen, zwanger, wens, wens in de toekomst ga zo maar door.

  Ik hoop voor jou dat de toekomst je heel veel geluk mag brengen ❤️🍀

 • Smurfje24

  Het jammere is alleen dat ik beoordeeld wordt op wat men leest. Ook men ziet mijn emoties niet. Als ik op vat zoals men het schrijf vat ik het verkeerd op. want dan interpreteer ik het verkeerd. Dat heet met twee maten meten en maakt het lastig.

  Dankjewel voor je lieve antwoord.

 • MamaM88

  Dat snap ik heel goed en ik begrijp je ook. Je gaat ook echt door hele moeilijke jaren heen. Houd moed 😘🍀

 • 2020baby

  Sja dat is het risico van hier schrijven hé... Je kunt niet alleen de positieve reacties wensen, soms valt iets niet in de smaak. De blogs aan je kleintje sluiten totaal niet aan bij mijn levingswereld, daar wil je m'n mening niet over weten. Dus geef ik hem ook niet.

  Volgens mij heb je over het algemeen juist hele leuke reacties toch?

  Helaas werkt het nou eenmaal zo online, ik vind sommige reacties echt stom maar het hoort erbij! Gelukkig ook heel veel leuke!

 • Smurfje24

  Dankjewel die moed houden we zeker. Verbaas me vooral over de negativiteit die je hier van sommige over je heen krijgt. Ik plaats een blog ten eerste voor mijzelf en niet voor een bepaalde reactie wat dus blijkbaar door sommige wel zo gezien wordt.

 • MamaM88

  Ik plaats ook puur voor mezelf. Als anderen het willen lezen en reageren prima. Maar ik vraag inderdaad ook niet om reacties erin.

  Ik vind het ook goed hoe jij dat doet, een dagboek over de weg naar jullie toekomstige wonder 😘 Zeker blijven schrijven hoor!

 • Smurfje24

  @2020baby Ik wens geen positieve reacties ik schrijf een blog omdat ik dit wil schrijven niet om bepaalde reacties te krijgen. Dat mijn blogs niet aansluiten bij jou leefwereld is helemaal prima toch. Beide zijn wij anders. Je mening mag je daar als jij daar behoefte aan hebt absoluut over delen zolang we maar respect hebben naar elkaar toch.

 • 2020baby

  Dat is waar. Maar een blog is online, iedereen leest dat. Dus krijg je reacties. Als je daar moeite mee hebt kun je ook in word je blogs maken en ze daar laten? Soort dagboek. Heb ik ook, elke maand of minder vaak schrijf ik daar weer iets over m'n kinderwens oid. Is miss een tip!

 • Smurfje24

  @2020baby Allereerst dankjewel voor je tip. Moeite met reacties heb ik overigens niet wel met sommige mensen hun manier van doen maar ja dat heb je overal he;) Mooi dat jij op die manier van je af kan schrijven over je kinderwens! Ook jou is het van harte gegund.

 • Trotsemama<3

  Lieverd!!!

  Jij bent meer dan welkom maar dat weet jr sws vanuit mij!!

  Ik denk dat ik ook wqt gemist heb als je je niet welkom voelt

  💙❤

 • Smurfje24

  Dat weet ik van jou absoluut meid. Dankjewel

 • B756

  Ik lees nu net ook je vorige blog en de reacties, die had ik gemist.

  Ik heb mijn kinderen via IVF en heb dat (van begin kinderwens tot vervulling) nooit gedeeld met de buitenwereld. Omdat wij genoeg steun bij elkaar vonden om het samen te doen. Omdat we onze directe omgeving niet wilden belasten met zorgen. Omdat we het probeerden behapbaar te houden. Omdat we geen behoefte hadden aan goedbedoelde blikken, opmerkingen en steunbetuigingen. Omdat we niet wisten wat ons te wachten stond en of we wel alles zouden willen delen. Omdat het gewoon niemand wat aan ging. We staan daar ook nog altijd achter. Ik lachte ook liever een ondoordachte onhandige opmerking weg dan dat ik mijn verhaal op tafel gooide. Ik snap heel goed dat je die behoefte gewoon niet hebt. En ja, dat voelt soms hartstikke kl*te, maar dan kan het nog steeds de juiste keuze zijn. Daar is ook echt niets mis mee.

  Je vorige blog is echter een grote hartenkreet waarin je aangeeft dat je het zo moeilijk vindt dat je tegen de buitenwereld doet alsof je geen kinderwens hebt. Het klinkt in je blog alsof je juist heel graag je verhaal wil delen maar dat (nog) niet aan durft. De reacties zijn dus eerder bemoedigend en zeker goedbedoeld. Jij had behoefte aan ander soort reacties, maar dat maakt ze nog niet negatief of slecht bedoeld.

  Ik denk dat je, zeker ook nav reacties op je andere blogs, best weet dat je hier gewoon hartstikke welkom bent. En dat mensen het heel knap van je vinden hoe je je staande houdt. Ik vind je verhalen altijd erg mooi, heel waardevol voor later. Blijven doen hoor!

 • Smurfje24

  Wat een pittige periode heb jij mee gemaakt en wat een dapper besluit om dit samen te doen. Exact zoals jij het omschrijft doen wij dit ook.

  Mijn blog wordt gelezen als een hartenkreet. Het was voor mij gewoon even van mij afschrijven om het later terug te lezen. Niet bedoeld om reacties op te krijgen en zeker niet bepaald soort reacties. Wel doet het pijn als je op zo een blog tig keer de reactie krijgt dat je niet eerlijk ben. Maar dit lijkt niemand te snappen.

  Van een aantal meiden hier weet ik inderdaad dat ze mij hier graag zien. Die reacties heb je gelezen.

 • B756

  Probeer het dan zo te zien dat het overkwam alsof het wel een hartenkreet was, en dat de woorden dan eigenlijk best lief en aanmoedigend waren. De woordkeus 'eerlijk' doet iets met jou. Misschien juist omdat je er zelf moeite mee had om tegenover je toekomstige kindje te verantwoorden dat je soms andere dingen zegt dan je voelt. Het komt aan. Maar het is écht geen beschuldiging. Voor veel mensen is het oprecht een enorme opluchting om open kaart te spelen met de omgeving en juist alles te delen. Ze gunden jou dat. En omdat leek alsof je zelf dat ook graag wilde, werd je aangemoedigd. En dat valt verkeerd, want dat wil je helemaal niet. Je eigen reacties zijn best pittig, waardoor gesprekjes misschien ook wel een andere wending kregen.

  Ik herken het wel hoor, soms lees ik hier ook wel eens reacties over dat je alles juist zou moeten delen omdat je de steun nodig hebt, anders dingen opkropt of zelfs taboes in stand houdt en weet ik het. En soms is het dus ook echt goed bedoeld omdat mensen het zo fijn vonden om het zelf wel te delen. Dat doet iets met mij, dat voelt namelijk beiden een beetje als een beschuldiging omdat ik het niet wilde delen. Maar zo werkt het gewoon niet voor iedereen. Doen wat voor jou goed voelt, dat is het beste.

 • Smurfje24

  Het bijzondere is mijn blog wordt gezien als harte kreet men ziet niet mijn emoties reageert op de letterlijke blog. Als ik op de letterlijke antwoorden reageer net als zij doen op mijn blog zie ik het verkeerd. Is dit niet meten met twee maten?

  Iedereen is anders jij hebt het op jou manier gedaan wij doen het op de manier die best veel op die van jij lijkt en een ander doet het totaal anders. Dat is prima maar voor ieder hoort er respect te zijn.

 • B756

  Ik denk echt dat je een beetje doordraaft op dit punt. Ik lees echt niets respectloos. Jij valt heel erg over dat woordje eerlijk. Maar zeg nou zelf, dat woord klopt technisch gezien toch ook? Je zegt tegen de buitenwereld dat je geen kinderwens hebt, maar die heb je wel enorm. Ik begrijp als geen ander waarom je het zegt, maar een eerlijk antwoord is het niet. Dus als iemand zegt: joh, speel open kaart / laat ze weten dat je er mee zit / wees eerlijk over je situatie, dan krijg je misschien steun of lucht het op. Maakt de woordkeus dan echt uit?

  Dat het bij jou hard binnen komt snap ik wel. Maar er wordt niet met twee maten gemeten. Je vindt jouw blog geen hartenkreet maar gezien de hoeveelheid reacties er op, zagen veel mensen dat wel zo en dus komt het kennelijk zo over. Dan kun je toch in dat licht de reacties lezen? Of aangeven dat het niet zo bedoeld was? Zo werkt een forum, mensen interpreteren tekst wel eens anders dan bedoelt. Jij dendert nu over goede bedoelingen heen met vrij pittige reacties. Het is een openbare blog, allerlei verschillende mensen kunnen die lezen en dan krijg je ook allerlei verschillende reacties. Sommigen zullen op 1 lijn met je zitten maar anderen niet. Maar dat maakt ze niet respectloos.

 • Smurfje24

  Op dit vlak niet volledig correct reageren maakt mij nog niet een niet eerlijk mens.

  Zoals ik tegen velen al hier gezegd heb verwacht ik geen reacties en zeker geen bepaalde soort reacties.

  Ik verwacht wederzijds respect. En verwacht dat als mijn blog op een bepaalde manier geherinterpreteerd wordt niet niet zo is als ik hem bedoel. Ik niet afgekraakt wordt omdat ik de reacties anders interpreteerd zoals zij ze bedoelen. Dat heet meten met twee maten beiden worden anders geïnterpreteerd alleen het een wordt geaccepteerd en het ander veroordeeld. Of gezien als doordraven.

 • B756

  Nogmaals: je wordt niet veroordeelt of afgekraakt, niemand valt je aan, het is niet respectloos. Lees het op een ander, rustiger moment nog eens door.

 • Y1607

  Heel eerlijk het is een forum vol hormonen.. waarbij iedereen kan en mag reageren op blogs of vragen. Als je daar niet goed tegen kan dan is wellicht dit forum niets voor jou.

  Het is net het echte leven,daar is ook niet iedereen aardig tegen elkaar. Daarbij kun je ook reacties verkeerd interpreteren,dat is het nadeel van het net..

 • Smurfje24

  Absoluut mag en kan iedereen reageren maar wel met respect. Misschien dat dat met hormonen ver te zoeken is. Maar ik blijf een mens van respect en zo zal ik ook altijd op een blog van een ander reageren. Het is eerder dat andere niet goed tegen mijn blogs kunnen soms lijkt het en dan geef ik aan kun je daar beter niet op reageren als je mijn blogs niet begrijpt.

 • Y1607

  Ik lees nergens een respectloze reactie. Eerlijk,dat ligt echt aan jouzelf. Lees het allemaal nog maar eens terug.

 • Smurfje24

  Heel eerlijk nogmaals lees jij geen respectloze reacties omdat jij niet in mijn schoenen staat.

 • Y1607

  Hoe weet je dat? Jij weet ook niet wat een ander allemaal meemaakt.

  Nogmaals,kun je geen reacties accepteren of verwerken. Zet dat dan in je blog. Geen reacties graag. Of maak een soort dagboek waar je het terug kunt lezen. Je kunt niet alleen reacties verwachten van oh ik heb zo met je te doen en je doet het allemaal zo knap. Zo is de wereld niet.

 • Smurfje24

  Ik vraag geen bewuste reactie. Dat jij bepaald dat ik op een bepaald soort reactie zit te wachten is jou verwachting. Dat ik kan zeggen dat jij niet meemaakt wat ik mee maak kan ik zeggen omdat gelukkig niemand het zelfde mee maakt. Bij iedereen is het anders niemand maakt het zelfde mee. Jij vat hem aanvallend op. Ik weet niet waar jij op uit bent maar je komt erg haatdragend over. Ik vraag van niemand liefde volle of ach wee boe bah reacties.

  Ik verwacht respect net als dat ik dat naar andere heb. Kan je niet met mij over weg reageerd dan niet op mij. Zoals ik in mijn blog zette

 • Y1607

  Ik vat hem aanvallend op.. Lees je reactie nog maar eens door. Maar maakt mij verder niets uit. Ik weet dat ik op een forum zit waar ieder een andere mening heeft. En dat vind ik prima.

  En haatdragend.... nee dat zit niet in mijn aard😉

 • Smurfje24

  Erg vervelend dat jij mijn reactie als aanvallend leest. Lees hem nog een aantal keer en besef dat het niet zo bedoeld is zo zit ik niet in elkaar. En zo is het dus niet bedoeld.

  Iedereen is anders en niemand kan in elkaar schoenen staan of oordelen over elkaars schoenen.

  Jou reacties kwam nogal geirriteerd haatdragend, verwijtend en aanvallend over.

 • Y1607

  Zozo dat zijn nogal uitspraken... jij leest duidelijk alleen wat je wilt lezen,Prima hoor. Daarbij ik zeg niet dat je aanvallend bent,Ik herhaalde 1 van jouw zinnen😉 En al die uitspraken die je over mij zegt die lees ik in jouW reacties... Verder laat ik het hierbij. Heb geen zin in een welles nietes spelletje.

 • Senik

  💖💪🏼

 • Smurfje24

 • Senik

  Heb niet alle blogs en verhalen van je gelezen. Vind het heel knap dat je dit deelt, daar is absoluut iets van te zeggen. Iedereen heeft zijn eigen casette bandje en ervaart alles op een andere manier! Dit mag absoluut gezegd worden! Als je ergens mee zit, of gewoon even wil kletsen je mag me altijd een berichtje sturen! 💖

 • Smurfje24

  Klopt met de rede hoe sommige reageren verwijder ik geregeld mijn blogs. Ik schrijf ze op voor later als onze iniminie er is;)

  Deel dingen vooral zodat andere er lessen uit kunnen halen. En om te delen dat liefde en respect veel meer bereikt.

 • Sharon

  Ik denk dat je mijn bericht sowieso verkeerd interpreteerd.

  Je wens is overduidelijk en je gevecht ook. Ooit mag ook jij jouw ukkie vast houden

 • Smurfje24

  Het was ook niet enkel jou reactie meis! Gaat onderandere over mijn vorige blog maar ook over andere dingen die ik hier lees.

  Super lief.


1 2 3